Cyril Mazibukon Muovikasseista tehty liitovarjo

Etelä-Afrikasta kotoisin olevan pojan nimeltään Cyril Mazibuko unelmana oli päästä kerran lentämään aidolla liitovarjolla. Koska liitovarjojen hinnat olivat kaukana pojan tavoittamattomissa, eikä laji muutenkaan ollut edustettu unelmoijan kotiseudulla, oli liitovarjo rakennettava itse.

Sinnikkään yrittämisen jälkeen Cyril onnistui kuin onnistuikin rakentamaan itselleen liitovarjon, käyttäen materiaaleina paikalliselta kauppiaalta pihistettyjä lannoitepusseja, köysiä ja naruja. Unelman toteutumista ei häirinnyt edes se, että itse valmistettu liitovarjo lennätti 45-kiloista pilottia selkä menosuuntaan päin. Tällä hetkellä 26-vuotias muovipussivarjoilla aloittanut Cyril on lajin kattojärjestön ainoa Afrikan mantereelta kotoisin oleva edustaja.

Siitä siis hieman asennetta välineurheiluun taipuvaisille harrastajille!

Lähde: www.makezine.com

Edellinen artikkeliUuden Radiohead albumin hinnan saa päätää itse
Seuraava artikkeliPrinssi Marcus Eberhard Edward von Anhalt, eli kuinka pornokeisarista tuli prinssi

1 KOMMENTTI

  1. Jos tarpeeksi kovasti haluaa jotain, ja uskoo siihen, on lähes kaikki mahdollista.
    Tai niin jotkut väittävät. Mutta tässä tapauksessa todellakin tämä näyttäisi olevan mahdollista. Pointsit hänelle. Hieno varjo.

  2. ZOMG! kaverilla on ns. ”deathwish” päällä, ainakin olis jostain netistä hyvä käydä vähän vinkkejä hakemassa alan harrastajilta ennenkuin alkaa omaa värkkiä väsäilemään. jos kaveri on pihistänyt pussit ja narut niin tuskin on nettiäkään käytössä.

    toisaalta, ilman riskejä ja luovaa hulluutta olisimme edelleen luolissa ilman tulta ja pyörää.

  3. Pakko viilata hieman pilkkua ja todeta, että kyseessä ei ole liitovarjo vaan varjoliidin. Liitovarjo on laskuvarjo, kun varjoliitin taas on lentolaite, jonka poika rakensi. Pieni, mutta tärkeä ero.

  4. Liitäjä on oikeessa. Liitovarjon nimellä hotellit ym. monituiset yrittäjät myy varjoliidinlentoja Suamessa.

    Afrikassa ei pelätä AIDSiakaan koska vaara kualla muuhun kun vanhuuteen on erittäin korkee muutenkin. Tää on samaa sarjaa.