bees_organic.jpg
Hilavitkuttimessa pohdittiin aiemmin Tuhoavatko kännykät mehiläiset?. Ympäristöaktivisti ja osa-aikainen luomumehiläistarhan pitäjä Sharon Labchuk on havainnut mehiläiskatoraporteissa, että luomutarhoissa, kaupallisissa ja ei-kaupallisissa mehiläiset ovat tallella. Hän ehdottaa, että suuret kaupalliset mehiläistarhaajat käyttävät tuholaismyrkkyjä punkkien tuhoamiseen ja syöttävät antibiootteja mehiläisille. Lisäksi nämä kärräävät pesät laajemalle alueelle, jotta voisivat tarjota paremmin pölytyspalveluja maanviljelijöille.

Ontariossa sijaitsevan Guelphin yliopiston apulaisprofessori Peter Kevan on samoilla linjoilla. Hänen näkemyksensä on, että mehiläisten keinoruokkiminen ja pesien kauemmas siirtely rasittavat mehiläisiä. Lisäksi punkit, pitkät talvet, kosteat syksyt, tuholaismyrkyt ja geenimanipuloitu vilja aiheuttavat lisää vaikeuksia selvitä. Jokin näistä tai yhteisvaikutus johtavat pesien hylkäämiseen ja mehiläisten katoamiseen.

Mehiläisten katoaminen olisi suuri ongelma, sillä ne ovat osa ravintoketjua mm. lintujen ja lepakkojen rinnalla, joka on mukana pölyttämässä 35% maailman viljasadosta. Ilman mehiläisiä koko ravintoketju voisi kaatua ja tämä johtaisi ekologiseen katastrofiin.

Lähde: http://www.redicecreations.com

{democracy:32}
Edellinen artikkeliTestissä Shocking tank, eli radio-ohjattavat sähköshokkitankit
Seuraava artikkeliInteraktiivinen LED-valaistu pöytä