Tänään Apple sitten aloitti aiemman uhonsa mukaisesti myymään musiikkia  iTunes verkkokaupassa myös ilman kopiointia rajoittavaa suojausta.  Vaikka musiikkia ilman kopiointisuojausta on saatavilla ainoastaan tietyiltä artisteilta, kenties Applen päätös aloittaa trendin leviämisen myös muihin netin verkkokauppoihin. Tosin saattaa myös olla, että ele tulee liian myöhässä. Useat meistä, itseni mukaan lukien on huonojen kokemusten kautta jo menettänyt uskonsa musiikin latauskauppoihin.

Sen ainoan kerran, kun ostin CDON verkkokaupasta yhden Ismo Alangon levyn kopioisuojattuina WMA kappaleina, niin eihän sitä tietenkään saanut kuulumaan omalta Windows koneelta, niin kuin piti. Yritin kyllä päivittää Media Playeria ja laittaa palomuurit pois päältä, mutta ei vaan kuuntelu onnistunut. Joku suojausmoduli kuulemma puuttui.

Pyysin ohjeita kappaleiden kuuntelemiseen kahteen otteeseen CDON verkkokaupan asiakaspalvelusta, mutta kumpaakaan tiedusteluuni ei vastattu. Koska en saanut kappaleita kuulumaan, tein asiasta kaksi erillistä reklamaatiota. En saanut kuitenkaan mitään vastausta kumpaankaan tekemääni reklamaatioon.

Lopulta, odotettuani yli kuukauden tuotetukea, tai vastausta reklamaatiooni, mietimme tuttavani kanssa, että ainoa tapa saada kappaleet kuulumaan olisi lienee kokeilla seuraavaa: Lähettäisin kappaleet tuttavani sähköpostiin, jonka koneelta suojatun musiikin kuuntelu onnistuu. Tämän jälkeen tuttuni polttaisi kappaleet CD-äänilevyksi. Suojatuista kappaleista koostetun levyn tuttavani sitten rippaisi koneelleen MP3 muotoon. Tällä tavalla tuotetut suojaamattomat MP3 kappaleet tuttuni lähettäisi paluupostina sähköpostiini ja saisin levyn lopulta kuunteluun.

Vähän liian monimutkaiseksi siis menee ainakin itselleni. Tiedä sitten, olisinko tällä tavalla toimittuani syyllistynyt vielä siihen laittomaan musiikkipiratismiin?

Edellinen artikkeliSlurpr-boksi kokoaa lähistön W-LAN verkot ja yhdistää nämä yhdeksi nopeaksi yhteydeksi
Seuraava artikkeliKoreassa on kehitetty yhden luksin valossa kuvaamisen mahdollistava kuvasensori