Joukko avaruustiedemiehiä suunnittelee laskuvarjohyppyä avaruudesta maan pinnalle. Ensimmäinen testihyppy on kaavailtu vuodelle 2009, 36 kilometristä. Hyppyä varten on suunniteltu erityinen puku, joka antaa happea, suojaa kuumuudelta ja avaa varjon automaattisesti, kun korkeus on sopiva. Pelkästään huviksi ei hyppyä suunnitella, vaan ideana on, että tulevaisuudessa astronautilla olisi hätäkeinona mahdollisuus poistua alhaiselta Maan kiertoradalta hyppäämällä.
Kun testihyppy on suoritettu, seuraa todellinen haaste. Nimittäin hyppy 241 kilometristä Maan yläpuolelta tai jopa korkeammalta. Hallitussa hypyssä vauhti kiihtyisi kovimmillaan 4023 kilometriin tunnissa. Saavuttaessa ilmakehään erityinen hidastusvarjo aukeaa tasoittamaan alastuloa, jotta vältytään hengenvaarallisilta liikkeiltä.
Saavuttaessa Maan tiheämpään ilmakehään, vapaapudotus hidastuu 193km/h nopeuteen. 915 metrin korkeudessa tavallinen laskuvarjo aukeaa. Aika hurjalta kuulostaa. Mutta vapaaehtoisia varmasti löytyy. Mutta entäs jos hyppää vahingossa keskelle valtamerta.
Lähde: www.popsci.com, blog.scifi.com kautta