Muistot ympärillämme - jaa muistoja kaupunkeihin ja näitä kuvaaviin taideteoksiin liittyen

Toteutin muutama vuosi sitten yhdessä projektissa koodaajana toimineen Santtu Rantasen kanssa Valtion taidemuseon kehittämisyksikkö Kehykselle verkkosovelluksen nimeltään Muistot Ympärillämme. Sovellus on nyt vihdoin julkaistu toimintakuntoisena, joten tässä hieman puffausta luomuksellemme.

Muistot ympärillämme –sovelluksen ideana on tarjota kenelle tahansa mahdollisuus jakaa eri taiteilijoiden kaupunkeihin liittyvistä teoksista heränneitä omia kaupunkimuistojaan. Sovellukseen valikoitujen teoksien on siis tarkoitus herätellä sovelluksen käyttäjien muistilokeroita ja saada vierailijat miettimään, kuinka kuvassa esitetty paikka, taiteilija tai ilmiö on aikoinaan vaikuttanut häneen itseensä. Sovelluksen kautta löytyy muisteltavaa Helsinkiin, Jyväskylään, Turkuun, Kuopioon, Ouluun, sekä Viipuriin liittyen.

Sovelluksen tavoitteena on luoda uuden tyyppinen foorumi, jolla kaupunkilaiset voivat siis jakaa omia muistojaan ja toisaalta vertailla muiden sivuilla kävijöiden kokemuksia omiinsa.

Sovellus löytyy kokeiltavaksi osoitteesta www.muistotymparillamme.fi. Pidemmittä puheitta siis kehotan käymään tutustumassa palveluun. Allekirjoittaneen omaa käsialaa sovelluksessa on tämän peruskonsepti, käyttöliittymä, sekä graafinen ulkoasu.

Edellinen artikkeli”väärin päin” toimiva pihasuihku
Seuraava artikkeliRaput vetolaatikoilla