Sound Barrier ääniase aiheuttaa uhrille voimakasta pahoinvointia

Järjestyksen valvontaan suunnitellut aseet, jotka eivät aiheuta uhrille pysyvää vahinkoa tuntuvat olevan tällä hetkellä kovassa huudossa aseteollisuudessa. Tietysti hyvä niin, jos kerran vaarallinen kohde pystytään taltuttamaan ilman, että tälle aiheutuu varsinaisesti fyysistä vahinkoa.

Ruotsalainen yritys nimeltään Inferno on nyt kehittänyt oman versionsa ”ei pysyvää vahinkoa aiheuttavasta” aseesta. Ase nimeltään Sound Barrier on tavallaan äänikanuuna, joka pakottaa sen vaikutuksen piiriin joutuneet henkilöt poistumaan paikalta. Ihmisjoukkojen hajottamiseen suunnitellun aseen toiminta perustuu tämän toistamaan neljään päällekkäiseen 2-5 kilohertsin taajuuden ääneen, joiden yhdessä kerrotaan aiheuttavan fyysistä huonoa oloa ihmisille tai eläimille. Kanuuna toistaa sireeniltä kuulostavan äänen 123 desibelin voimakkuudella, joten voimakkuus on samaa luokkaa, kuin tavallisissa hälytyssireeneissä. Mikäli aseen tielle sattuneet ihmiset eivät poistu paikalta sireeniäänen havaittuaan, niin tiettyyn äänitaajuuteen perustuva kanuuna aiheuttaa uhreille huimausta, pahoinvointia ja rintakipua.

Parasta tietysti olisi, kun tällaisia pakkokeinoja ei tarvittaisi, mutta sinällään vaikuttaa ainakin kumiluoteja, kyynelkaasua tai vesisuihkuja inhimillisemmältä mellakka-aseelta.

Lähde: blog.wired.com

Edellinen artikkeliThe Pebble Rug -matto näyttää kiviseltä
Seuraava artikkeliVideopelisankareiden historiaa lyhyesti