Ruotsista on löydetty rauta-aikainen Mikki Hiiri

Disney on tullut suosittujen hahmojensa ohella tunnetuksi myös kärkkäistä lakimiehistään, jotka eivät epäröi puolustaa yhtiön tunnetuksi tekemiin hahmoihin liittyviä immateriaalioikeuksia.

Tämä Ruotsista Uppåkrasta löydetty pronssikoru kuitenkin kyseenalaistaa sen, oliko Mikki Hiiri Alunperinkään Disneyn keksintö? Erehdyttävästi Mikkiä muistuttava koru on nimittäin Ranskalaisen taiteilijan noin vuonna 900 JKR valmistama, eli noin tuhat vuotta meidän tuntemaamme Mikkiä vanhempi.

Disneyn lakimiehiä kuitenkin huojentanee tieto, että arkeologien mukaan naisten vaatteita koristamaan suunniteltu koru esittää tosiasiassa leijonaa, eikä hiirtä.

Lähde: dsc.discovery.com

Edellinen artikkeliKannettava USB-paperisilppuri
Seuraava artikkeliVerkkosivu, jolla saksalaiset naiset tuhoavat hilavitkuttimia bikineissä

1 KOMMENTTI

 1. Leijonat ovat ileisesti käyneet läpi hienoista evoluutiota tässä viimeisen tuhannen vuoden aikana.
  Tuo nimittäin näyttää todellakin enemmän hiireltä kuin leijonalta. Tai sitten vuoden 900 ihmisillä oli hieman vaikeuksia toisintaa näkemiään luontokappaleita tarkasti metallisiin esineisiin.

 2. Tälläinen löytö saa mielikuvituksen liikkeelle… kohti Hollywood-leffoja. Kenties patsas on todiste siitä, että joskus on tapahtunut epäonninen aikamatka ruotsiin? Jossain tuolla kaksi aikamatkaajaa lukevat uutista ja vilkaisevat toisiinsa syyllisinä…
  Seuraavaksi sitten etsimään kuuluisaa ”Simba”-pronssipatsasta?

 3. Juu, en yhtään ihmettelisi jos Disneyn lakimiehet hyökkäisivät ja väittäisivät että tuo on tekijänoikeuksia loukkaava piraattatuote 😀

 4. Höh! Se on kiinassa tehty Abidaksen piraatti ja esittää kissaa… Yhdennäköisyys Walt Disneyn hahmoon on sattumaa… Kaikkihan sen tietää 🙂

 5. Ei kun nyt joku vaan aloittamaan ranskalaisen leijonakorun seikkailuista kertovan sarjakuvan piirtämisen. Tämän jälkeen voisi aloittaa sarjakuvaan perustuvien oheistuotteiden myynnin ja lopulta teeman ympärille voisi perustaa huvipuiston.

  Ennakkotapauksen paikka 😉