videopelihahmot.jpg
Seuraavaksi viiden videopelisankarin historiaa referoituna sivustolta www.mentalfloss.com:

Donkey Kongin oli alun perin tarkoitus olla Kippari-Kalle-pohjainen, mutta tekujänoikeuksien kanssa tuli vaikeuksia. Pelin kehitys alkoi, kun Nintendo halusi siivun Space Invaders-pelin suosiosta Japanissa.

Mario oli alunperin Jumpman ja, kuten muistanette, seikkaili alunperin juurikin Donkey Kong -pelissä. Mario aloitti uransa puuseppänä, mutta vaihtoi urasuunnitelmat putkimiehen merkkeihin. Mariolla on viikset ja hattu, sillä suu ja hiukset olivat vaikeat toteuttaa huonolla resoluutiolla.

Sega taas halusi viipaleen Marion suosiosta ja kehitti Sonic-siilin. Sonic the Hedgehogin nimi oli alussa Mr. Needlemouse. Sininen väri sopi hyvin Segan logon väreihin.

Pac-Man saapui kuvioihin vuonna 1980 ja on ollut suosikki siitä lähtien. Keltaisen palluran keksi 26-vuotias japanilainen nimeltä Toru Iwatani. Alunperin Pac-Man oli nimeltään Puckman. Nimi vaihdettiin, sillä Puckman oli yhden kirjaimen päässä Fuckmanista. ”Paku paku” on ollut lähtökohtana nimelle. Se on japanin slangia ja tarkoittaa suu auki syömistä.

Pac-manin ensimmäinen tunnettu läpipeluu on Billy Mitchellin nimissä. Hän pelasi vuoden 1999 heinäkuussa kaikki palin 256 kenttää läpi yhdellä elämällä, syöden kaikki hilut ja hedelmät ja kummitukset. Pisteitä kuusi tuntia kestäneestä maratoonista kertyi 3,333,360.

Edellinen artikkeliSound Barrier ääniase aiheuttaa uhrille voimakasta pahoinvointia
Seuraava artikkeliTee-se-itse sähkökitara puunoksasta