poliisi_gps_paikannin.jpg

Heikki Lepistö on keksinyt idean ”poliisipaikantimesta”. Tässä Heikin itsensä kuvaus keksinnöstään:

”Olen kehitelly ideaa GPS laitteesta jossa on lisäominasuutena ”poliisi paikannin” Eli homma toimisi niin että pienellä kaveri ryhmällä, miksei isommallakin on autoissaan gps laitteet ja niissä semmoinen pieni ominaisuus että kun joku näkee poliisin niin painaa gps laitteesta nappulaa joka lähettää kaikille muille kaveri porukan jäsenille tiedon heidän gps laitteisiinsa missä on nähty poliisi tai vaihtoehtoisesi esim niille kavereille ketkä ovat vaikka 30km säteellä siitä autosta josta on havaittu poliisi auto. Tietojen lähetys poliisista voisi olla mahdollista laittamalla sim-kortti gps laitteisiin ja sillä sitten tekstiviestinä koordinaatit muille gps laitteille.”

Edellinen artikkeliPlaystation 3 Firmware 2.30 tuo DTS-HD Master Audio -äänet Blu-ray leffoihin
Seuraava artikkeliNaapurin langattoman verkon luvaton käyttö on laitonta, 21% Hilavitkuttimen lukijoista on rikollisia!

31 KOMMENTIT

 1. Tämähän on melkein laitonta toimintaa, Se poliisi vahtii siellä ihan syystä!!!1!!1!!11

 2. Kyllähän se poliisin läsnäolo hillitsee menoa.
  Eikö se, että kaasujalka keveenee ole hyvä asia, vaikkei sakkoa saisikaan?

  Tämähän on noitten kameroiden idea. Aika edullinen tapa säädellä ajonopeuksia: Laittaa tien varsi täyteen tolppia, jotka mahdollisesti ottavat kuvan. Eihän se ole ollenkaan tarkoitus, että joka tolpassa olisi kamera ja kun GPS piippaa joka tolpan kohdalla…

  Teknisestikin tuo idea on aika monimutkainen, paljon monimutkaisempi kuin ensi ajattelemalla voisi luulla.
  Heikoin linkki on tietysti ihmiset: ilmoitetaan vaikkei havaintoa olisi (poliisi-sedät ja -tädit??) ja ennen kaikkea; ei ilmoitettaisi havannoista => palvelusta tulee nopeasti marginaalinen.

  Tämä tietysti liikennevalvonnan osalta, muunlainen hämäräperäinen käyttö erikseen.
  Vaikka kyllähän siitäkin syntyisi mielenkiintoinen oikeustapaus, kun ruvettaisiin syynäämään kuka rikospaikalla on ollut.
  (Todisteethan voisi kaivaa tekijöiden GPS:stä/SMS logeista. Kiistäpäs sitten ettet ole ollut mailla halmeillakaan)

 3. Kuskien on siis parasta olla tietämätön, missä poliisit lymyävät, jolloin on ”pakko” ajaa koko ajan varoen?

 4. Mieleen tulee väkisin että keksinnön takana on ajatus poliisista vihamiehenä joka kyttää liikenteessä viattomia autoilijoita. Kyllä ne ylinopeus- yms. -sakot aiheesta tulee, ja sakottaa pitäisi myöskin mikäli tuommoisen vempainen käytöstä jäisi kiinni.

  Mitä tulee esim. poliisista ”varoittavista” tekstiviestipalveluista joita on Suomessakin ollut saatavilla niin niiden on todettu parantavan liikenneturvallisuutta, eikä niistä ole koitunut mainittavaa haittaa poliisille. He kun eivät kovin kauaa ”kyttää” yhdessä paikassa.

  Joten ei muuta kuin kaikille kaahareille tuommoiset. Sitten sinne voisikin epäsäännöllisin ajoin lähetellä varoituksia niin pysyisi liikennekäyttäymisessä järki mukana, jos siihen ei oma järki riittäisi.

 5. Idea taitaa olla laiton kauniista ajatuksesta huolimatta. GPS-laitteiden telkänpönttöhälyttimistähän käytiin vähän kädenvääntöä että ovatko nekään laillisia, mutta juttu kääntyi ”hyvien” puolelle sillä perusteella, että kyseessä ei ole jatkuva nopeusvalvonta. Asian olisi muuttanu todennäköisesti päinvastaiseksi jos jokaisessa pöntössä olisi kamera ja ne olisivat toiminnassa 24/7. Poliisiautot sen sijaan on luultavasti aina miehitettyjä jos ne ovat jonnekin puskaan piiloutuneet. Näin ollen epäilen vahvasti tuon idean (laillista) toteutumismahdollisuuksia, koska se olisi käytännössä tutkanpaljastin jotka ovat laittomia. Sitäpaitsi yleensä sillä kyttäämisellä on jokin yleisöä palveleva tarkoitus. Nollatoleransseista voidaan sitävastoin olla montaa mieltä.

  Ilmainen ohje: Ajakaa joutuisasti mutta älkää kaahatko. Sillä pääsee nopeiten perille ilman että tarvitsee pelätä sakkoja.

 6. Täydellistä!
  Sen lisäksi, että olet onnistunut tekemään 71 sanaa sisältävän lauseen, olet onnistunut sisällyttämään siihen 17 kielioppivirhettä. Kyseisistä vieheistä 9 on yhdyssanavirheitä. Lisäksi olet onnistunut rääkkäämään suomen kielioppisääntöjä erinomaisesti!

  Ideasta: Kavereita tulisi olla todella paljon, että tästä olisi merkittävää hyötyä.

 7. Eläköön tuplapostaus… Poistakaa tuo ylempi kielioppivirheineen.

  Huomasin hauskan kirjoitusVIEHEEN tuolta sinun kommentistasi.

 8. Eläköön helvnmoinen sekoilu… tää mikään kielioppipalsta ole!

  Hieno idea mutta näin vain idea/vitsi tasolla. Sen sijaan olen tässä odotellut, että kehitettäisiin sellaiset GPS-laitteet, joilla ruuhkien ja liikenneonnettomuuksien paikannus sekä vaaratilanteiden (kuten keli, tie yms.) huomauttaminen olisi mahdollista. Myös GPS-laitteiden interaktiivinen keskustelu keskenään (esim. wlanin kautta) olisivat mainioita ominaisuuksia. Sen kautta esim. voitaisiin toteuttaa reaaliaikaisesti ruuhka- ja vaaratilannevaroitukset jotka leviäisivät pitkin teitä ja mahdollisesti myös avointen wlan tolppien kautta vaik nettiin.

 9. Ei tuolla Horatiollakaan ole ihan kaikki kielioppiasiat käytössä.. ”Kyseisistä vieheistä 9 on yhdyssanavirheitä.” ja ”71 sanaa sisältävän lauseen” Tuo kai pitäisi olla virke, niinkuin Sigma jo sanoikin.. Ja tähän loppukevennykseksi sopiva kuva:
  http://naurunappula.com/108531/listen.gif

 10. Hehee. Virheistä ja vieheistä täällä vaan puhutaan. En usko, että siitä täytyy niin tarkkaa kirjaa pitää, mitä virheitä tai vieheitä muut tekevät.

 11. Dublinissa olen pariin otteeseen huomannut taksikuskien ilmoittavan keskukseen kun huomaavat jeparit tienvarressa nopeustutkineen. Keskus sitten sitten välittää tiedon muille takseille.

 12. Tuo idea tulee vielä kääntymään niin päin että uusiin autoihin itegroidaan GPS. Auton tiedot on syötetty GPS- laitteeseen, jolloin poliisi voi kahvittelun lomassa katsella asemalla omalta GPS:ltä että kah, Tyrnävällä sälli paahtaa Ooppelilla 126km/h 50km/h alueella. Kortti pois ja sälli ihmeissään ku ei pitäny poliiseja olla mailla eikä halmeilla. En tiedä miten käy mutta realistinen visio vao mitä mieltä olette?

 13. siis 10vuodenpäästä gps tunnistaa missä ajat eikä auto yksinkertaisesti kulje kovempaa kuin rajoitus sallii. Mutta tästä poliisi ideasta, pieni gps laite jonka voisi ruuvata auton pohjaan yms rengas koteloon. Porukalla pistää näitä kaikkiin poliisi autoihin ja avot, kaikki poliisit näkyy. Tosin suomenpoliisi on niin surkuhupaisa että sen näkee kyllä kilometrejen päähän. Lisäksi poliiseista ei ole haittaa ellei heillä ole tutka päällä ja tähän tarkoitukseen on jo laitteet joilla näkee.

 14. ^pelleä sen verran korjaan että ei ne suomen SIVIILIlipoliisi autot oo niin surkuhupasia että niitä heti tunnistaa varsinkin semmoista mikä ei ole omalta paikkakunnalta, vaan on sattumoisin tullut juuri silloin kun ajelet kevarilla 40km/h alueella 60km/h. Eikä ainakaan mun kevaris oo laitetta mikä ilmottaa tutkasta 😀

 15. Toivon todella että hilavitkuttimesta ei tulisi yksi niistä tuhansista sivuista johon elämäänsä kyllästyneet kielipoliisit leiriintyvät valvomaan pilkutus sääntöjä jne…
  Eikö järkevillä ihmisillä todellakaan ole parempaa käyttöä ”lahjoilleen” kuin valittaa mitä jonnin joutavimmista asioista netissä? Mihin sopukkaan sielussanne se tuo lohtua?

  *etin vinkujat

 16. pilkutussääntökin on yhdyssana…

  Opetelkaa kirjottamaan niin ei tartte kytätä ja vinkua

 17. Mun mielestä se nyt ei ole ihan niin justiinsa, kuinka oikeaoppista kieltä johonkin nettipalstalle kirjoittelee – toisaalta siinä vaiheessa, kun kirjoituksen taso menee jo niin alhaiseksi, että itse asiaa on hankala ymmärtää, voisi kiinnittää ihan snadisti huomiota vaikka juuri niihin yhdyssanoihin etc.

 18. Se varmaankin kertoo sulle koska kahvi on valmista.. Eli lue mitä siinä sanotaan, jos et ymmärrä niin paskempi homma.

 19. Poliisit valvoisivat kuljettajia GPS:n avulla =
  Minne katoaa yksityisyys? Tosin jos tämä olisi vasta kytkettävissä päälle vaikka rattijuopumuksesta syytetylle tai korttinsa kerran menettäneelle. Olisi kyllä sinäänsä oiva tapa ehkäistä autojen varastamista 🙂

  Ja vaikka teidän Corollanne, Escortinne ja muut vempeleet on valmistettu kulkemaan, niin ihan oman terveyden ja muidenkin vuoksi kannattaa niitä liikennenopeuksia totella. Tämä idea vaikuttaa vähän amispatentilta. Kerätkää amikset yhdessä rahaa ja vuokratkaa vaikka päiväksi rata käyttöön kaahausta varten, nuppia kohden tulee halvemmaksi kuin vaikka kaikki maksaisivat ylinopeus sakot tai liikenteen vaarantamisesta 🙂

  Todella paljon onnettomuuksista tapahtuu juurikin pelleilyn takia, jota harrastetaan kun todetaan ettei poliiseja ole lähimaillakaan. Kun pitää vähän näyttää kavereille, että kuinka hyvin se -20mm madallettu ”kireä” auto pysyy hallussa kylän mutkateillä.

  Oma ehdotus olisikin, että Suomeen tuotavista liikenteen tarkoitetut autot tulisi rajoittaa maksimissaan kulkemaan 130km/h. Moottoripyöriin sama asia, jäisipä monelta amislipalta kokeilematta niitä huippuja. Yksi idea olisi myös joukkoliikenteen hintojen roimaa alentamista, sitten bensiinin hinnan korotusta.

  T. Paras autoilija 🙂

 20. TOMTOM laitteissa tollanen on jo olemassa plus palveluna. Laite hakee kännykän bluetoothin kautta serveriltä uutta tietoka kameroista ja kameran voi ilmoittaa parilla painalluksella.

 21. Yksi mahdollisuus on kehittää ko. GPS-laitteisiin radioskanneri, joka paikantaa VIRVE-verkon uplink-lähetteitä. Mutta tämäkin idea poliisipaikantimesta on aivan turha.

 22. Miksei samantien rakenna laitetta, joka piilottaa rekisterikilvet ja estää poliisiauton moottoria käynnistymästä.

 23. Horaatio,

  Suomessa numerot yhdestä kymmeneen kirjoitetaan numeroin… onneksi olkoon!

 24. Ihan sallittua ilmoittaa missä julkinen omaisuus (poliisiautot) ovat. Itse asiassa kuka tahansa saisi vaikka seurata poliisia paikantimella. Laissa ei ole näitä säännöksiä kuin viranomaisille, mutta siviilit saavat paikantaa mitä tahansa.

  Mutta – en kyllä keksi miksi ihmeessä haluaisin tietää missä poliisi on. Se on yksi valtakunnan turhimpia tietoja mitä voi kuvitella tarvitsevansa. Mielummin paikantaisin julkisia vessoja kuin näitä vuokkoja.

 25. Kännykkä ajaa saman asian… Ja en kyllä ymmärrä miks tommonen pitäs ees ylipäätänsä tehä…

 26. No mutta kaikki ei aja ylinopeutta ”näyttääkseen muille”. Itellä joka ikinen sakko on tullut n. 15-20km/h ylityksestä (Eli 80-alueella 95-100km/h). Ja kaikki keskellä yötä, koska työaika on aina 21-04 ja työmatka 100-300 km. (DJ)

Kommenttien lisääminen on estetty.