Piuhat solmussa

Tuntuuko joskus, että pelkästään tietokone, näyttö, näppäimistö, hiiri, tulostin, skanneri, kovalevy ja reititin aiheuttavat sotkuja johdoillaan? Tilanne voi olla paljon toivottomampikin. Sivustolla www.geekabout.com esitellään 40 kaikkien aikojen pahinta johtosotkua. Tässä olisi kesätyöntekijälle tehtävää.

Edellinen artikkeliMuovituolivalaita
Seuraava artikkeliSOTAB 1 -robotti etsii öljypäästöjä

1 KOMMENTTI

 1. Ensin kun katsoin kuvaa luulin että se oli otettu Siemensin ESK 3000 puhelinvaihteen sisältä, mutta sehän onkin vain ison liikekiinteistön talojakamo TeliaSoneran asentajien jäljiltä.

 2. Kuka vielä väittää että RJ45 on hyvä keksintö ristikytkennässä. Jospas näkisitte jonkin Helsingin Puhelimen jakamon jossa on kytketty johtoja samassa tilassa 70-vuotta, niin yllättyisitte kuinka siistinä paikat ovatkaan kun kaikki kytkennät tehty sinipunasella ristikytkentälangalla.
  Haluaisinpas nähdä nämä kuvien paikat 70-vuoden käytön jälkeen, mahtaako kukaan asentaja enään mahtua noihin tiloihin sisään.
  Ymmärtäähän sen kun kaikki pitää olla CAT5-tasoa, silloin ainut vaihtoehto on käyttää RJ:tä. Toivotaan että optiset kytkentä paikat yleistyvät tulevaisuudessa, otisessa ristikytkennässä kun signaalit voivat leikata toisiaan ilman että itse signaaliin tulee mitään vääristymiä.

 3. Ei ihme että tarvitaan lisää ydinvoimaa kun varmaan piuhojen määrä tuo niin paljon hukkaa että sillä sähköstäisi vaikka toisen maapallon, tietysti oikein kytkettynä.

 4. Pahempiakin nähty.. Koulun serveri esim. Johtoja ei tosin ole yhtä monta kuin noissa, mutta sotku on vähintään yhtä järkyttävä.

 5. Itse luulin törmanneeni eräässä jakamossa uskomattomaan johtosotkuun, eihän se ollut mitään näihin verrattuna. Valko mustaa ja sinipunasta ristikytkentä lankaa missä sattuu, eikä hyvän tavan mukaan.

 6. Näinköhän konehuoneiden johdot voitaisiin eliminoida jossain vaiheessa jollain tämän tapaisella: http://mobile.slashdot.org/article.pl?sid=08/02/22/1434203

  … eli lyhen kantaman langattomilla verkoilla. RJ45 paikkaan vain pieni lähetin/vastaanotin jonka vastinpari toiseen koneeseen. Voipi tosin olla ettei kuvia vastaavaan konehuoneeseeen viitsisi astua ilman foliohattua :p

 7. Koulussa tullut rakennettua lavaesiintymisiä varten äänijärjestelmiä, ja niissä se vasta sotku onkin. En tosin kiellä eikös noissa olisi pientä johtosekamelskaa, itellä tulee servuun jopa 3 johtoa 🙂

 8. Johdottomissa ratkaisuissa on ongelmana saada signaali sinne minne pitikin, koska kanavia on useita satoja tai jopa tuhansia. Siis homma vaatisi suuren taajuusalueen ja tarkat laitteet. Jonkinlainen suojauskin olisi järkättävä jokaiseen yhteyteen.. En sitten tiedä miten yeahin linkissä olevan hilavitkuttimen osalta on kyseinen ongelma ratkaistu.