Äärimmäisen tiheään rakennettuun Tokioon on suunnitteilla äärimmäisen ainutlaatuinen rakennelma tilanpuutteen ratkaisemiseksi. Tokionlahdelle nimittäin kaavaillaan rakennettavaksi massiivista pyramidia, jonka sisälle rakennettaisiin kokonaan oma kaupunginosa. Projektinimellä Shimizu Mega-City Pyramidista (Wikipediassa) suunnitellaan 12 kertaa korkeampaa, kuin Gizan pyramidista. Kokonaiset 2004 metriä korkean rakennelman sisälle suunnitellaan kaupallisten osien lisäksi asuntoja yhteensä 750 000 asukkaalle.

Edellinen artikkeliNTT DoCoMon liikkeeseen reagoiva kännykkä
Seuraava artikkeliTakamuksen viilentävä USB-tuuletin tuolin istuimeen

1 KOMMENTTI

 1. Ja mihin ne moskat laitetaan mitä tuollanen määrä ihmisiä saa aikaiseksi..

 2. Älyttömän hieno projekti ja uutta innovatiivista ajattelua! Juuri tähän suuntaan arkkitehtuuri pitää viedä.
  Kun tuossa aikasemmin kysyttiin että mihin se moska tuolta kaupungista häviää niin eiköhän vastaus ole että juuri sinne minne 12 miljoonan muun tokiolaisen moskat häviää.
  Ja jos terrorismi pelottaa niin eikö se ole sitten turha rakentaa yhtään mitään! Eihän lähtökohtana voi olla että jos jotain rakennetaan niin se samantien tuhottaisiin.
  Sitten vielä 1 asia, eikö siinä puhuttu että korkeus olisi 3000ft = n. 920m, ei yli 2000m… En nyt ole varma mutta jos näin niin tuolla lukee vähän väärin sivulla.

 3. Niin ja vielä 1 asia! Eihän tollasta rakennettais jos ei se varmasti kestäis kaikkia sääolosuhteita. Eli jos tuo oikeesti rakennetaan niin se tulee varmasti kestämään myös tsunamit, hirmumyrskyt, maanjäristykset ja muut luonnon vaarat. Se on sitte eri asia että kuinka mukava tollasessa roikkuvassa pilvenpiirtäjässä on asua kun maa tärisee..

 4. JOS tuo rakennetaan. Aika pähkähullu ajatuksenakin. Onhan näitä kaiken maailman keinokaupunkeja yritetty maailman sivu.. Mutta moniko niistä on onnistunut? Aika harva. (Keinokaupungilla en tarkoita jotain keinotekoiselle saarelle tehtyä oikeaa kaupunkia, vaan tuollaista oudompaa). Esim. molemmat suuret ’kaupunginkokoinenlaiva’ hankkeet ovat kariutuneet. Miksi edes pitäisi tehdä jotain tuollaisia pyramiideja. Tekisivät jostain ruoppauskurasta uutta mannerta ja siihen pilvenpiirtäjiä. Kyllä ne saa paalutettua mihin tahansa. Tehtiinhän petronas towerskin aivan pelkkään kuraan. Ja pystyssä on pysynyt toistaiseksi (vaikka toinen onkin tuuman vinossa..). Mikä vimma on tehdä jotain katettuja kaupunkeja? Japanilainen suunnitelma laavalampun muotoisesta kilometrin korkuisesta kaupungistakin on ilmeisesti suurinpiirtein kuollut ja ainakin kuopattu muiden jättitalojen tavoin. Kyseinen suunnitelma siis oli tehdä kilometrin korkuinen juttu, jossa olisi kerroksia suht väljässä. Jokaiseen kerrokseen sitten tulisi ikäänkuin oma kortteli. Siis tuon laavalampun kerroksiin rakennettaisiin vielä kerrostaloja ja ostokeskuksia. Siis sen laavalampun mallisen systeemin sisälle! Aiheesta tieteen kuvalehdessä vuodelta joku.

  Kaikenkaikkiaan hullua edes suunnitella mitään tuollaista. Sanokaan minun sanoneen; tämä oli nyt viimeinen kerta kun tuosta hankkeesta mitään kuullaan. Kohta sekin liittyy niin monien muiden hylättyjen ja unohdettujen suunnitelmien joukkoon.

 5. heikkinen, jos sinunlaisia ihmisiä olisi maailma täynnä, ei mikään kehittyisi mihinkään. hyvä että ihmisillä on intoa kehittää ja luoda koko ajan uutta 🙂 …vielä kun se onnistuisi säästämällä luontoa.

 6. Tämä on yksi hulluimmista ideoista ikinä. Hieno homma, jos perustukset yllättäen pettävät. Siinä lakoaa valtava määrä ihmisiä pienessä hetkessä, WTC:stä ei ole siis opittu mitään.

 7. Näin tästä dokumentin discovery channelilla n. vuosi sitten, ja siitä kyllä sai sellaisen kuvan tuosta projektista että kaikkea on ajateltu.

 8. Sehän niissä tälläisia projekteja käsittelevissä ’dokumenteissa’ on juuri ideana. Annetaan kulloinkin käsiteltävänä olevasta aiheesta sellainen kuva että kaikkea on ajateltu ja kaikki on suunniteltu niin ettei mikään mene pieleen. Kannattaa varsinkin jenkkiläisten yritysten puolueettomuuteen suhtautua varauksella. Ne on sentään pörssiyhtiöitä ne tv kanavat jotka näitä ohjelmia tuottaa. Jos ruvettaisiin jotain hanketta tarpeeksi dissaamaan niin tulisi kurssin laskua..

 9. ellu:
  Jos minunlaisiani ihmisiä olisi enemmän, ajateltaisiin paljon realistisemmin. Ei käytettäisi miljoonia tälläisten utopististen hankkeiden suunniteluun josta ei jää kuitenkaan mitään käteen. Olen realisti, en pessimisti. Jos minunlaisiani olisi enemmän olisi maailma parempi paikka.

 10. Mjuuh, Tokion lahteen ei kylläkään Tsunamit iske luonnollisen esteen takia fyi

 11. En nyt pitäisi tuota mitenkään täysin poissuljettuna projektina, itse murehdin eniten sen tarvitsemia tukipalkkeja veden alla, kaipa siihen laitetaan lisäksi ponttooneja tjsp.
  Tokionlahti näyttää toki kartan mukaan olevan aika hyvin tsunameilta suojassa, mutta miten lienee maanjäristyksien laita? Toisaalta luulisi että japanilaiset olisivat laskeneet sen heti aluksi.
  Odottelen kuitenkin toiveikkaana, että projektista saisi uutta infoa. Minunkin mielestäni tämä on sitä uutta ideointia, jota maailmassa tarvitaan.

 12. Kuulostaa hienolta, mutta tuskin tällaista tullaan ainakaan ihan sellaisenaan tekemään.

  Ps. heikkinen, kuulostat yhtä paskantärkeältä kuin eräs entinen opettajani, joka oli aina oikeassa ja kaikki juuri niinkuin hän sanoi. Jos sinunlaisia olisi maailma täynnä tuskin olisi keksitty lentokonettakaan. 😉

 13. Kuules zeppo.. SEHÄN ON IHAN ERI ASIA! Lentokoneessa on sentään hiven ajatusta ja tolkkua mukana. Nämä jehvelit taas suunnitelevat jotain pyramidia johonki lahteen? Ja btv, olen hyvin harvoin väärässä 😉

 14. tokiossa on niin paljon ihmisiä että siellä täytyy olla todella luovia ja hullujakin suunnitelmia että kaikki pystyis asuun siellä ja mahtuis. eli heikkisen kaltaiset ”realistit” varmaan pysyttelis 10 kerroksissa taloissa joita tehtäisiin vain vähän enemmän jotta ei vain mitään sattuisi. ihmisten määrä japanissa on todellinen ongelma.

 15. Ton hökötyksen korkeudesta vielä, siis jos toi tosiaan ois noin 12 kertaa Kheopsin pyramidin kokoinen, ni sehän tekisi: 12 x ~150 m = ~1800 m. Mutta, videolla näkyy että pyramidi olisi vain 5 Kheopsin kokoinen, elikkä 5 x ~150 m = 750 m.
  Ja kun siinä vielä sanotaan että noin 3000 jalkaa, niin kyllä sen alle 1000 metriä pitäisi olla… Siis jotain luokkaa 800 m voisi olla realistinen luku.

 16. Muistaakseni se ei ole 12 kertaa korkeampi, vaan 12 kertaa isompi… En ole kyllä ihan varma oliko se luku 12 vai jokin pienempi…

 17. Wespa valista minua, miksi neliömetreinä? Nythän lasketaan korkeutta. ”Stacked 5 layers on each other.” Näinhän videolla sanotaan. Eli 5 pyramidia päällekkäin.

 18. tollanen megacity on ollu aikasemminkin jo töllössä :& oiskohan jotain vuos-pari sitten

 19. noi japanilaiset on ny pähkäilly jo ties mitä kaupunkiinsa eikä mitään oo toteutettu, eli tuskin tätäkään toteutetaan :I

 20. Rakentaisivat tokion päälle toisen kerroksen. saisivat tuplasti enemmän tilaa.

 21. Milläs sen kerroksen rakennat, kun jo nyt on esim tiet viidessä kerroksessa, ja pilvenpiirtäjiä sekä muita rakennuksia tolkuttoman montaa eri korkeutta? Vai meinasitko että rakennetaan uusi ’maanpinta’ 300metrin korkeuteen, siten että nykyiset piljenpiirtäjät ja kaikki muu jää sen alle? Voi esiintyä pieniä vaikeuksia lujuuden kanssa, käytännön mahdottomuudessa ja nykyisten asukkaiden vastustuksena..

 22. Heikkinen heittää mutupohjalta taas kauhuskenaarioita. Teoreettisia visioita on aina luotu nykyarkkitehtuurissa ja muussakin tutkimuksessa, osaa ei edes tarkoiteta rakennettavaksi vaan ainoastaan luomaan suuntaviivoja tulevaisuutta varten.

  Ei se tulevaisuus tyhjästä pomppaa eteen vaan sitä suunnitellaan erilaisissa instituuteissa, yrityksissä ja laitoksissa vuosikausia etukäteen. Noita tilaihmeitä ja omavaraisia kaupunkirakennuksia on visioitu aikaisemminkin ja niitä kohti ollaan hitaasti liikkumassa tiheillä kaupunkialueilla rakennusten toimintojen ja kulkureittien sulautuessa yhteen.

  Ihmisten asutukseen moinen pyramidi on paljon järkevämpi ratkaisu, kuin esimerkiksi Burj Dubai, joka on lähinnä insinööritaidon ihme. Kolmioista muodostuvaan pyramidiin tai tetraedriin pohjautuvat rakenteet kun ovat luonnostaan stabiileja, ja tuollaisessa rakenteessa voidaan ottaa mallia mm. öljynporauslautoista ja muista kelluvista rakenteista.

  Kelluva arkkitehtuuri ei ole mitään höpöpuhetta, meilläkin pohdittiin asuntosuunnittelun kurssilla kelluvaa kaupunginosaa Hanasaaren ja Lauttasaaren väliin Helsinkiin, ja mm. Hollannissa monia moisia projekteja onkin toteutettu.

  Ainoa mihin moiset jättihankkeet yleensä kaatuvat on rahoitus, sillä asunnoista tuppaa tulemaan niin tyyriitä, ettei tavallisella tallaajalla ole asiaa niihin. Lisäksi tavanomaisista halvoista rakennusmenetelmistä ja materiaaleista poikkeaminen tekee tuon suunnittelusta työläämpää.