apple_iphone_2.jpg

Pohjoismainen teleyhtiö TeliaSonera ilmoitti tänään, että se on tehnyt Applen kanssa sopimuksen iPhonen tuomisesta myyntiin yksinoikeudella Pohjoismaissa ja Virossa. Puhelimen tarkkaa kauppoihin saapumisajankohtaa ei vielä julkaistu, vaan todettiin, että laite tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Soneralta ei ole myöskään suostuttu kertomaan, onko kyseessä iPhonen nykyinen malli, vai maailman apple-fanien kieli pitkällä odottama 3G iPhone. Suomessahan ainoastaan 3G-puhelinten kytkykauppa on sallittua, joten nyt myynnissä olevan iPhonen kauppaaminen kytkettynä sopimukseen ei täällä edes onnistuisi.

Ja sitten saa alkaa taas väittelemään onko Nokia vai Apple parempi…

TeliaSoneran lehdistötiedote

Edellinen artikkeliÄänenmuunnin-hands-free -yhdistelmä kännykkään
Seuraava artikkeliLaita viherkasvisi tiputukseen käyttämällä IV Pot -kastelusarjaa

16 KOMMENTIT

 1. ”Ja sitten saa alkaa taas väittelemään onko Nokia vai Apple parempi…”

  Ei ole tarvis. Samsung on parempi:)

 2. Mielipiteeni:

  1.Nokia
  2.Samsung
  3.Apple (kännykänvalmistajana)

  en jaksa kirjoittaa perusteluita, mutta iPhonen kyllä ostaisin jos tarpeeksi halvalla lähtisi, on meinaan sen verran tyylikäs kuitenkin.

 3. apple on kyllä paras puhelin netin selaukseen mitä on tähän mennessä tehty… itselläni oli tuossa talvella iphone ja se netin käyttön on edgen kanssa nopeempaa kun nokia n95 kanssa 3g verkossa ja syy siihen löytyy paljon nopeammasta sivujen prosessoinnista..

  muutenkin aivan mahti puhelin

 4. ja samsunghan on aika lelu.. hyviä puhelimia hekin tekevät mutta mitään mallia ei mielestäni voi verrata iphoneen ei kyllä oikeastaan nokiaakaan

 5. iPhonessa on kurainen kamera eikä 3g kameraa ollenkaan. Lisäksi akun kesto on heikkoa. Ostakaa hyvät lapset Sony Ericsson niin ei tarvi tapella kellä on parhain lelupuhelin. Niissä vaan on muita parempi käyttis ja prosessoriteho vakiomalleissakin hakkaa nokian n-sarjan kakat

 6. Harmi, että juuri se operaattori, johon en koske enää pitkällä tikullakaan, tulee myymään iphonea 🙁

 7. Itsekkin oon eniten pitäny SE:n puhelimista eniten. Käyttis hakkaa noksut ja se navigointitikku on 1000x tarkempi kuin nokian levy josta painamalla ei tiedä mihin suunaan kursori menee ja painaako vahingossa sitä keskellä olevaa nappulaakin vielä.

  Nykyään tosin rima on korkealla ja vaadin puhelimelta samaa kuin läppäriltä (=qwerty-näppäimistö, leveä näyttö käyttis jolle saa sovelluksiakin) joten vaihtoehtoja ei ole montaa.

 8. ”joten vaihtoehtoja ei ole montaa.”

  Onhan niitä vaihtoehtoja kymmeniä ellei jopa satoja.
  Itsellä puhelin jossa 2.8″ kosketusnäyttö WM6 käyttiksellä, hintaa 146€ on siinä wifi myös, eikä se kosketusnäytöllä oleva näppis niin vaikea ole kun saa erilaisia näppäimiä mielensä mukaan.

 9. Apple pesee kaikkien urhiensa päät.. tuntemani mac fanit suuttuvat heti kun esittää kritiikkiä applen jostain tuotteesta… Ja lopettavat kuuntelemisen siihen paikkaan.

 10. ja iphonehan ei tule myyntiin kytkynä ennenkuin siitä tulee 3g malli sillä 2g puhelimia ei saa suomen lain mukaan kytkykaupalla edes myydä.

 11. Kyllä kans SE ollu ainakin tähän asti erittäin hyvä. Mutta en kyllä uusimpia nokialaisia ole kokeillutkaan.

 12. Niin, olisikohan tämä kokonaisuudessaan vähän sama ilmiö, kun että ihmiset ostavat jostakin syystä edelleen Mersuja, vaikka halvemmalla saisi vastaavan Toyotan, joka on ehkä jopa Mersua kestävämpi?

 13. iPhonesta puuttuu mms-viestit ja videokuvaus.. Vaikka sillä olisi paras selata nettiä, sekö tekee siitä parhaan puhelimen. Ostakaa tietokone netin käyttöön ja iPhonessa ei oo ees näppäimiä! hävetä sais apple ku tuommosen teki :P.. tai motorola oikeestaan

 14. Kukaan täysjärkinen ei käytä kännykkäkameraa ensisijaisena kamerana tai videokamerana. Se kamera on siinä vain, koska kuluttajat sitä vaativat. Ja mitä sitten vaikka ei ole näppäimiä? Siinä on kosketusnäyttö ja vaikka fyysistä kosketusta näppäimiin ei olekaan, ei se ainakaan meikää haittaa. Hauku saman tien vaikka projektionäppikset.
  3G-iPhone julkaistaan 9. kesäkuuta. Piis!

Kommenttien lisääminen on estetty.