Maapallon vesi ja ilma

Vasemmanpuoleisessa kuvassa on esitetty kaikki Maan vesi. Siis meri, jää, järvet, joet, maan vesi, pilvet ym. yhtenä pallurana samassa mittakaavassa maapallon kanssa. Yhteensä 1,4087 miljardia (billion) kuutiokilometriä. Oikealla olevassa kuvassa on kaikki ilmakehän ilma koottuna palloksi merenpinnan tiheydessä. Yhtensä 5140 biljoonaa tonnia (trillion).

Lähde: blog.phiffer.org

Edellinen artikkeli#C0FFEE on vaalean turkoosia
Seuraava artikkeliTähtikurkkuja

19 KOMMENTIT

 1. Vähän on vaikea uskoa, että vettä olisi noin vähän! Eihän tuosta riitä edes ohuelti peittämään merien ja vesistöjen pinta-alaa, puhumattakaan paikoitellen melko paksusta kerroksesta. Sitä paitsi vettä on ilmakehässäkin varmasti tuon pallukan verran höyrystyneenä.

 2. No onhan tuo pallo parintuhannen kilometrin korkuinenkin… Vähän radikaali esitys kyllä. Ja tuo ”ilmapallo” on myös aika pieni, kun se on juuri ja juuri ilmakehän korkuinen… Mikähän idea tässä on ja onko tieteellisesti todistettu?

 3. No onhan tuo pallo parintuhannen kilometrin korkuinenkin… Vähän radikaali esitys kyllä. Ja tuo ”ilmapallo” on myös aika pieni, kun se on juuri ja juuri ilmakehän korkuinen… Mikähän idea tässä on ja onko tieteellisesti todistettu?

 4. Maapallon veden keskisyvyys on noin 3800m. Tuo ”ilmapallo” taitaa olla paineilmapallo , mutta tuo ”vesipallo” on kyllä liian pieni.

 5. Maapallon veden keskisyvyys on noin 3800m. Tuo “ilmapallo” taitaa olla paineilmapallo , mutta tuo “vesipallo” on kyllä liian pieni.

 6. No jos maan säde on R=6371 km, merien keskisyvyys h=3,8 km ja ne peittävät 2/3 maan pinta-alasta on vettä kaikkiaan noin V=4*pii*R^2*h*2/3=1,29*10^9 km^3. Pallon tilavuus on V=4/3*pii*r^3=1,29*10^9 km^3, tästä saadaan vesipallon säteeksi r= (3/4*V/pii)^(1/3) = 675 km, mikä näyttäisi vastaavan aika hyvin kuvaa. Tämä Tuomari Nurmion keikan jälkeisessä pienessä maistissa kassakuitin takapuolelle laskeskeltuna.

 7. Se on vaan jännä kun on niitä ”hautoja” jotka on tosisyviä, niihin kyllä mahtuu kanssa vettä aika kauheasti.

 8. Sikäli virheellistä jos mitataan vain vesi eri olomuodoissa vetenä. Lähes kaikessa aineessa on vettä mikä pitäisi myös laskea mukaan. Eikä laskuissa taida olla edes pohjavedetkään mukana kunnei niistä kukaan taida olla yhtä mieltä paljonko niitäkin oikeasti on.

 9. Lieneeköhän tuo ilmapallo normaalipaineistettua ilmakehän ilmaa, sillon varmaan ainakin olisi oikea määrä. Ja se on aina yllättävää miten pieniä me tai kaikki muukin on, maan kuorikin on karttapallon mittakaavassa vain parin millin paksuinen.

 10. Hmmm… onkos lähteet tarkistettu, vaikuttaa nimittäin aika kovasti joltain Al Goren pelotteludialta (ja kuten olen joskus todennu, vaikka se ei täysin väärässä olekkaan, niin on sen puheessa paljon turhaa propaganda paskaa joissa kuvastuu vittuuntuminen maansa politiikkaan)… Ja väliäkö tuolla, vesi on aina jossain muodossa mukana kiertokulussa, eli se ei mihinkään lopu, vaikka niin voisi äkkiseltään tuolta ehkä tuntuakin.

 11. Ei ne haudat paljon paina maapallon mittakaavassa… Onhan niissä paljon vettä toki, mutta se osuus koko merien vedestä on todella mitätön. Ei niin kovin iso osa merien pinta-alasta ole hautoja…

  Samanlaiset kuvat oli tiedelehessä joskus, ilma siis on normaalipaineessa. Onhan yläilmakehä iso mut ei siellä paljon ilmaa oo, paine on niin pieni. Joten pitäs olla lähteet aika luotettavat.

  K: Taitaa ilmassa olla jotain pari prosenttia vesihöyryä, ois ilmakehän vesi aika TOSI pieni pallura.

  Eikä ne kiinteiden aineiden vedet ja pohjavedet paljon tuota kuviota muuta… Jos koko mantereista ois vaikkapa 15 tilavuusprosenttia vettä (taitaapi mennä pahasti yläkanttiin), sillon pohjavetenä ois 5 prosenttia maailman vedestä. Eikä tuo pallo siitä mitää kasvas..

 12. Ei teillä lapsukaisilla ole todellisuudesta näköjään mitään tietoa…

 13. Yllättää monet katsojat , mutta laskelma pitänee hyvin paikkansa.
  Eihän maapallokaan ,verrattuna maailmankaikkeuden kokoon, ole sukupuuttoon kuollutta pölypunkkia suurempi.

 14. Mistä niin päättelet? Kyllä se kuvaa KAIKKEA vettä, siis ainakin meret…

Kommenttien lisääminen on estetty.