Kukkaruukku kallistuu kun kukka tarvitsee vettä

Samgmin Bae on kehittänyt yksinkertaisen idean, jotta muistaisi kastella kukat. Kukkaruukun pohjassa on paino toisella puolella. Toisella puolella oleva altakasteluvesi tasapainottaa ruukun siten. että se pysyy pystyssä. Kun kasvi on imenyt kaiken nesteen, ruukku kallistuu ja siitä sitten huomaa kastelun tarpeen. Erikoista.

Lähde: www.yankodesign.com

Edellinen artikkeliKeraamiset mikroneulat tekevät verinäytteistä kivuttomia
Seuraava artikkeliTooth Tunes hammasharja soittaa musiikkia pääsi sisällä

1 KOMMENTTI

 1. Harmi vain, että konsepti ei toimi korkeilla kasveilla. Kasvit kun eivät tajua kasvaa tasaisesti joka suuntaan.

 2. Ja miksei toimisi? Hyvinhän tuo voi toimia.. tosin se on sit varmaan kokoajan vähän vinossa tuo ruukku…

 3. Huono idea. Ajatteleppa sitä kun juuri on kastellut kasvin niin siinä menee jokunen tovi ennenkuin ”ylijäämä” vesi kertyy tuonne ”säiliöön” sillä multa imee tosi paljon vettä. Eli näinollen harva se kerta ruuku on suorassa. Ja on paljon sellaisia kasveja joita ei saa kastella paljon kerralla vaan vähän kerrallaan.

 4. Hyvältä idealta vaikuttaa. Tosin, kuten mainittu, toimii varmaan vain matalilla kasveilla.

  Tai voihan tuota pitkienkin kasvien kanssa käyttää, kunhan on tarpeeksi suuri ruukku niin, että kasvin aiheuttama momentti on pieni verrattuna ruukun painoon.

 5. Mökkeriöl, jutussa on maininta joka viittaa altakasteluun. Käsittääkseni tämä tarkoittaa sitä että vesi laitetaan suoraan säiliöön, josta kasvi imee tarpeen mukaan vettä.

 6. Tämä toimis meillä opiskelijapojilla hyvin. Uskaltaisimme jopa ottaa kasvin tollasen ruukun kera koska muistaisimme kastella. Sitten voisimmekin siirtyä jo ottamaan jonkin pienen lemmikin. Vuoden kun olisimme sen kanssa pärjänneet voisimme harkita tyttöystävää!

 7. Tuo ei varmasti toimi ja on muutenkin ihan hanurista. Vanha kunnon kosteusanturi merkkivalolla toimii huomattavasti paremmin. Mutta miksei tehtäisi ruukkua jossa olisi useamman litran vesisäiliö josta se kastelisi kasvia automaattisesti?

 8. Pakko yhtyä edellisiin ja väittää ideaa toimimattomaksi. Näyttää paperilla paremmalta mitä on. Ihmiset on nykyään niin laiskoja että menestyäkseen konseptin pitää olla lähes itsestään toimiva eikä vaatia käyttäjältään mitään ”ylimääräisiä” ponnistuksia. Nyt joku kehittämään vaikkapa auringonvalosta energiansa ottavan kukkaruukku joka kondensoi veden kasville huoneilmasta. Hyvin toteutettuna tällaisella idealla tehdään mahdollisesti jopa rahaa. Ja hei mulle sitten 3% tuotosta jookos?

 9. ”Vuoden kun olisimme sen kanssa pärjänneet voisimme harkita tyttöystävää!”
  Tyttöystävä ensin ja kasteluhommat sille!

 10. Tämänhän voisi ratkaista siten että kukkaruukku on suunnattu jatkuvasti aurinkoon päin, tietokoneohjatulla systeemillä. Näin varmistuttaisiin optimaalisesta auringon saannista. Eikä se ole yhtään vaikeaa laittaa tietokone ruiskasemaan vettä säännöllisesti rakkaalle kasvilleen.

  Ohjaus elektroniikka onkin jo rakennettu valmiiksi:

  http://personal.inet.fi/atk/z80project/index.html