m500_pic5-440pxl.jpg

Vihdoinkin on koittanut se päivä kun voit Ritari Ässän tai Dick Tracyn tapaan puhua kellollesi ilman, että sinua pidetään jotenkin erikoisena. Australialainen SMS Technology on nimittäin esitellyt varsin monipuoliset ominaisuudet kattavan M500 Watchfone -GSM-puhelimen, joka on tavallisen kellon kokoinen ja laitetaan ranteeseen. Valmistaja tituleeraa puhelinta maailman pienimmäksi.

Vesitiiviin paketin ominaisuuksiin lukeutuu mm. nelitaajuus, joten puhelin toimii kaikkialla maailmassa, Bluetooth 2.0, 120×160 pikselin kosketusnäyttö, mp3-/mp4-soitin, 128MB talletustila, SMS, Java, WAP, 200 minuutin puheaika, 80 tunnin valmiusaika ym.

Näitä ei ilmeisesti valmisteta kovinkaan paljon ja kaikki menevät heti kaupaksi, joten eBay saattaisi olla kohde, josta etsiä. Suositushinta on $820. Se, miten tällä kirjoitetaan tekstiviestejä, jää mysteeriksi.

Lähde: http://www.mymobilewatch.com

Edellinen artikkeliNikonilla suunnitteilla 360 astetta kuvaava kamera
Seuraava artikkeliAurinkokennoilla latautuva sähköskootteri

1 KOMMENTTI

 1. Viestit varmaan jonkunlaisen tikun avulla näyttöä tökkimällä. Ja ei kai Vista voi ymmärtää noita jenkkipellejä jotka ei puhu kunnolla. =D

 2. Veikkaan, että ei mene kauaakaan, kun kännykkä saadaan mahtumaan yhdelle sirulle, jonka sisällyttäminen rannekelloon nostaa kellon hintaa enää muutamalla kympillä.

  Kellomyyjät ovat jo pitkään kärvistelleet, kun ranne- ja herätyskellot ei mene enää kännyköiden vuoksi kaupaksi. Tämä siis tietysti siksi, että kännyköissä on myös kello.

  Kenties pian asetelma kääntyy, ja kännykät eivät enää mene kaupaksi, sillä kellossa voi olla mukana simppeli sisäänrakennettu kännykkä.

 3. Itselläni ainakin tulee hirmuisen turvaton olo jos unohtuu omega kotiin..
  Kyllä ajan tiiraaminen kellosta on kätevämpää kuin puhelimen kaivaminen.
  Ja hieno kello kerää myös respectiä sopivasti..

 4. Ihan kätevä idea kyllä, mutta ainakaan minä, tuoreen sukupolven edustaja, en ole koskaan oppinut käyttämään rannekelloa. Joskus sellaista olen kai yrittänyt käyttää, mutta jäi niin kovin helposti pöydälle kotiin… Tosin kännykkä tarttui aina mukaan. Joten minun kohdallani toivo lienee menetetty, mutta kyllä tuollaiselle varmasti ostajia löytyy.

 5. Juu minäkään en enää tulisi toimeen ilman kelloa, on aina mukana ja virtaa piisaa. On nopea katsoa, ja mikä tärkeintä kello on tyylikäs.

 6. Pari vuotta sitten rannekellostani loppui patteri, eikä ole vielä tullut ostetuksi uutta patteria.