Tervetuloa ensimmäisen Hilavitkutin.com -sivuston testivideon pariin! Tällä kertaa testattavana on silikonista valmistettu rullattava USB-piano. Olin heti innostunut kun kuulin, että tällainen piano on saatavilla. Itse en on muusikko, mutta pianon soitteleminen silloin tällöin on harrastuksena rentouttavaa. USB-piano menee kätevästi rullalle ja sitä voi soitella melkein missä vain, kunhan on läppäri mukana. Erillistä virtalähdettä ei tarvita.

Pianon mukana saapuu monipuolinen ohjelma, jossa on yli 100 instrumenttia ja yli 100 rytmiä. Myös omia rytmejä voi luoda ja soittosession voi tallettaa ja vaikka samantien lähettää levy-yhtiölle kuunneltavaksi. Tai ainakin kaverille. Asennus oli kätevää. Mukana tuleva CD-levy pitää sisällään ajurin ja ohjelman. Sen jälkeen laite toimii Plug and Play -periaatteella.

Ohjelmassa on myös metronomi sekä Learning Feature, jonka avulla soittoa voi opiskella. Minä jätin opiskelun väliin ja annoin laitteen muusikkoystäväni testattavaksi. Tuntuma ei tietenkään ole kuten pianossa, jossa on liikkuvat koskettimet. Täytyy osua sivusuunnassa melko tarkasti koskettimen keskelle. Mutta mitä enemmän on soittanut sitä parempi on osumistarkkuus. Itse aion tehdä USB-pianolla musiikin seuraavaan videoteokseeni.

Piano on myynnissä www.e-ville.hk -verkkokaupassa hintaan 39€.

Mainos! Hauskimmat USB-laitteet työpöydälle verkkokauppa e-ville.hk:sta. Ilman postikuluja!

Edellinen artikkeliViikkokysely: Kenestä toivoisit tulevan USAn seuraava presidentti?
Seuraava artikkeliRatsastettava robottitriceratops – siistein lelu ikinä?

1 KOMMENTTI

 1. Haha 🙂

  Vihdoin tämmöisiä, rento meininki… Joskin hilavitkuttimen soittotaidot olivat hieman kyseenalaisia 🙂
  Ei kyllä paha hinta, voisi kiusata jotain vaikkapa kesällä

 2. Lisää tämmöstä!! Missä tiloissa, tuo homma kuvattiin?
  Siisti ja kompaktin kokonen syntsa. =)

 3. Täsä rullattavasta soittimesta tulee heti mieleen eräs Star Trek TNG jakso (http://memory-alpha.org/en/wiki/Lessons), jossa Pickard ja tämän naisystävä soitavat koskentinsoittimella ja eräänlaisella huilulla duettoa. Tuollainen rullattava kosketinsoitin siinäkin on mukana naisella ja se on jotain uutta, ihmeellistä ja niin scifiä. Muistaakseni tämä Star Trekin rullattava soitin vain oli jopa tuntumaltaankin normaalin pianon tasolla. Voin kyllä muistaa väärinkin.

  Ja täälä Hilavitkuttimessa se nyt sitten esitellään. Ei mennyt ihan 2300 luvulle tuon rullattavan soittimen keksimiseen 🙂

 4. Tuo voisi olla jo melkein hyödyllinen, jos siinä olisi vielä MIDI-tuki. Joku läppäriä käyttävä kenttämusikantti voisi pitää sitä ihan hyödyllisenä mökki-inspiraatiovälineenä.

 5. Jaa, onhan nuita ei-läppärin tarvitseviakin. House MD:ssäkin oli yksi. 🙂

 6. Lukihärö korjata voidaan. Ihmettelin missä se Tetris teema viipyi, mutta eihän nimi ollutkaan ”Tetristä rullattavalla USB-pianolla”.

 7. Ei pahemmat soundit tohon hintaluokkaan. :)Eihän ne ny mitkän mahtavat ole mutta jonkulaiset. ku sais vaan toimii ilman konettaki.

 8. Mulla on tuollainen ”piano”. Soundit on General-midi yhteensopivia, eli äänikortin omilla FM-syntesisoundeilla toteutuettuja. Toisinsanottuna, mitä parempi äänikortti, sitä muhkeampia ääniä tuolla saa loihdittua. Ainoana häiritsevänä tekijänä tosiaan pianon vasteaika. Eli painat pianon kosketinta ja ääni tulee vasta hetkenkuluttua jäljessä. Se vaikeuttaa soittamista huomattavasti. Fiilistelyyn ja kikkailuun laite on tietysti mitä erinomaisin lelu.

 9. Mulla on kans tommonen kiinni mun pöytä koneessa. Se on ihan hauska mutta kahella käellä sillä ei oikein voi soittaa koska sitä pitää painaa aika kovaa:D