Asenna iPhonelle PocketGuitar virtuaalikitara
Yksi kohutun Apple iPhonen eniten keskustelua herättäneistä ominaisuuksista on useamman kosketuksen kerrallaan ymmärtävä ”multi-touch” kosketusnäyttö. Vaikka skeptikot väittävätkin, että näytöstä ei ole käytännössä juurikaan hyötyä, niin laitetta kokeilleena voin sanoa, että onhan se 10 kertaa perinteistä kosketusnäyttöä intuitiivisempi käyttää. Uusin ”monikosketusnäyttöä” hyödyntävä sovellus on tämä, PocketGuitar -sovellus, jonka muuntaa iPhone puhelimen kertaheitolla ”sähkökitaraksi”. Kitaran soittaminen onnistuu ilman taustamusiikkia, tai sitten voit jammailla puhelimesi muistiin tallennettujen suosikkikappaleidesi päälle. Vaikka ergonomia ei tietenkään vastaa mitenkään oikeaa kitaraa, niin Youtubesta löytyvän videon perustella Shinya Kasatani nimisen kaverin toteuttama sovellus näyttää toimivan kyllä ällistyttävän hienosti. Negatiivisena ominaisuutena mainittakoon, että kyseessä ei ole ”virallinen” Apple softa, eikä tämän asentaminen ole mahdollista iPhonen uusimman softapäivityksen omaaville puhelimille. Mutta kun puhelimelle kerran kehitetään näin hienoja sovelluksia, niin toivotaan Steve Jobsinkin järkeistävän kantaansa kolmansien osapuolten kehittämiä iPhone sovelluksia kohtaan.

Videota PocketGuitar -ohjelman käytöstä linkin jälkeen.

Lähde: www.mobilewhack.com

Edellinen artikkeliDeluxe Etch-A-Sketch TV ”videopeli”
Seuraava artikkeliSuojaa tiedostosi RFID-kovalevykotelolla

1 KOMMENTTI

  1. ”Mutta kun puhelimelle kerran kehitetään näin hienoja sovelluksia, niin toivotaan Steve Jobsinkin järkeistävän kantaansa kolmansien osapuolten kehittämiä iPhone sovelluksia kohtaan.”

    Ei tule koskaan tapahtumaan, ellei sitten tekijät maksa Jobsille extraa.

  2. Hieno sovellus hienon näytön kanssa. Harmi vain että puhelin on (juuri noiden lukitusten ja rajoitusten takia) kokonaisuutena paskaa.

  3. Ei taida kirjoittajat olla ajan tasalla? Ipuhelimen SDK (software development kit) onpi tulossa. Taisi Jobs ihan keynotessaan mainita siitä.

  4. Siinä on kyllä oikeasti sovellus, johon on käytetty luovuutta! Kukapa olisi tuotakaan keksinyt 😀
    Heti alkoi himottamaan iPhone. Harmi vaan kun omistan jo maailman parhaan puhelimen 🙁 Nokia E51 sen olla pitää 😉

  5. lukitukset on kierretty todella nopeasti. uusimpaan versioon on jo keksitty kräkki, julkaisu tapahtuu tällä viikolla. mahti laite, paljon softaa jo nyt vaikkei kovin kauan laite ole ollut edes olemassa.