1417999611_c63ac39ffa.jpg

Oletteko koskaan miettineet, mitä tapahtuu suurille laivoille, sukellusveneille, lentokoneille ym. raskaalle kalustolle, joka vain on liian kallista purkaa. Pääosin nämä tietysti dumpataan pienellä korvauksella johonkin köyhään maahan. Tätänykyä romun määrä on kasvussa, sillä lakien odotetaan tiukkenevan ja kaikilla on kiire päästä eroon kalustosta, nyt kun se vielä onnistuu helposti.

Amarc-tukikohtaan (aerospace maintenance and regeneration center), Tusconiin, Arizonaan on kärrätty 5500 lentoalusta. Oheisella videolla käydään läpiajelulla tällä hautuumaalla. Lentokoneiden siivet, rungot, suihkukoneet, hävittäjät, pommittajat, pikkukoneet, helikopterit, runkojen osat ja erikoismalliset koneet odottavat kiltisti purkamista ja ympäristölle haitallisten materiaalien poistamista. Amarcissa voi vierailla myös Google-kartalla.

Osoitteessa deputy-dog.com esitellään näitä raskaan kaluston hautuumaita ympäri maailmaa videoilla, kuvilla sekä Google-kartoilla.

Edellinen artikkeliPorschella tutkaan 277km/h lasissa
Seuraava artikkeliAutomaattinen vessanvetäjä legopalikoista