tatuointi_display.jpg

Muotoilija nimeltään Jim Mielke on ideoinut tämän ihon alle implanttina asennettavan kosketusnäytön. Ideana on, että ihon alle asennettava silikoni-implantti näyttää ihon lävitse tatuointia muistuttavia kuvia, jotka toimivat teknisten vimpainten näyttönä. Implantti tunnistaa myöskin kosketuksia, joten iholle voidaan piirtää vaikkapa näppäimistö, tai rannetietokone. Sähköä tatuointinäyttö tuottaa omistajansa veren virtauksesta, joten erillinen lataaminen ei ole tarpeellista.

Kyseessä on vielä toistaiseksi pelkkä konsepti, mutta kuka tietää lähitulevaisuudessa.

{democracy:100}

Mainos! Hauskimmat USB-laitteet e-ville.hk verkkokaupasta. Kaikki tilaukset ilman postikuluja!

Lähde: www.physorg.com

Edellinen artikkeliJapanissa on keksitty kuution muotoinen vesimeloni
Seuraava artikkeli#C0FFEE on vaalean turkoosia

1 KOMMENTTI

 1. Olisin valmis vaikka vaihtamaan koko terveen käteni robottikäteen, mikäli siitä olisi jotain hyötyä. Kybernetiikassa on vaan jotain hienoa. Vielä ei kuitenkaan tekniikka ole sillä tasolla että kyberneettiset ruumiinosat olisivat ihmisen alkuperäisosia selvästi parempia. Tuo näyttö kädessäkin olisi todella hieno juttu, olettaen ettei se aiheuttaisi mitään hankaluuksia jokapäiväiseen elämään (esim. miten hyvin se kestää käteen kohdistuvan iskun, pitääkö sitä koko ajan varoa…).

 2. Olisihan tuo melko hieno. Mutta onko veren virtauksesta vielä tähän mennessä tehty oikeasti sähköä? Näytöt vievät kuitenkin kohtalaisen paljon sähköä. Tuossa pitäisi olla vielä näytön lisäksi prosessori joka tuottaa kuvan ja lähetin joka siirtää käskyt ohjattavaan laitteeseen.. Useampia watin kymmenyksiä siis on odototettavissa kulutukseksi vähintään.

 3. Voipi olla että tulee ongelmia kun kierrättää verta tuollaisen vehkeen läpi…

 4. Hmmm… mikähän näiden tähän asti nähtyjen utopististen konseptien tarkoitus oikeastaan on? Onhan noita ollut scifikirjoissa ja muutenkin jo ties kuinka kauan, mutta tuleeko niistä näin 3D-malleina ja kuvamanipulaatioina jotenkin konkreettisempia?

 5. Konseptissa laitteen toteutusmahdollisuuksia on (ainakin toivottavasti) ihan oikeasti mietitty ja tutkittu. Scifissä harvemmin välitetään siitä, miten realistisia ideat olisivat toteuttaa.

 6. ”Olisin valmis vaikka vaihtamaan koko terveen käteni robottikäteen, mikäli siitä olisi jotain hyötyä.”

  Ajattele nyt mitä kaikkea se kyberkäsi generoisi: takuuaika, vuosihuollot, katsastukset, ruostesuojaus … kallista varakättä pukkaa 🙂

 7. .. ja vielä sillai että asennus tapahtuu siististi eikä ranteeseen tule kauheaa arpikudosmöykkyä.

 8. ”Tuossa pitäisi olla vielä näytön lisäksi prosessori…” sitten semmoinen 60-80 asteinen prossu lämmittää mukavasti kättä 😀

 9. Niin no, virtaahan voi ottaa veren virtauksen lisäksi kehon lämmöstä niin kuin nykyiset implantit ja samalla verta voisi ehkä käyttää hieman myös jäähdytykseen ja puhumattakaan hikoilun avulla lähtevää lämpöä. Heti kuin nämä saadaan kunnolla toimimaan niin heti hankkimaan!

 10. Muistaakseni MIT teki jo viime vuonna kokeita, joissa veren virtauksesta kehitettiin energiaa, jota voisi käyttää vaikkapa sydämentahdistimen virtalähteenä.
  Toisaalta, jos tuon näytön olisi tarkoitus toimia muiden sovellusten käyttöliittymänä, se ei vaatisi prosessorilta hirveitä tehoja, joten tuskin lämpenisi 60-80 asteiseksi. Kuten tuossa joku jo mainitsi, ihmiskehossa on olemassa jäähdytysjärjestelmiä jo valmiiksi, niiden hyödyntäminen on varmaankin mahdollista.
  Arpikasvaimet ovat harvinaisia, vaikka jotkin tahot tahtovat niitä korostaa implanttien ja tatuointien yhteydessä. Oikein tehty ja hoidettu implantaatio (onkohan tuollaista sanaa oikeasti?) on melko riskitön.
  Itse ottaisin tuollaisen, jos siinä olisi tarpeeksi ominaisuuksia, joita siihen haluaisin.

 11. vittu mitä paskaa koko vitun vehkeet mitä tämäkin sivu mainostaa ..syö saatana apina osa noista vehkeistä niin tiijät mitä ne on

 12. möle, ketään ei kiinnosta jos sulla ei oo mitään rakentavaa asiaa. Tee meille ja itelles palvelus ja mee muualle nolaamaan ittes ja häirihtemään ihmisiä.

 13. Tuossa vehkeessä tuo laite ei itse asiassa näyttäisi kuvia ihon läpi, vaan siinä oleva matriisi kontrolloi (luultavasti sähkökentällä, en lukenut tarkkaan) ihoon tatuoitua pikseliruudukkoa jonka pikselit muuttuvat läpinäkyväksi tai mustaksi. Siis implantti ihon alle, pikselitatuointi ihoon.