kissa_kiipeilypuu.jpg

Nimimerkkiä Redhat käyttävä rakentelija on nikkaroinut kissalleen kiipeilypuun mallia XXL. Näin idean isä itse kertoo projektistaan:

”Rakentelin tuossa jokunen vuosi sitten kissalle kiipeilypuun joka ulottuu lattiasta kattoon.

Runko on rakennettu tyhjistä ~ 20cm vahvuisista muovikelmurullista, rungon päällystin tarjoustalosta ostetulla eteismatolla. Pohjaan tein levyn vaneerista johon laitoin muovinpalan kierteillä ja metallisen tangonpätkän jotta puu saadaan kiristettyä kattoon tiukasti. Alussa tuon metallitangon päässä oli muovinen neliö mutta se on jossakin vaiheessa haljennut pois siivouksen yhteydessä. Tein rungon useammasta palasta kuljettamisen mahdollistamiseksi. Puussa oli myös yksi välitaso yläpussukan lisäksi mutta se lohkesi eräänä pimeänä yönä kun ala kiristysruuvi löystyi ja puu kaatui. Yläpussukan runko on tehty paksusta vaneerilevystä jossa on reikä keskellä. Sivut pehmustin vielä paksulla halkaistulla eristysletkulla tai mitä se onkaan oikealta nimeltään. Sitten vedin tämän yli kangaspussin jonka suuaukko on kumilangalla kiristetty. Tolpan päähän vielä yksi vaneerilevy jonka päähän pieni palikka joka on päällystetty huovalla liukumisen estämiseksi.

Näin valmistui kissalle kiipeilyteline joka on korkea ja kissathan pitävät korkeista paikoista.”

Edellinen artikkeliAurinkoenergialla lataava led-avaimenperä
Seuraava artikkeliTiedemiehet ovat onnistuneet eristämään kristinuskoa aiheuttavan geenin

7 KOMMENTIT

  1. Meidän kissalla on raapimaapuu ovenkarmissa.
    Valmistus:
    Otetaan sopiva mittainen hukkapätkä lautaa jonka ympärille kierretään vähintään sormen paksuista koristeköyttä(sisalköysi?), jota löytyy askartelukaupasta ja halpahallista. Köyden päät jätetään laudan taustapuolelle ja ruuvataan lauta köysien välistä ovenkarmiin kiinni, jolloin ruuveja ei näy. Kannattaa ruuvata sopivalle etäisyydelle lattiasta, koska kissa ei ylety päänkorkeudelle, muttei myöskään aivan lattian rajaan..

  2. Meidän kissoille rakennettiin toissavuonna katonrajaa pitkin kulkeva kiipeilyrata… Jaksaisinko ottaa videota siitä… hmm

  3. itsellä on ollut viisivuotta luonnonpuu johon pistin tasoja ja raapima juttuja. Teko oli helpompaa kuin jostain helkutin pahvista joka ei edes kestä isoa kissaa. Omani on myös luointo ystävällisempi ja paremman näköinen. Tämä idea oli kyllä todella vanha ja toteutus erittäin huono. Näköjään tänne pääsee kaikki rävellykset.

  4. pellet: jokainenhan on tietenkin maailman paras kriitikko. En kuitenkaan usko että tekeleesi on yhtä hieno, ennen kun laitat juttua siitä tänne.

Kommenttien lisääminen on estetty.