Oheisella videolla ohjeet, kuinka valmistat olohuoneeseesi näyttävän lasershown laserosoittimesta, kahdesta sytkäristä, sekä parista juomatölkistä. Rakennelmassa käytetty laserosoitin ei taida tosin olla ihan standardikamaa. Kokeileminen omalla vastuulla (kuten aina)

Edellinen artikkeliApple aloitti videovuokrauspalvelun iTunes -verkkokaupassa
Seuraava artikkeliHandpresso kahvinkeitin valmistaa tuoreen pressokahvin tien päällä

1 KOMMENTTI

 1. Sitä sädettä pitää tuijottaa pitkän aikaa että siitä mitään vaaraa olisi. Jos kyseessä on siis laillinen laserosoitin.

 2. Tuo Laser sulattaa muovia, joten kyseessä ei todellakaan ole mikään turvallinen laseri, sanoisin että yli 30mW mutta ei se tuosta seinästä heijastuneena mitään vahinkoa silmille tee.

 3. hahhhaha…taas tämmöinen metacafe-feikki 😀 …kokeilkaapa tosiaan suunnata muovia sulattava laser sytkärin kylkeen ..ja laittakaa vaikka pää siihen viereen niin tajuatte varmasti mikä on tämänkin videon vitsi. Pum.

 4. no sherlockit feikkihän tämä, tai siis ei ole mutta ei mikään turvallinen. Mitä tapahtuu kun lämmität sytkäriä joka on täynä sytytysnestettä? 😀 Ja tuossa videossahan sanotaan että tuo on itsetehty laaseri jossa on 3 aaa patteria

 5. Hmm, 4,5V ja 330mA, tekeepi 1,5W ja otetaan normikuluttajan mahdollinen laaseri-komponetti, jonka hyötysuhde ois 1%, eli päästään 15mW, jaa sillä ei taida muovi vielä sulaa. Silmään toki sattuu aika pikaseen.

  Joskus näin jossakin baarissa sellaasen laasersou-sydeemin (kaasulaaseri+nopee peili) olikohna 50mW, ja muistaakseni speksi oli, että 0.5ms saa olla säde yhes kohdas, ettei silmät pala.

 6. Semmonen ihan pikkunen jutska että netistä saa kuka tahansa tilailtua ainakin 100mW puna-laser komponentteja (eikä maksa paljoa)

 7. semmonen ihan pikku jutska että omia perus-kynälaseria vahvempia virityksiä (ei omia eikä kaupasta ostettuja turvalliseksi väitettyjä) ei kannata asennella suomessa mihinkään tapahtumaan kuten esim. diskoon ilman lupia, koska jos säteilyturvakeskus saa moisesta tietää niin voipi tulla huolelliset sakot todennäköisesti olet vaarantanut monen ihmisen näön jos et tiedä mitä teet.

  laserilla saa tuhottua näkönsä. voipi olla jännä efekti mutta varovaisuutta suosittelen, jos moisia hankkii, vaikka kuinka kuka tahansa saisi niitä halvalla jostain netistä.

 8. Parinsadan milliwatin laserdiodeita voi löytää myös polttavista dvd-asemista.

 9. Saahan sitä tilattua vaikka 100mW plaasereita, mutta ei ne kyllä 1.5W:lla toimi, tietääksein vieläkään laasereiden hyötysuhde ei paljoa yli 1% taida olla yleisön saatavissa laasereis. Toki voin olla väärässä