oio_thumb.jpg

Explay on esitellyt Long Beachin SID 2007 -messuilla ensimmäisen käyttökelpoisen nano-projektorin. Projektori kykenee toistamaan korkealaatuista kuvaa kunnollisella valovoimakkuudella. Tämä oio-nimellä kulkeva projektori soveltuu käytettäväksi vähävaloisessa tai kirkkaassa ympäristössä. Näytön perustana on Explayn kehittämään laserprojisiointi. Korkearesoluutioiset kuvat voidaan projisioida 20 kertaa laitteen kokoa suurempina. Markkinoille laite tuodaan 2008. Ehkäpä lähitulevaisuudessa kännyköihin integroidaan tällainen.

Lähde: http://www.krunker.com

Edellinen artikkeliSonylta 16,7M värin taipuva OLED-näyttö
Seuraava artikkeliInternetin sensuroinnin valvonta

1 KOMMENTTI

  1. ”Ehkäpä lähitulevaisuudessa kännyköihin integroidaan tällainen.”
    Olis kyllä aika makeeta, kun pitää jotain esitelmää, niin vetäisee taskusta kännykän ja heijastaa viereiselle seinälle videokuvaa. Vois porukka vähän katsoa ihmeissään. 😀

  2. Ei olisi hinnasta tai markkinoille tulosta mitään tietoa?Itse olen nyt laiska ja en jaksa etsiä tuosta lähteestä 😉

  3. Noi uusimmat kännykät alkaa oleen jo sellasia kapuloita, ettei niistä pitäis poistaa ekaks jotain (puhelinominaisuudet? :D) ennen ku voi alkaa lisäileen. Muuten kännyköitä saakin alkaa kantaan jossain olkalaukussa. Ja vois olettaa että mahdollinen kännykkäsovellus olisi vähintään N95:n hintanen eli lähemmäs tonttua.

  4. Jonkin verran kaivelin nettiä ja näyttää siltä, että nämä pikkuprojektorit ovat vasta tulossa markkinoille. Joten hinnasta ei ole tarkkaa tietoa. Explayn tiedotteessa sanotaan: ”oio’s proprietary architecture will offer consumers and OEMs alike the opportunity to participate in this new market at an affordable price. Explay plans to launch oio in 2008.” (OEM=Original equipment manufacturer).

    Siis ”kohtuulliseen hintaan”. Elikkä ei ne varmaan vielä ole kehittäneet mallia sarjatuotantoon ja tarkat kustannukset paljastetaan/selviävät vasta kun on selvitetty mm. kilpailevien valmistajien hintapolitiikkaa. Lisäksi tarvitaan varmasti lisätutkintaa, onko tällaisella ylipäänsä kysyntää ja onko se integroitavissa johonkin muuhun vitkuttimeen.

  5. Ilmeisestikin tuo niiden käyttämä laservaloon perustuva tekniikka takaa hinnan pysymisen kokoon nähden alhaalla. Pari vuotta sitten joku kännydesignin merkkihenkilö vihjailikin kyseiseen tekniikkaan perustuvista projektoreista. Tuo on iso laite siinä maailmassa. Eräs prototyyppi laser-led -tekniikkaa käyttävistä laitteista on tulitikkuaskin kokoinen toimiva projektori. Tuo resoluutio oli huomattavasti tämän laitteen resoluutiota suurempi. Led-tekniikka on tullut jäädäkseen ja toimivia sovelluksia kuluttajille voidaan odotella 5-10 vuoden sisään kuka ties aikaisemminkin.