clipboard20.jpg
clipboard19.jpg

Raketilla kilon paketin lähettäminen avaruuteen maksaa $10000. Esineiden ampumista ja linkoamista avaruuteen on pohdittu jo ties kuinka kauan, ja nyt Derek Tidman, Advanced Launch Corporationin pääjohtaja on vastannut haasteeseen.

Idea perustuu yksinkertaiseen kiihdytysrataan. Kuten pyöriteltäisiin kuulaa paistinpannulla, nyt paketti liikkuu spiraalin muodostavilla kiskoilla Spiraalin keskeltä lasketaan lingottava paketti kiskoille. Kiskoja liikutetaan spiraalin keskikohdasta siten, että paketin vauhti kiihtyy ja on maksimissaan spiraalin ulkopäässä, josta se lentää avaruuteen. Lähde-sivustolla on animaatio, kuinka linkoaminen tapahtuu.

Keskeisinä ongelmina tällaisen sovelluksen toteuttamiseksi on pidetty paketin ylikuumenemista ja kitkaa. Tidman on sanojensa mukaan kehittänyt kuumuudelta suojaavan pintakerroksen, ja esittää teoriassa toimivan, nykyään saatavissa olevista materiaaleista rakennettavan lingon. Keskihakuisvoiman suuruudesta johtuen ihmisiä tällä ei voisi lähettää. Sen sijaan satelliitit, rakennusmateriaali yms. tavara kelpaisi ammuttavaksi avaruuteen.

Lähde: http://www.slingatron.com

Edellinen artikkeliMarubeni Infotecin puinen näppäimistö
Seuraava artikkeliNTT DoCoMon liikkeeseen reagoiva kännykkä