lentävä tarkkailurobotit helikopteri

Ison Britannian saarivaltion poliisi on ilmoittanut aloittavansa kesäkuussa kolmen kuukauden kokeilun, jossa testataan pienikokoisia miehittämättömiä tarkkailukameralla varustettuja helikoptereita poliisityön apuna. Kameralla varustetuilla helikoptereilla on siis mahdollista kuvata ja tarkkailla kaupungilla tapahtuvaa helposti ilmasta käsin.

Helikoptereita voidaan ohjailla joko tavallisen radio-ohjattavan tapaan maasta käsin, tai sitten nämä voidaan ohjelmoida kuvaamaan ennalta määrätty partioreitti GPS paikantimen ohjailemana.

Ainakin itselleni tulee mieleen, että tämä on ensi askel kohti kaupunkia, jonka ilmatilassa lentelee yötä päivää parvi kaiken seuraavia pieniä poliisirobotteja. Seuraava askel on tietysti, että robotit on kytketty tietokantaan, jonka perusteella esimerkiksi kaupungilla liikuskelijat voidaan tunnistaa kasvojen perusteella.

Kyseisen kaltaiset laitteet ovat varmasti maailman poliisilaitoksien näkökulmasta erittäin kiinnostava konsepti. Miksi enää lähettää hälytyksen tullessa kallis ja vaaralle altis poliisipartio tutkimaan tilannetta, kun asiaa voidaan ensi alkuun lähettää tutkimaan nopeasti paikalle ehtivä ja edullinen helikopterirobotti? Aiemmin vastaavan kaltaisia sovelluksia on hyödynnetty sotilaskäytössä.

Lähde: news.bbc.co.uk

Säästä 63,60 €! Saat kaksi numeroa Tieteen Kuvalehteä ja langattoman sääaseman vain hintaan 4,90 €! -Klikkaa tästä-

Edellinen artikkeliMagicmouse hiirisormus
Seuraava artikkeliKuinka valmistat lehtipuhaltimesta yksinkertaisen ilmatyynyaluksen?