Suurvaltojen välinen kylmä sota oikeutti aikoinaan molempien vastapuolten aseteollisuudelle lähes rajattomat voimavarat kehitellä mitä eriskummallisempia konsepteja asevoimien etulyöntiaseman saavuttamiseksi.

Oheisella videolla esiintyy ZIL nimisen Neuvostoliittolaisen valmistajan vaikeisiin paikkoihin suunniteltu omalaatuinen sotilaskulkuneuvo. Erikoiseksi tämän 1970-luvulla toteutetun härvelin tekee kulkuneuvon renkaiden virkaa ajavat suuren korkkiruuvit.

Löytyykö keltään muuten tarkempaa tietoa kyseisen kaltaisista ratkaisuista ja näiden mahdollisesta soveltamisesta tositoimissa?

Lähde: fulgerica.com

Mainos! Kuinka fiksu olet? Ota selvää ja voita 1300 € käteistä rahaa! – Klikkaa tästä –

Edellinen artikkeliTupakkaessu sotkuisille tupakoitsijoille
Seuraava artikkeliNokia 7500 – muotoiluideana prisma

1 KOMMENTTI

 1. No ihan hienosti näyttää kulkevan. Kyllä tuo varmaankin huollon tarvetta vähentää. Ainakin tuollaisia ruuveja käytetään joissain miinanraivaajissa mutta vaan poikittain ajosuuntaan nähden.

 2. Mutta vielä tuli mieleen, että akselin liitoskohdasta varmaan aika arka.

 3. Nytten kun olen iältäni aika nuori, (arvatkaapa ikääni vaan ;)) niin muistan että jossain olisi ollut noita radio-ohjattaviakin, olikko se tämä, ööh, tyco(?) joka näitä valmistaa?

 4. jaa-a mitenkähän tuommoinen kulkee kaupunki maastossa…. ei varmaan kovin hyvin saa ”otetta” asfaltista nuo ruuvit-

 5. Aavikolla kyseinen Miehistön kuljetus vaunu kulkee hiekassa paremmin kuin telakayttöinen tankki

 6. Niin ja noissahi menee varmaa aika helposti painesäiliön pumpun paukkulaakeri helposti rikki.

 7. Aika mielenkiintoinen konsepti. 😀 Sääli ettei näytetty laitteen menoa juuri aavikolla kuten bbb mainitsi, tai kokonaan vedessä. Kuvittelisin että tuollainen ratkaisu olisi ilman muuta amfibiksi rakennettu.

 8. Muistelen nähneeni tämän jossain sota dokumentissa 90-luvulla.. Siinä tarjottiin laitteen tuotantoon ottamiselle esteeksi mitättömän huonoa hyötysuhdetta (polttoaineen kulutus/toimintasäde) ja pönttöjen nopeaa kulumista.

 9. #
  Toukka sanoi,

  Heinäkuu 9th, 2007 13.30

  Nytten kun olen iältäni aika nuori, (arvatkaapa ikääni vaan ;)) niin muistan että jossain olisi ollut noita radio-ohjattaviakin, olikko se tämä, ööh, tyco(?) joka näitä valmistaa?
  kyllä se on tyco joka semmoisia on valmistanut

 10. Xevious -räiskintäpelissä tuli vastaan vähän tuon näköisiä korkkiruuvitankkeja. 🙂

 11. Jotenkin tuli heti tuon luettua ja ennen videotakin mieleen MGS3:sen Shagohod. Vaikkakin mielikuvituksen tuotetta, niin sekin oli Neukkujen värkki joka hyödynsä tuollaisia korkkiruuveja.

 12. Suunitelmissa olisi itse alkaa rakentamaan vastaavanlaista, toki pienempää archimedeen ruuveilla toimivaa meno peliä. Jos jostakin löydätte tietoa tarkemmin(aika paljon jo on) niin ei muutakun postatkaa jotakin vaan. Piirustuksiakin on löytynyt, vaikkakin tyyliin viime vuosisadan alusta =)