Funny Car on NHRA:n (National Hot Rod Association) kiihdytysajo-luokka. Varmaan ihan tervettä välillä huomata, että jos asentaa autoonsa suihkumoottorin ja ajaa 420km/h, se saattaa olla vaarallista.

Edellinen artikkeliKikkailua katupyörällä
Seuraava artikkeliTaidonnäytteitä Etch-A-Sketch -piirtimellä

1 KOMMENTTI

  1. Pahan näkönen mälli.. Onneksi nuo tehdään melko tukevasta kamasta nuo kaaret.. Mutta olisi jollekin insinöörille pohtimista tuon varjon suhteen. Kai se nyt nykäisee hiukan jos varjo on tuon kokoinen ja yht äkkiä aukaistaan..

  2. Vissiin olivat miettineet jokusen hetken tuon suihkumoottorin asennusta ja kaikenlaisia muita fysiikan ihmeellisyyksiä. Sit tuo varjo oli vaan jäänyt pois laskuista.

  3. Juu samaa mieltä. Selkeää fysiikkaa. Olis ehkä kannattanu kiinnittää varjot taka-akselin alapuolelle…

  4. varjohan aukeaa tuossa aivan liian aikaisin. liekö tekniikka pettänyt, vai inhimillinen erehdyskö?

  5. Kertoja sanoo videossa melko selvästi, että kuljettaja aukaisee varjon/varjot liian aikaisin. Eli inhimillisestä erehdyksestä on kyse. Toki varmaan suunnittelussakin olisi parannettavaa, kun nuo varjot tuskin ovat noille nopeuksille loppuun asti funtsattuja.

  6. jebs jebs..liikaa vauhtia siihen nähden et milloin se aukas nois varjot..ja varjot on oikean kokoiset noissa..ja kaikki on otettu huomioo ku Funcar:ia on rakennettu..toi on sellanen laji et siin on pakko ottaa huomioon kaikkenlaista pikkuasiaakin..(joskus mukana ton tyylisissä piireissä)

  7. Videon viimesillä sekunneilla näyttää että ne riuhtasis kuskin pään irti romuttuneesta autosta..