kupin_viilennin.jpg

USB-liittimeen kytkettävät kupinlämmittimet eivät ole mikään uusi juttu. Joskus kahvi voi kuitenkin olla myös liian kuumaa. Ongelman ratkaisemiseksi rakentelija nimeltään Antti Piironen on väsännyt itselleen oman USB-kupinviilentimen kierrätetyistä tietokoneen osista.

Tässä Antin oma kuvaus rakennelmastaan:

”Pitkien tietokoneen rassaussessioiden aikana evääksi varatut juomat tuppaavat yleensä lämpenemään, jos niitä ei kaada alas kurkusta pohjanmaan kautta. Halusin muutosta tähän asiaan ja eräänä pitkäksivenyneenä iltana keksin vääntää ”USB-Kupinlämmitin” härpäkkeen idean nurinniskoin. Tänään sitten oli töissä hiljaisempi päivä, joten käytin luppoajan hyväkseni ja tarkastelin firman romukoppaa projektiini sopivien osien varalta.

Kullattu USB-Juomanjäähdytin kierrätysosista valmistui juuri sopivasti kahvitaukoon mennessä. Työpaikan kahvinkeitin nimittäin keittää niin kuumaa kahvia, että ilman erillistä jäähdytystä se on juomakelpoista vasta kahvitauon loputtua. Työyhteisön vastaanotto keksinnölle on ollut erittäin innostunut (Tietyiltä tahoilta osin lähinnä hyvin huvittunut. Johtotasolle keksintöä ei ole esitelty.)

Materiaaleina on käytetty:

4 Korttipaikansuojusta
1 Tuuletin + siili combo
1 Usb-johto
+Hieman tinaa ja kutistesukkaa.

Jatkoprojektina on tehdä kannettava malli akkupattereilla (Ladataan USBllä) ja lisätä tehonsäätömahdollisuus ja erillinen virtakytkin. ”

Edellinen artikkeliCanouflage naamioi kaljatölkit limutölkeiksi
Seuraava artikkeliMunankuoritaidetta