Täysautomaattinen ilmatorjuntakanuuna otti ohjat omiin käsiinsä ja tappoi 14

Etelä Afrikan puolustusvoimissa koettiin viime perjantaina traaginen välikohtaus, kun asevoimien automaattinen ilmatorjuntakanuuna mallia Oerlikon GDF-005 alkoi omin nokkineen tulittaa harjoitukseen kerääntynyttä yleisöä 35 millisillä räjähtävillä ammuksilla.

Traagisen onnettomuuden tuloksena yhdeksän paikalla ollutta menetti henkensä, ennen kuin paikalla ollut upseeri ennätti kytkeä kanuunan pois päältä. Paikallisst viranomaiset yrittävät edelleen selvittää onnettomuuden syytä.

Näyttäisi minusta kuitenkin siltä, että koneiden kapina alkaa olla ovella.

Lähde: blog.scifi.com

Edellinen artikkeliPenguin Tea Timer -uuttamisajastin
Seuraava artikkeliFir Point farmin vuosittainen auton romutus kurpitsalla

1 KOMMENTTI

 1. Aluksi jenkkien ohjus lähtee seikkailemaan itsestään ja nyt IT-tykistökin alkaa ampua ketä sattuu, tämä alkaa mennä todella pelottavaksi 😀

 2. Kohta lähtee USAn ydinohjus Irakiin ja vastauksena ”oho se oli vahinko, se lähti sinne itsestään”. 😀

 3. Suomessakin on näitä? Hyvä tietää, enpä taidakaan mennä Rovaniemelle…

 4. robottien valtaannousu alkaa tästä, uus ydinsota alkaa ja me löydetään ittemme keskeltä terminator 1 elokuvaa. vähä helmee :I
  only in africa

 5. Ja virheeksi paljastuu sitten lopulta se että järjestelmän toiminnasta vastaavassa 10 000 riviä pitkässä koodissa yksi piste olikin pilkku.

  Orjuuttavatko koneet lopulta ihmiset? HAH ei meidän tarvitse odottaa ihmisen veroista AI:ta. Olemme koneiden ja teknologian orjia jo nyt. Vähä vähältä luovutamme ihan vapaaehtoisesti yhä enemmän valtaa koheiden hallittavaksi, koska ”kone ei erehdy” Juupa juu. Sananlaskukin sanoo, että erehtyminen on inhimillistä, mutta suuren munauksen tekemiseen tarvitaan tietokone.

 6. [i]Niin, ja käsittääkseni joku inhimillinen ne koneiden softat koodaa? :D[/i]

  Joissain tapauksissa myös ihmisen piirtämän UML-kaavion pohjalta tietokone tekee koodin (tai rakenteen). Joten selkeästi Skynet alkaa UML-kaavioista.

 7. Jeps, piakkoin huomataankin että WTC torneihin kolaroineet koneet oli automaattiohjauksella, joka reistaili 😀

 8. Heikompi juttu tuollainen.. Pitääkös tässä ruveta jo nyt hyvissä ajoin pelkäämään noita kun joutuu tuollaisia kattelemaan ensi kesänä..

 9. tais olla windows ton laitteen käyttiksenä ja sehän selittää asian kokonaan =)

 10. eiku windows 95, se selittäis paljo enemmän kuin kaiken.

  Mutta huhhuh.. yleisöesittelyssä siihe ladataa 45 millisiä räjähtäviä ammuksia!? miksei mitään pienempitehoisia tai ei räjähtäviä ammuksia. taisivat tietää tapahtuneesta? no ei vissiin.

 11. ”Mutta huhhuh.. yleisöesittelyssä siihe ladataa 45 millisiä räjähtäviä ammuksia!? miksei mitään pienempitehoisia tai ei räjähtäviä ammuksia. taisivat tietää tapahtuneesta? no ei vissiin.”

  Tota noin…

 12. Joo ei ole rovaniemellä marsmaneja tai itk88-tykkejä. Crotale-vaunuja ja sergeitä siellä on.

 13. Robocopin ED-209:n esittelytilaisuus oikeassa elämäss 😛 En kyl kans tajua mitä järkeä ensiesittelyssä on ladata automatisoitu laite kovilla…Olisivat vaikka käyttäneet räkäpäitä.

 14. Robocopin ED-209:n esittelytilaisuus oikeassa elämässä 😛 En kyl kans tajua mitä järkeä ensiesittelyssä on ladata automatisoitu laite kovilla…Olisivat vaikka käyttäneet räkäpäitä.

 15. No kävi onni onnettomuudessa että kuoli vain 9, tuo laite on suunniteltu ampumaan lentokone reikäjuustoksi, eli tulivoima on järjettömän kova, pahimmassa tapauksessa olisi härveli tappanut kaikki 360asteen sisäpuolella olevat

 16. ”Ja virheeksi paljastuu sitten lopulta se että järjestelmän toiminnasta vastaavassa 10 000 riviä pitkässä koodissa yksi piste olikin pilkku.”

  -Ei olisi koodi mennyt kaantajasta lapi : ))

  Pelottavaa kylla muuten; tasta se lahtee…

 17. Lainaus mbnetistä:
  ”Etelä-Afrikassa robottiohjattu tykki sekosi kesken sotaharjoituksen sillä seurauksella, että yhdeksän sotilasta kuoli ja neljästoista loukkaantui. Naisupseeri yritti pysäyttää tykkiä sillä seurauksella, että hänkin menehtyi. Tykki lopetti ampumisen vasta kun sen ammusvarastot tyhjenivät.”

  Että mitä pitäisi uskoa?

 18. Eipä ainakaan hilavitkutinta, mbnettiä eikä hilavitkuttimen lähdettäkään. Hilavitkitin menee ainakin siinä pielee, että tilanne ei ollut yleisönäytös vaan normaali sotaharjoitus (tai eihän hilavitkutin näin väitäkään mainitsee ainoastaan harhaanjohtavasti ”yleisön” vaikka oikeampi olis sotilaat/osallistujat tjms. ja vasta kommenteissa tuo kääntyy yleisötilaisuudeksi) ja toisekseen siinä, että tykkiä ei onnistuttu pysäyttämään vaan se pysähtyi itsestään ammusten loputtua. Mbnetkin haksahtaa luullessaan mainitun naisupseerin kuolleen.

  Tuosta linkistä (joka on hilavitkuttimen lähteen lähde) http://blog.wired.com/defense/2007/10/robot-cannon-ki.html selviää aika luotettavasti koko homma. Jos vielä jää epäselväksi, niin tuossa on kuolleet http://www.dcc.mil.za/bulletins/Files/2007/59bulletin2007.htm ja joukossa en ainakaan minä siis huomaa yhtään upseeria.

 19. Jep, noinhan se menee. joujouman on oikeassa (vaikka ei voi olla varma ellei ollut paikalla :D)

 20. eipä epätodellista juu, että yleisönäytöksessä tykki voisi mitenkään suuntautua yleisöön päin ja ampua.

  #
  Zeus sanoi,

  Lokakuu 19th, 2007 14.43

  Suomessakin on näitä? Hyvä tietää, enpä taidakaan mennä Rovaniemelle…

  >ei, suomessa ei ole mitään it-aseita, jotka laukeavat ilman ihmisen käskyä. kannattaa tsekata http://www.mil.fi ja sieltä kalustoesittely. seksikkäitä vekottimia 😉

  toivoo ohjusmies