Small Haul -fillari hyödyntää uudenlaista kuljetustapaa

Small Haul on Fraces Cyclesin käsityönä valmistettu pyörä, jossa on ajateltu uudella tavalla säilytystila. Ohjaustankojen alle on ripustettu pieni makuupussintapainen ja etupyörää on siirretty edemmäs. Joshua Muir valmistaa näitä pyöriä Santa Cruzissa ja kuvailee tätä mallia nopeaksi ja yllättävän kevyeksi.

Korissa voi kuljettaa 36 kilon verran tavaraa tai vaikka koiraa, kuten kuvasta näkyy. Pyöränvalmistaja haluaa painottaa kotimaisten raaka-aineiden käyttöä (tässä tapauksessa siis USAlaisten) ja läheltä löytyvien palveluiden hyödyntämistä. Siis jos tällaisen tilaa tänne rapakon taakse, ei valmistajalta välttämättä saa aatteellista vastakaikua.

Lähde: www.francescycles.com

Edellinen artikkeliCool Shirt lauhduttaa ihoa
Seuraava artikkeliIron Man on ehkäpä paras hilavitkutinleffa ikinä!

21 KOMMENTIT

 1. RedBaron mieti nyt todella ennen kuin kommentoit tähänkin jotain meksikolaisiin/kiinalaisiin/pedofiileihin/jeesukseen/lapsityövoimaan -liittyvää, että liittyykö se nyt sittenkään itse uutiseen?

  Muista myös ottaa päivän lääkkeesi.

 2. Heh. On vaikea sanoa onko RedBaron aidosti hieman päästään vialla vai pelkästään liian innokas provosoija – Molempia on liikkeellä netissä ihan riittävästi.

 3. ”Mitenkähän tuo meinaa kääntyä?”

  Ohjaustankoa kääntämällä kääntyy etupyörä.

 4. mielenkiintoista sinänsä on se että tuo koira joka on kuvassa kasvaa yli
  36 kiloseks mutta ei kai tuo tunnu mainostajaa haittaavan.Mitenkäs sitten tommosella koiraa kuskaat mutta hyvä konsepti muuten.Mutta jos tarkkaan ajatellaan ei tossa ole mitään järkeä kun kerran reppukin on keksitty ja sekin näkyy tuolla kuvan kopassa olevan…

 5. Jimmy: No onhan siinä sen verran järkeä että reppuun ei kehtaa huvikseen pistää 36 kiloa tavaraa.. Reppu myöskin (omasta mielestäni) hankaloittaa polkemista.

 6. jep, kummallakin puolella sivulaukut, niin huomattavasti mukavempaa matkanteko kuin reppu selässä. Repussa on vielä sellainen ikävä puoli, että se myös kuumottaa.

 7. Täällä Helsingissä tommonen samalla idealla toteutettu pyörä on nähty pyörivän. Kori on tosin tehty metallista, ja muutenkin vähän neuvostoliittohenkisempi, mutta perusidea on sama.

 8. Pyörän tulee olla kestävä ja tarkoitan tällä sitä että se kestää isältä pojalle. Kuvasta päätellen tämä kyseinen pyörä näyttää heikolta ja 36 kilogramman dynaaminen hyötykuorma ei ole paljo mitään. Otetaanpa nyt vaikka esimerkiksi kotimaisen pyöräteollisuuden valmistama Helkama Oiva pyörä se kestää helposti 100 kilogramman pyöräilijän lisäksi 50 kilogramman dynaamisen hyötykuorman mukaan ottamisen, omissa testeissäni olen tuota kokeillut matkalla Malmin lentokentän ja Munkkiniemen välillä pyörä oli varsin vakaa ajettava vielä tuollakin kuormituksella. Lastattaessa on hyvä kuormaa rakennettaessa huolehtia painopisteen saamiseksi mahdollisimman alas se parantaa ajoalusta vakautta. Oivan kestävyyteen on luottanut myöskin Pentti Linkola joka polki samaisella pyörällä läpi Suomen kunnat, vasta 30 asteen pakkasessa Linkolalle sattui vakavampi vaurio hänen lähdettyään liikkeelle pyörän taka vanteen rakenteen romahdettua liekö syynä pinnauksen kiristyminen noissa matalemmissa lämpötiloissa.
  Mitä taas tulee nimimerkkini saamasta huomiosta kertoo se aika paljolti kirjopittajien itsensä potemasta huomioitta jättämisestä, lyhyesti: jos eivät omat kommentit ole saaneet kaivattua huomiota osakseen kohdistetaan pilkka nimimerkkeihin jotka ovat siinä onnistuneet. Kuinka kakaramaista ja hiekkalaatikko tasoista herjanheittoa osoittaa viimeaikainen nimimerkkiini kohdistunut huomio.

 9. Ahaa, tässä onkin siis kyse vain maksimaalisen huomion hakemisesta omille kommenteilleen, eikä suinkaan älyllisestä sisällöstä?

 10. Mikähän tuossa pyörässä niin heikolta näyttää? Jos pyörä on käsityönä tehty, teräsrunkoinen ja kunnon komponenteista niin kyllä se huollettuna kestää isältä pojalle.

 11. tuo on varmaan kätevä, mutta itse pidän kovasti pyörän perässä vedettävistä ”peräkärryistä” joissa voi kuskata lapsia tai tavaraa.

 12. Olen kyllä enemmän ton krematorioinnin kannattajia.

  Se mikän pyörän tekee heikoksi on sen mekaanisen sakenteen monimutkaisuus, polkupyörän tulee olla mahdollisimman yksinkertainen joka samalla takaa kevyen rakenteen onhan fillari samalla pyöräilijän jatke. Ja aina sitä kuormaa ei ole päällä ja silloin ottaa kupoliin tuo pitkä kärsä jossa ei ole mitään kuljetettavaa. Etenkin polkypyöräteiden tiukoissa mutkissa tuolla pyörällä on pulassa. Myöskään kahvalliset jarrut ovat ainaisen säätämisen ja jarrupalojen vaihdon tarpeessa, jalalla toimiva rummullinen jalka jarru on se ainoa oikea ja käytössä kestävin, kahvallinen etujarru voi olla tapeen silloin kun ketjut menevät pois päältä. Polkupyörästään välittävä ovaa pyöränsä ainakin joka toinen vuosi ja tämä jutun pyörä ei houkuttele siihen hommaan, aina saa olla kuluneita vaijereita uusimassa, eikä varmasti aivan kulumaton ole tuo ohjauksen vaatima lisä nivel. Jos on vähänkään kiertänyt huutokauppoja niin tietää että vanhat Oivat ja jopot menevät ensimmäisinä kaupaksi ja nurkkiin jää pölyä keräämään 18-vaihteiset pyörät. Jo egologisuuden kannalta olisi hyvä siirtyä nyt viimmeistään vaihteettomaan vaihtoehtoon ja 150 vuoden käyttöikään. Olenkin huomannut että ylämäen tullessa vastaan menen ohitse kaiken maailman vaihdefillareista kun on reisilihaksissa varaa vetää ylämäetkin penkillä istuen, linnunlaulun sillan kohdalla piritalta päin tultaessa täytyy minunkin siirtyä polkemaan tangolta.

 13. Ja miten onnistuu tuon pyörän kantaminen kerrostalon kahdeksanteen kerrokseen ?

 14. RedBaronhan voi sitten myös kertoa miksei esimerkiksi Ranskan ympäriajoa suoriteta helkaman Jopo ja Oiva polkupyörilä, vaan ”hieman” monimutkaisemmilla hybridi pyörillä.

 15. Tuomo tässä Hyötypyörästä moi. Oma lähettipalveluni ajelee Helsingissä sillä ”neuvostotyyppisellä” cargobikella, tosin ihan hollantilaista valmistetta se on. VanAndelini kantaa 100kg ilman mutinoita – myös ylämäkeen – etuboksissa, joka on itseasiassa muovinen, ei metallinen. Kuten edellä tulikin jo muiden toimesta mainittua, en ymmärrä tuon cargo-liten funktiota, hyvä lähetti pistää reppuunsa 35kg ongelmitta ja rakenne näyttää todella monimutkaiselta.

  Kuormapyöriin voi aloittaa tutustumisen esim. täältä:

  http://www.workcycles.com/

 16. Kuka jaksaa seurata Ranskan ympäriajoja 150 vuotta ? nyt ei BTS oikein ymmärtänyt mitä tarkoitin selvittäessäni Small Haul-konseptin puutteita. Se jolla on varaa ja tahtoa ajaa Small Haulilla ajakoon sitten sillä mutta 150 vuoden kuluttua ei taida kovinkaan montaa small haulia tulla vastaan jolloin toisessa tai kolmannessa polvessa oleva Oivan käyttäjä lähtee polkupyöräkauppaan uusille Oiva ostoksille.
  Asiallisella käytöllä on peruspolkupyörällä mahdollista saavuttaa 150-vuoden käyttöikä se edellyttää parinvuodenvälein tapahtuvaa purkamista ja kasaamista sekä pinnojen vaihtamista ja kiristämistä.
  Ukillani oli aikoinaan vanha tunturi joka kesti aina vaan, se hajosikin oikeastaan uuden sukupolven (kirjoittajan) toimesta kun sillä tuli vähän räpättyä metsäpoluilla.

 17. Hitto, tuo olisi varsin kätevä lehtien jakamiseen! nimim. kokemusta ko. hommasta

 18. Siisti kärry, en kyllä ajelis kuitenkaan koirani kanssa tolla laitteella, ellei olis pakko mennä pitkälle. :>

Kommenttien lisääminen on estetty.