cutie-bio.jpg

Sarotech on esitellyt Taipein Computex 2007 -messuilla tämän Cutio Bio -nimisen biotunnisteisen ulkoisen kovalevyn. Idea on yksinkertainen: jotta levyltä voi lukea, täytyy sille näyttää sormenjälki. Ei varmastikaan sovellu yrityksiin, mutta kyllähän tällä voisi ainakin vähän vaikeuttaa kotona omiin tiedostoihin pääsyä. Toisaalta mitäs vikaa salasanoissa on. Tulossa markkinoille kesäkuun lopussa. Hinnasta ei ole tietoa.

Lähde: http://www.aving.net

Edellinen artikkeli3D-skanneri webbikamerasta, legoista ja maidosta
Seuraava artikkeliSohvapöytä polkupyörän pyörillä

1 KOMMENTTI

  1. huoh sarjassamme turhat hilavitkuttimet….. ainakin jos tuo on reippaasti kalliimpi kun normi kovot…

  2. Epäilen että sisällä on tavallinen 2.5″ kovo.. Mitäs jos joku näpertää sen kovon sieltä pihalle ja tyrkkää suoraan koneeseen kiinni? Kun välistä on poistunut tuo sormenjäljittäjä niin pääseekö tietoihin sitten käsiksi?
    Siis meinaan, että salaako tuo tiedot tuon sormenjäljen perusteella avattaviksi vai estääkö se vain pääsyn niihin?

  3. No näitähän on jo nyt myynnissä (ainakin LaCie).
    Ihan käteviä ja data on vielä cryptattuna jotta ei voro pääse käsiksi ilman oikeita käsiä :-).

  4. Tai sitten ostaa halvemman ilman tuota härveliä ja salaa sen itse Truecryptillä. Eipähän tarvitse pelätä menettävänsä sormiaan…

  5. Kannattaa sitten olla työntämästä sormeaan kaverin monistuskoneeseen tai skanneriin. Oikeasti hei..

  6. ”Kuuluisa” Mythbusters-jaksohan osoitti että sormenjälkitunnistimet on varsin helppo päihittää kotikonstein. Lisäksi pidän hyvin epätodennäköisenä että sormenjäljellä olisi kryptografista arvoa; jokainen kerta kun sormi moiseen painetaan, laite saa sen haltuunsa hieman erilaisena ympäristöseikoista johtuen, minkä vuoksi sitä ei voi suoraan käyttää salausalgoritmin avaimena (joskin laiska vertailu tallennetun sormenjäljen kanssa onnistuu). Ehkäpä tuota voisi korjata jollain wavelet-muunnoksella, mutta kryptografinen arvo pysyy luonnostaan heikkona.