veitsi_turvallinen_t-paita.jpg

Jos pelon aiheisiisi kuuluu puukosta saaminen, mutta et viitsisi aina kantaa raskasta panssarointia mukanasi, niin tässä todella kevyt ratkaisu, joka mahtuu kevyesti vaikkapa mekon alle piiloon. Kyseessä on japanilaisen, univormuja valmistava Nihon Uni yrityksen kehittämä aluspaita, jonka luvataan kestävän puukoniskut. Paita on valmsitettu samoista aramidikuiduista, kuin luotiliivitkin. Kangasta vain on ohennettu sen verran, että vaate on kevyt pitää päällä, mutta pysäyttää edelleen teräaseiden iskut.

Ainoa negatiivinen piirre vaatteissa on hinta. Yksi morankestävä t-paita köyhdyttää hankkijaansa noin 150-400 euroa.

Lähde: inventorspot.com

Edellinen artikkeliTyylikäs peruslaskin Lexonilta
Seuraava artikkeliNerokas repäisyosa viinipullon etiketissä

1 KOMMENTTI

 1. että mitä?
  siis ei tule reikää vai ?
  kyllä se puukonpisto kuitenki tuntuu ikävältä :/

 2. Ja sivuillahan sanotaan että paita kestää viillot, mutta suorat iskut menevät läpi..

 3. ”Ja sivuillahan sanotaan että paita kestää viillot, mutta suorat iskut menevät läpi..” miksei tätä mainittu heti. Kerkesin jo antamaan viisi tähteä jota en olisi todellakaan tehnyt jos olisin tiennyt tämän. vain 3sen arvoinen jos ei edes suoria iskuja kestä. Hyvä idea tosin josta pienellä kehityksellä voi saada vielä toimivan tuotteen.

 4. Muistatte varmaan sen urbaanin legendan siitä larppaajasta Helsingin rautatieasemalla?

 5. Mitä uutta tässä tuotteessa on (en tarkoita uutista, vaan tätä tuotetta)? Esim. viiltosuojahanskoja rakennusmiehille ja muille on ollut saatavilla pitkään (jotka eivät nekään pistoja kestä). Tuollaiset kuidut (tämän paidan ja hanskojen kohdalla), niin siirtyvät sen verran, että terä pääsee pistämään läpi.

 6. Eikös jenkkien kehittelemä dragonscale luotiliivi kestä puukoniskut ja peräti kranaatin lähietäisyydeltä?

 7. Dyyds, suora puukoniskuhan menee läpi vaikka luotiliivistä jos niinkseen tulee.Believe me, I´ve had it 😀 Toisaalta viilloilta suojaa vaikka laadukas nahkatakki aika pitkälti. Mutta ei tämäkään mikään turha keksintö.

 8. Reppu: Urbaanilegendan mukaan larppaaja oli palaamassa kotiin keskiaika-teemaisesta liveroolipelistä. Koska oli kiire, hän ei ehtinyt ottaa pienistä metallirenkaista koottua rautapaitaansa pois vaan laittoi vaan villapaidan sen päälle.

  Juna-asemalla joku hämärän oloinen tyyppi tuli pyytämään häneltä tupakkaa. Larppaaja totesi että sori, ei oo tupakkaa, ja jatkoi matkaa.

  Yhtäkkiä hän tunsi ihme tökkäyksen selässään. Hän kääntyi katsomaan, ja se hämärä jannu seisoi vähän hämmentyneen näköisenä puukko kädessään. Rautapaita oli pysäyttänyt puukonterän. Larppaaja lähti pakosalle ja selvisi hengissä.

 9. Tässähän on nyt sitten puukottajille tuotekehityksen paikka, kun ilmeisesti aramidia heikentää UV -valo tehokkaasti. Puukkoihin vaan pienet UV -valot kiinni =D Tämä vain pieni kevennys, en oikeasti toivo mitään väkivaltaa.

 10. Urbaanissa legendassa on sen verran totta, että se kyseinen larppaaja olin minä, ja se peltipaita oli pitkän öljykangastakin alla. Tapahtuma tosin oli paikallisen vaakunakollegion kokous, jossa esittelin juuri valmiiksi saamani rautapaidan.

  Totesin kavereille, etten ole ikinä tuntenut oloani niin turvalliseksi kuin kävellessäni Rautatieaseman läpi. Testasimme rautapaitaa sitten puukolla, miekalla, ruoskalla ja leipäveitsellä, ja se pysäytti iskut hyvin. Tosin sisällä en ollut minä vaan vesimeloni, joka säilyi ehjänä.

  Tästä juttu on sitten alkanut elämään omaa elämäänsä. Ikinä en joutunut tupakanpummaajan uhriksi. Mutta saatan uskoa hyvin, että voi tulla pahoinpitelijälle pieni ylläri, kun puukonisku pysähtyykin rengaspaitaan…

  Rengaspaita on minulla yhä. Se on kudottu 10 000:sta läpimitaltaan 12 mm renkaasta, joka on väännetty 2 mm rautalangasta. Minulla kesti kolme kuukautta kutoa se.

 11. ”Herkkä kosteuden ja suolojen vaikutuksille.”
  Ei taida siis olla hien ystävä..

  ”Ainoa negatiivinen piirre vaatteissa on hinta. Yksi morankestävä t-paita köyhdyttää hankkijaansa noin 150-400 euroa.”
  Paita taitaa siis kestää myös käyttäjän päällä melkoisen kauan, ellei sitten hikoillessa käytä, jos se hiki sitten edes näkyvästi siihen vaiktuttaa. Paranoideille tämä lienee loistava keksintö.

 12. Puukonkestäviä liivejä on kyllä myynnissä erikseen, valitettavasti vain eivät ole ihan yhtä hengittäviä tai keveitä kuin kuvan asuste. Halvimmillaan hinnat ovat n. 200 puntaa kauluspaidan alle menevästä alusliivistä. Viiltosuojapaitoja ja -pusakoita puolestaan löytyy n. 100 punnasta alkaen. Syyt puntahintoihin ovat siinä, että yllättäen veitsikohun keskellä vellovassa Britanniassa on puukonkestävyys tällä hetkellä pop.

 13. Näppärältä tuo näyttää…mutta ei suojaa käsivarsia.
  Löysin Legion Crusaider nimisen viiltosuojapaidan.
  On muuten mukava käyttää ja huomaamaton. Suurta plussaa siitä että k.o. paita yltyy käsivarsiin asti.

  En tiedä kuinka dyneema vuori kisaa tämän aramikuidun kanssa mutta pojat kassan takana väittivät että Kevlarin suojataso on 2/5 ja Dyneema ylittää 5/5 kymmenellä prosentilla.

  kannattaa tutustua:
  http://www.pomaco.fi