Kuten eilen kirjoitin, Sony on julkaissut uuden firmwaren, eli versio numeron 1.8 Playstation 3 pelikonsolille. Kokeilin heti päivityksen myötä tullutta uutta ominaisuutta, jonka ansiosta konsolilla voi toistaa suoraan lähiverkosta musiikkia, videota tai katsella vaikkapa verkkolevylle tallennettuja valokuvia.

Playstation osaa uuden päivityksen myötä lukea mediasisältöä DLNA (Digital Living Network Alliance) standardia tukevilta mediapalvelimilta. Oman PC:n lisäksi sisältöä voidaan nyt jakaa laitteelle esimerkiksi kyseistä standardia tukevalta verkkolevyltä.

Omalta Windows koneelta tiedostojen jakaminen Pleikkarille onnistuu helposti esimerkiksi Windows Media Player ohjelmalla. Media Playerin mediakirjaston sisältö voidaan jakaa klikkaamalla oikealla hiiren painikkeella ”kirjasto” – kohtaa vasemmalla valikossa ja valitsemalla täältä ”median jakaminen”. Kun pelikonsoli on päällä ja kytketty verkkoon, pitäisi Media Playerin tunnistaa laite. Sitten vaan valitaan mediatiedostot, jotka halutaan jakaa ja avot, Homma on siinä. Nyt Playstation konsolin valikoista löytyy Ikoni, josta päästää selailemaan kaikkea PC:n mediakirjastossa olevaa sisältöä.

Mikäli et välitä Media Playerin käytöstä, pitäisi saman onnistua myös esimerkiksi TVersity nimisellä ilmaisella ohjelmalla.

Hyvin tuntuu homma kuitenkin pelittävän. Vielä kun konsolille saataisiin tuki Divx videoille, niin näitäkin voisi katsella suoraan oman tietokoneen kovalevyltä käsin.

Edellinen artikkeliInternetin sensuroinnin valvonta
Seuraava artikkeliSelect DNA – Turvamerkitse omaisuutesi DNA:lla