Playstation 3 Singstar - miksi hankkisit pelikonsoliisi mikrofonit?

Jos olisi nimettävä merkittävin tuore suomalainen kansanperinne, niin veikkaanpa, että karaokelaulannalle ei löytyisi montaa varteen otettavaa kilpailijaa. Kun karaoke-ilmiö on jo ehtinyt valloittaa maamme kuppiloiden ohella ainakin taksit, saunat ja senaatintorit, niin miksi ei seuraavaksi kotien olohuoneita?

Yksi Playstation 3 pelikonsolin odotetuimmista peleistä on epäilemättä ollut karaokepeli Singstar. Pelin idea on äärimmäisen yksinkertainen – liitetään pelikonsoliin kaksi mikrofonia mukana toimitetun sovitekappaleen avulla, ja aletaan laulaa tuttuja kappaleista tv:n ruudulle ilmestyvien tekstitysten ja taustalla soivan musiikkivideon mukaan. Kyllä – kyseessä on siis kotikaraoke. Kuten Singstar pelin aikaisemmissakin versioissa, pelissä on mahdollista kerätä myöskin pisteitä ja tehdä ennätyksiä laulaen mahdollisimman hyvin alkuperäisen kappaleen mukana nuotissa. Varsinainen riemu pelin parissa ratkeaa, kun pelaamaan ryhtyy porukka kavereita, jotka voivat muodostaa joukkueita ja ottaa toisistaan mittaa eri muotoisien kilpalaulantojen kautta.


singstar_ruutukuva.jpg
Kyllä – karaokelta se myös näyttää Pleikkarin ruudulla

Playstation 3 pelikonsolille toteutettu Singstar ei ulkoisesti eroa paljoakaan vanhasta Playstation 2 versiosta. PS3 Singstar ei säväytä 3D grafiikoillaan, eikä moni kappaleiden taustalla näytetyistä musiikkivideoista sisällä edes HD-tasoista videota. Se, mikä tekee pelisarjan uudesta versiosta kuitenkin edeltäjäänsä kiehtovamman, on pelin online ominaisuus. Pelin mukana toimitettujen 30 karaokekappaleen lisäksi, uusien hankkiminen on todella helppoa suoraan Singstore -verkkokaupasta käsin. Uudet laulut maksavat 1,5 Euroa kappale, mikä on ainakin allekirjoittaneen mielestä varsin kohtuullinen hinta. Singstar online palvelun kautta on mahdollista jakaa myöskin omia performansseja muiden Singstar pelailijoiden kanssa kautta maailman. Playstation Eye kameralla varustetulla konsolilla pystyt nauhoittamaan vaikka oman musiikkivideon ja laittamaan sen sitten verkkopalveluun koko Maailman nähtäväksi. Vaikka et kehtaisikaan julkaista omaa laulusuoritustasi, niin palvelun kautta voi luonnollisesti myöskin katsella ja arvioida muiden tallentamia esityksiä. Singstar online palvelusta löytyykin jo mainio kokoelma kerrassaan riemastuttavia laulu/tanssisuorituksia, jotka jättävät kevyesti kappaleen alkuperäiset videot varjoonsa.

saksalaiset_karaokelaulajat_singstar.jpg
Playstation online palvelusta löytynyt video, jossa pojat laulavat vakavana, kun ukki irrottelee taustalla.

Singstarin online palveluun liittyvän verkkokaupan suuresta potentiaalista huolimatta, pelin suurin heikkous on vielä tällä hetkellä tämän rajoitettu kappalevalikoima. Vaikka pelin ostaja saa heti kättelyssä 30-karaokekappaletta ja Singstore kaupasta löytyy noin 80 lisää ostettavaksi, on valikoima kovin yksipuolista. Kappaleet tuntuvat painottuvan kovasti brittipoppiin, sekä amerikkalaiseen uuteen musiikkiin. Meidän yli kolmekymppisten musiikkimakuun löytyy vielä harmillisen vähän valikoimaa. Missä ovat Baddingit, Eppu Normaalit, Dingot, AC/DC:t, Beatlesit ja Rollarit? Itseni ”klassikkokappaleiksi” luokittelemia löytyy Levyltä oikeastaan ainoastaan kolme kappaletta, jotka ovat: Twisted Sisterin We’re not gonna take it, Robbien ja Kylien duetto Something Stupid sekä R.E.M. yhtyeen Losing my religion. Sonylta myöskin myönnetään, että PS3 Singstoren kappalevalikoima on vielä keskeneräinen, mutta parannusta on onneksi luvassa tiheällä tahdilla ilmestyvien uusien kappaleiden muodossa. Vielä tämän vuoden puolella Singstore kauppaan luvataan myös suomalaisia kappaleita, minkä myötä peli tavoittaa varmasti huomattavasti laajemman kohderyhmän.

Ainakin allekirjoittanut on täysin vakuuttunut, että tämän tyyliset pelit ja lisälaitteet on se, mitä kautta pelikonsolit löytävät tiensä lopulta myös keski-ikäisten pariskuntien olohuoneisiin. Vaikka 500 Euroa lapselle hankitusta pelikoneesta on ehdottomasti liikaa, niin täysiverisestä karaokelaitteistosta se on melkeinpä pilkkahinta! Vielä kun kappalevalikoimaan saadaan lisää kansalle tuttuja ”ikivihreitä”, niin ei varmasti ole vaikea saada vaariakaan tarttumaan mikkiin!

singstar_online.jpg
Singstar online palvelussa onnistuu uusien kappaleiden ostamisen ohella mm. omien esitysten jakaminen

PS3 Singstarin merkittävin uutuus on ehdottomasti tähän liittyvä online palvelu. Online palvelu poistaa sarjan aiempiin peleihin liittyvän tarpeen hankkia uusia kappaleita sisältäviä lisälevykkeitä. Kun pelin omistajat voivat jatkossa ostaa ainoastaan ne kappaleet, jotka oikeasti haluavat, tekee ominaisuus pitkällä tähtäimellä pelistä myös aiempia versioita edullisemman. Allekirjoittanut jää myöskin odottamaan, josko saamme tulevaisuudessa vielä nähdä online palvelussa mahdollisuuden järjestää laulukilpailuja verkon ylitse? Tämä vuoden puolella Singstaria peliä varten on luvassa myöskin langattomat mikrofonit, mikä on tervetullut lisä olohuoneen piuhaviidakon minimoimiseksi. Langattomat mikrofonit olisi tietysti ollut mukava bonus jo heti pelin julkaisun alusta lähtien, mutta ilmeisesti Sony ei halunnut näitä odotellessa lykätä pelin julkaisua Joulun ylitse.

Kaiken kaikkiaan Singstar on tervetullut lisä Playstation 3 konsolin pelivalikoimaan. Singstarin tyyppisillä peleillä Sony todistaa, että pelikonsolin edessä kököttämisen ei tarvitse olla epäsosiaalista puuhaa. Annamme pelille arvosanaksi 4/5. Paremmalla kappalevalikoimalla ja langattomilla mikrofoneilla arvosana olisi ollut täysi 5.

Mainos: Kaikki Singstar -pelit sopuhintaan CDON.com -verkkokaupasta

n

{democracy:92}
Edellinen artikkeliHollantiin keltainen katu
Seuraava artikkeliTo-Do Tattoo on muistilistatatuointi