ourlights_top_sm.jpg

BoGoLight on taskulamppuprojekti, jonka tarkoituksena on tarjota taskulamppuvaloa myös köyhille maille. Ostaessasi lampun 25 dollarilla, samalla lahjoitetaan toinen lamppu sekä dollari valittavissa olevaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Taskulamppu on mahdollisimman yksinkertainen: On/off-kytkin ja aurinkokennot ovat rungossa. Patterikotelo on yhdellä ruuvilla kiinni. Ladattavat AA-patterit tulevat mukana. Valonlähteenä on kuusi LEDiä, jotka riittävät hyvin mm. lukemiseen.

8-10 tunnin lataaminen tuottaa virtaa 4-5 tunniksi. Lampulla voi siis ladata useammatkin patterit peräjälkeen, kun se on käyttämättä. Mukana tulevat patterit kestävät 750-1000 lataamiskertaa ja LEDit 20 vuotta. Lisäksi lamppu on vesitiivis ja iskunkestävä.

Lähde: bogolight.com

Edellinen artikkeliUimahyppy 10,7 metristä 30cm syvään altaaseen
Seuraava artikkeliSpencer Tunick kuvasi nakuja jäätiköllä

1 KOMMENTTI

  1. Taitaa olla insinöörin suunnittelema muoto tuossa vehkeessä. Komee ku kurpitsa.

  2. Joo ei sitä tyylikkääksi ole suunniteltu, mutta toivottavasti edes toimivaksi.

  3. Pitää vaan muistaa ladata päivällä, koska taskulamppua käytetään yleensä silloin kun on pimeää ja pimeällä ei aurinko paista.

  4. Vitsikirjoissa vielä taannoin lueteltiin hyödyttömien keksintöjen joukossa ”aurinkoenergialla toimiva taskulamppu” vaan eipäs se näköjään niin tyhmä ajatus ollutkaan. Aehaekutti. 🙂

  5. Loistava idea tuo ”osta yksi itsellesi niin toinen lähtee avustuskohteeseen”, saadaan mukaan ne vähän egoistisemmatkin yksilöt. Lisää näitä, sovelluskohteita löytyy kyllä. 🙂

  6. Verrattuna shakelightiin tuo on ilmanaikoinen lelu, tosin ei tarvitse vispata vähän väliä. Osaan kuvitella Doom tyylisen kohtauksen kun US sotilaat vispaavat taskulamppuja pimeissä terroristitunneleissa.