jet-powered-bicycle.jpg

On kuulemma sellainen alakulttuuri alkanut rehottamaan, jossa kytketään suihkumoottori kaikenlaisiin menopeleihin. Robert Maddox on erikoistunut erikokoisiin moottoreihin. Kuvan pyörään kiinnitetyssä suihkumoottorissa on 25kg:n työntövoima, ja saatavilla on 6kg:sta 450kg:an työntövoimaisia moottoreita.

Moottorien malli on sama kuin mitä käytettiin Saksassa Toisen maailmansodan aikoihin raketeissa. Kuvan pyörän huippunopeus on 120km/h, joten alkaa siinä jo tuuli suhista korvissa. Ääni on varmasti melko miellyttävä rakettirakentajien korvissa, mutta naapurit saattavat olla asiasta eri mieltä. Näistä nyt sitten väsäämään vaikka niitä steampunk-juttuja!

Jet engine kit! Building the 100 pound thrust Hurricane pulsejet engine.

Video: www.youtube.com

Lähde: www.autobloggreen.com

Edellinen artikkeliMies rakensi itselleen pesän tornitalon kylkeen Hollannissa
Seuraava artikkeliEmbrace-Me-huppari tuottaa sähköä halauksesta

23 KOMMENTIT

 1. Toi ei oo suihkuturbiini vaan pulsejet.
  Turbiini pyörii mutta tuossa ei ole pyöriviä osia.

 2. Tuota nämä herra/rouva äidinkieli ihmiset voisi lopettaa sen itkemisen siellä..

 3. Pate kyllä korjasi asiavirheen, joten vain yksi kieliopista valittanut. Miksi herra/rouva Vinettäjä puhuu monikossa?

  Pyörä taas on kyl jännän näköinen, ei varmaan ole ylämäkeä jota tuolla ei ylittäis, ainakaan kaupunkimaastossa.

 4. Naapurit varmaan tykkäis kun tuon aamulla töihin lähtiessä täräyttäis käyntiin…

 5. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, sama kuin esim blu-ray soitinta sanoisi videonauhuriksi…

 6. Ihan ok ja asiallista, että termien käytöstä täällä kommentoidaan. Itse en ole varsinaisesti elektroniikka- yms.-ihminen, joten välillä ei tiedä oikeaa suomenkielistä sanaa asialle. Tuntuu turhalta käyttää vaikkapa puoli tuntia yhden sanan selvittämiseen, kun täällä joku lukijoista kuitenkin voi korjata sen heti. Kiitos.

 7. ”Tuota nämä herra/rouva äidinkieli ihmiset voisi lopettaa sen itkemisen siellä..”

  Ja tämä lause kirjoitettaisiin oikein seuraavasti:
  Tuota, tämä herra/rouva äidinkieli-ihminen voisi lopettaa sen itkemisen siellä.

  Meidän normaalien kansalaisten korvaan yhdyssanahirviö ”äidinkieli-ihminen” on niin hirveänkuuloinen, että haluaisimme menehtyä pois, mutta yritämme kestää tätä vääryyttä.

  No ei vaineskaan, saa sitä virheitä tehdä. Kaikki tekevät joskus kielioppivirheitä ja virheistä opitaan. Tärkeintä on, että asiasta saa selvää ilman suurempia ongelmia.

 8. Sehän on kuin, oliko se nyt Ohka, japanilainen, sakujen V-1 raketin miehitetty versio… Turvallinen vekotin. Jaa, olihan niillä sakuilla omakin, Reichenberg tai jokin. Kamikaze polkupyörä…

 9. Eikös tuo ole vähän tois puolinen, kun moottori on pyörän toisella puolella?

 10. No ei ilmeisesti, mutta onko tuo laillinen tai saako sitä käyttää vaikka töihin mennessä, kaupungilla ja pitääkö olla ajokortti?

 11. vois tehä tommoisen moottorin ja laittaa polkupyörään. kysymys onkin kuinka tuosta saisi semmoisen että nappia painamalla käyntiin? häävi ajaes kun tuo putki olis yli 1000 astetta lämmin jos housut syttyyy tuleen ja ajaa mettään ja mettä palaa… hauskan näköinen vehje.

  menee jonkun kaa polkupyörällä viivalle ja painaa ”turbo” nappia…

 12. Pulse jetistä eli siis sysäysputkimoottorista minulla on semmoinen käsitys, että pitää olla alkuvauhtia, joka pakkaa ilmaa putken sisäänmenoon. Miten siis fillarissa? Turbiiniperiaatteella toimivassa oikeassa suihkumoottorissahan on ahdin, joka hoitaa homman paikaltaankin lähdettäessä.

  Itsekin suihkisfillaria rakentamassa…

 13. niin. olen ottanut senkin huomioon ja suunnitellut jonkin sortin lehtipuhaltimesta siihen sitä moottoria joka ”käynnistää” tuon pulse jetin.

 14. Itsellä ideaa tuollaisen suihkumopon rakentamiseen, siis että kaksi pientä turbiinimoottoria mopon runkoon ja sitärataa.

  Paljonkos tuommoinen vehje vie satasella polttoainetta, ja mitäs tuo nyt edes polttelee?

 15. Mjaa, puhun nyt itse suihkumoottoria duunaavana. Ja itse duunaamaani runkoon.

  Siitä vinkkelistä lähtien ei ole paljon väliä ”mitä vie satasella”. Satasen ajaminen yhteen menoon semmosella ulinalla ja lieskalla aiheuttaa lehtiin kirjoittelua ja nuorisobussin ym. liikahtamisen, tosin aiheuttaa myös rokkia pöksyihin.

  Suihkumoottoritekniikasta selviää mitä suihkis suunnilleen polttaa. Koska polttoaine ei ajaudu suuriin puristuksiin (kuten mäntämoottorissa) selvitään petroolityyppisellä tavaralla (lentopetrooli/kerosiini, löpö ym., ja melkein mikä vain palava neste) mutta tarvitaan ehkä lievää esilämmitystä. Tarkoitushan on vain kuumentaa eli laajentaa ilmaa. Itse kaavailen bensiinin seosmahdollisuutta (startattaessa, hanalla tms.), mutta TIT/TOT-suhde tulee kriittiseksi (Turbine Inlet Temperature/Turbine Outlet Temperature). En nimittäin halua rikkoa asioita tai roiskia turbiinia palasina taakseni innostuneen ja taputtavan poikajoukon (ja sen nuorisobussin…) päälle.

 16. Hmm, termeistä on pakko jankuttaa itsenikin, anteeksi… voi olla että seuraavassakin on lievää epätarkkuutta, mutta: Kun selostuksessa puhutaan voimista kiloissa (työntöVOIMISTA tässä), on voiman yksikkö oikeasti newtonia. Kilot viittaavat massaan, mikä menee hämäräksi. Kymmenen kilon jauhosäkki ei mitään työnnä. Miten 6 – 450 kg:n työntö”voima” on mitattu on epäselvää. Newtoneissa sen sijaan homma olisi ihan selkeä. 1 newtonmetri on nimittäin kilogrammaa metrille per sekunti toiseen. Metriä per sekunti toiseen -osa tässä viittaa g-lukuun, jonka voi muokata sen mukaan mennäänkö vaaka- vai mihin suuntaan ja millä kiihtyvyydellä milläkin massalla. 1 newtonmetri on myös 1 joule, mistä tulevat hyötysuhteet mieleen kun polttoaineen lämpöarvot ovat megajouleja. 1 newtonmetri on myös 1 wattisekunti, mistä tiedän eniten näistä ja juttu rönsyäisi ulos aiheesta. Siis: 1 Nm = 1 kgm/s^2 = 1 J = 1 Ws. 1 newtonmetri saadaan metrin kangella, ks. momenttiavain, juurikin voima siis metrin varteen. Se jauhosäkki ei kankea sitä kiveä ainakaan kiloillaan. Newton(metri) on voimassa Plutossakin, missä ”kilo” menee mullin mallin.

Kommenttien lisääminen on estetty.