Linux Ubuntu käyttöjärjestelmän asentaminen Playstation 3 pelikonsolille

Viime viikonloppuna sain asennettua Playstation 3 pelikonsolin kovalevylle Linux Ubuntu käyttöjärjestelmän. Sonyn uusi pelikonsoli pitää sisällään valmiina ominaisuuden, jonka avulla laitteen kovalevy voidaan partitioida turvallisesti ulkopuolisen käyttöjärjestelmän asentamista varten. Hienoa tässä ”virallisesti” tuetussa ominaisuudessa on se, että toisin kuin esimerkiksi Xbox pelikonsolille Linux käyttöjärjestelmää asennettaessa, asentajan ei tarvitse pelätä laitteen takuun raukeamista ja koneen rikkoutumista. Tässä siis ensikokemuksia Linuxin ajamisesta konsolille, sekä ohjeet käyttöjärjestelmän asentamiseksi.


Ohjeita Linux käyttöjärjestelmän eri versioiden asentamiseen Playstation 3 pelikonsolille löytyy Netistä pilvin pimein. Itse päätin asentaa laitteelle Linux Ubuntu käyttöjärjestelmän. Muita Playstation 3 pelikonsolilla testatusti toimivia Linux versioita ovat Fedora Core 5, Gentoo ja Yellow Dog Linux. Selkeän ja kattavat ohjeet Ubuntun asentamista varten löysin Psubuntu.com verkkosivuilta. Asentamista varten pelikonsolin käyttöjärjestelmän tulisi olla päivitetty uusimpaan versioon, eli versioon 1.60.

Linux Ubuntu on erityisen helppokäyttöiseksi suunniteltu Linux ympäristö, jossa uusien ohjelmien asentaminen ja käyttöönotto onnistuu yksinkertaisesti käyttöjärjestelmän valikkojen kautta. Käyttöjärjestelmän perusasennus sisältää mm. Firefox verkkoselaimen, sähköpostiohjelman, Open Office ohjelman, joka vastaa toiminnallisuuksiltaan Microsoft Officea, Gimp kuvankäsittelyohjelman, sekä joukon muita hyödyllisiä perusohjelmia.

Ilmeisesti kilpailun estämiseksi Sony on päättänyt keinotekoisesti rajoittaa ulkoisen käyttöjärjestelmän mahdollisuuksia hyödyntää pelikonsolin grafiikkaprosessorin kaikkia tehoja. Linux kehittäjien on siis turha toistaiseksi haaveilla toteuttavansa Playstation 3 pelikonsolille huimia 3D ohjelmia. Perinteistä työpöytäkäyttöä ajatellen grafiikkaprosessorin tehojen pitäisi kuitenkin riittää rajoitettunakin mainiosti.

Mitä asennukseen tarvitaan?

Playstation 3 pelikonsolia varten sopivan Linux Ubuntu version saa ladattua koneelleen täältä . Koneelle ladattu .iso tiedosto tulee tämän jälkeen polttaa tavalliselle CD-R/RW levylle asennusta varten.

Asennusta varten tarvitaan myös USB-näppäimistö, sekä hiiri, jotta asennetun Linux käyttöjärjestelmän toimintoja on mahdollista käyttää.

Itse käyttöjärjestelmän asentaminen

Linux Ubuntu

1. Kovalevylle tallennettujen tietojen varmuuskopiointi

Jos haluat varmistua, että käyttäjien pelidata ja asetukset pysyvät tallessa kovalevyn partitioinnin jälkeen, kannattaa näistä ottaa varmuuskopiointi. Varmuuskopiointi onnistuu helposti navigoimalla valikossa kohtaan: Settings / System settings / backup utility / Back Up (Restore tietoja myöhemmin palautettaessa)

Varmuuskopiointi voidaan tehdä valinnan mukaan sopivalle muistikortille, USB-muistitikulle, tai vaikkapa ulkoiselle kovalevylle.

2. Kovalevyn partitiointi

Kun kallisarvoiset käyttäjätiedot on onnistuneesti varmuuskopioitu, voidaan kovalevyn partitiointi aloittaa. Kovalevy partitioidaan valikon kautta kohdasta: Settings > System Settings > Format Utility > Format Hard Disk > Custom. Itse formatoin Linux käyttöjärjestelmän käyttöön 10 gigatavun osuuden kovalevystä, minkä pitäisi mainiosti riittää peruskäyttöä ajatellen. Toinen mahdollisuus on formatoida 10 gigatavua Playstation konsolin käyttöön ja antaa loput Linux ympäristön hyödynnettäväksi.

Quick format toiminnon käytön pitäisi riittää tässä tavallisesti mainiosti.

3. Linux asennus

Ennen itse asennuksen aloittamista konsolin sisuksiin tulisi syöttää levylle poltettu Ubuntu asennuslevyke.

Varsinainen ulkoisen käyttöjärjestelmän asentaminen Playstation 3 pelikonsolille aloitetaan konsolin valikosta kohdassa Settings > System Settings > Install Other OS. Playstation löytää tähän tarvittavan otheros.bld tiedoston polttamaltasi asennuslevykkeeltä, joka siis valitaan. Tämän jälkeen valitaan Settings > System Settings > Default System, josta valitaan Other OS.

Nyt järjestelmän pitäisi käynnistyä uudelleen yksinkertaiseen DOS tilaan. Kun Ubuntu levyke on koneen sisuksissa, voit tässä vaiheessa yksinkertaisesti painaa enteriä. Tämän jälkeen kone lataa Linux Ubuntu käyttöjärjestelmän suoraan CD levykkeeltä. Käynnistyminen on tässä vaiheessa hidasta, joten kärsivällisyyttä!

Kun Ubuntu on pienen odottelun jälkeen käynnistynyt levykkeeltä, on tämä nyt mahdollista asentaa koneen kovalevylle. Psubuntu.com verkkosivujen mukaan asennuslevykkeellä on vielä bugi, jonka vuoksi ennen käyttöjärjestelmän asentamista kovalevylle tulisi Linuxin asetuksiin tehdä seuraavat muutokset:

Valikosta System > Administration > Services tulisi poistaa valinnat kaikista, paitsi CPU frequency manager (powernowd), Graphical login manager (gdm) ja System communication bus (dbus).

Valikosta System > Administration > System Monitor valitaan Processes valintalehti. Täältä tulisi vielä keskeyttää kaikki käynnissä olevat prosessit ennen kovalevylle asentamisen aloittamista.

Kun edelliset muutokset on tehty, voidaan nyt tuplaklikata turvallisesti työpöydällä olevaa install ikonia, joka käynnistää asennuksen.
Linux asennusta varten tulee valita ”Manual partitioning” ja täältä 10,7 gigatavun kovalevy

Kun asennusta suoritetaan tavalliselta tv:n ruudulta ovat ikkunat hieman ahtaita. Valinnat kuitenkin onnistuvat ja seuraavaan ikkunaan päästään aina painamalla enteriä.

Kun käyttöjärjestelmän asennukseen liittyvät valinnat on tehty, käyttöjärjestelmä asentuu kiintolevylle noin tunnin kuluessa. Tämän jälkeen Ubuntu on onnistuneesti asentunut koneelle ja valmis käytettäväksi!

Palaaminen Playstation 3 omaan käyttöjärjestelmään

Kun Linux on asetettu pelikonsolin oletuskäyttöjärjestelmäksi, Playstationin omaan käyttöjärjestelmään päästään palaamaan käynnistämällä järjestelmä uudelleen ja kirjoittamalla yksinkertaisessa dos-tilassa ”boot-game-os”

Mikäli kone menee jumiin, tai joku ei yksinkertaisesti toimi, niin ei hätää. Playstation 3 oma käyttöjärjestelmän saa aina palautettua ottamalla virrat pois päävirtakytkimestä ja käynnistämällä täältä uudelleen painaen samaan aikaan pohjassa koneen etupaneelissa olevaa valmiustilapainiketta.

Kun ollaan taas Sonyn omassa käyttöjärjestelmässä, voi kiintolevyn taas halutessaan vaikkapa formatoida uudelleen ja aloittaa asennuksen alusta. Mitään vaaraa Linux järjestelmän asentamisessa siis ei ole.

Ensivaikutelmia

Ensivaikutelmana koneelle asennettu Linux käynnistyy ja toimii peruskäytössä ihan mainiosti.

Asennuksen mukana tuleva Firefox selain ei tosin mm. tue Flash sisältöä, enkä onnistunut löytämään sopivaa lisäosaa tämän korjaamiseksi. Myöskään toimivia videoajureita Divx videon katselemiseksi en vielä löytänyt. Harmittavaa oli myös, että en keksinyt tapaa, kuinka pääsisin Linuxilla käsiksi Playstation 3 käyttöjärjestelmän partitioon tallennettuihin MP3 kappaleisiin. Vaikuttaa myös, että suuri osa ilmaisista Linux ohjelmista ei vielä toimi yhdessä Playstation 3 PowerPC prosessorin kanssa.

Peruskäyttö, kuten nettiselailu, sähköpostien luku, tekstidokumenttien kirjoittaminen ja kuvankäsittely onnistuu Playstation 3 konsolille asennetulla Linux käyttöjärjestelmällä nyt jo mainiosti. Moniajossa, eli kun useita ohjelmia on yhtä aikaa käynnissä, tuntuu kuitenkin, että käyttöjärjestelmä hyytyy vielä yllättävänkin helposti.

Yleisesti ottaen sanoisin, että PowerPC prosessoria ja muita Playstation kolmosen komponentteja tukevat ajurit vaativat vielä kehittelytyötä. Tuntien Avoimen lähdekoodin kehittäjien intoa, uskoisin että asia tulee kuitenkin näiden osalta parantumaan nopeaa vauhtia.

Ajurien kehittymistä odotellessa, on Linux Ubuntu Playstation 3 pelikonsolille asennettuna mainio lisä, jonka ansiosta pelikonsolia voi hyödyntää monissa tavallisesti kotitietokoneelle kuuluvissa yksinkertaisissa askareissa. Vielä kun konsolin kaverina olisi kookas HDTV televisio, niin Linux käyttöjärjestelmän käyttö onnistuisi vieläkin paremmin omalta sohvalta käsin.

Mutta palataan taas asiaan, kunhan Linux käyttö pelikoneella alkaa tulla tästä tutummaksi.

Lähteet: Wikipedia.com, Psubuntu.com, Softpedia.com

Ubuntu asennuslevykkeen tiedostot (Suora linkki tiedostoon)

Edellinen artikkeliMadonnan uusi kappale ilmaiseksi netistä
Seuraava artikkeliHohto-käkikello

1 KOMMENTTI

 1. Anteeksi, että nipotan, mutta voisitko oikolukea tekstiäsi paremmin ennen julkaisemista? Tuossa on meinaan aika monta kirjoitus- ja kielioppivirhettä.

  Juttu itsessään on silti mielenkiintoinen.

 2. samperin kielirasisti mee hoitoon! oot vaan kateellinen kun itse et kykene muuhun, kun itkee jostan harakanvarpaasta.

 3. Heko, eiköhän se oo ihan kaikkien oma asia mitä ne kirjottaa nettiin ja kuinka 🙂 Hyvä artikkeli oli ja taidan joskus kokeilla.

 4. On se perkule, kun ainakin itte kun kirjottaa englanniksi, niin sillon sattuu olemaan wordissa suomenkielinen oikoluku ja sitten kun suomeksi, niin oikoluku onkin englanninkielinen.

 5. Kiitos T vinkistä! Tuota en tullutkaan ajatelleeksi. Täytyy heti kohta kokeilla.

  Täytyy myös kokeilla työpöydän 3D versiota. Laitan tänne sitten juttua myöhemmin, kun lisäkokemuksia kertyy.

 6. Kannattaa myös kokeilla KDE:ta (taikka Kubuntua), niitä 3D-juttuja, kuten Beryliä. Aivan mahtavia. Haluaisin kuulla mielipiteitäsi. Kiitos.

 7. #
  Sotamarsu sanoi,

  Toukokuu 21st, 2007 17.17

  Kannattaa myös kokeilla KDE:ta (taikka Kubuntua), niitä 3D-juttuja, kuten Beryliä. Aivan mahtavia. Haluaisin kuulla mielipiteitäsi. Kiitos.

  En tiedä tiedätkö, mutta kerron kuitenkin, Beryl toimii gnomellakin. Ja Xfce:llä. Ja… aikalailla kaikilla muillakin ympäristöillä. Kyseessä on kuitenkin vaan ikkunamanageri.

 8. Painukaa ny vittuun mäkättämästä kieliasusta ja keskittykää mieluiten itse aiheeseen 🙂

  Hyvä homma mutta ootko saanu jotain msn messageria tai muita toimimaan?

  Toi olisi aika pähee juttu kyllä… vois pelatakkin välillä 😀

  Mikä näppis & hiiri sulla on käytössä?

 9. Ubuntun mukana tulevaan ”omaan” Firefox selaimeen on muutenkin hieman hankala saada plugareita toimiin, kannattaa asentaa ihan oikea Mozilla Firefox.

 10. Tässä muutama lisähuomio.

  -3D ympäristön päälle laittaminen pistää systeemin jumiin
  -Ei onnistunut ubuntu-restricted-extras sovelluksen asentaminen
  -Flashin asentamisesta löytyi netistä ristiriitaista tietoa. Joku on saanut toimimaan, ja joku ei. lisää aiheesta: http://psubuntu.com/forum/viewtopic.php?t=70 vähän hankalalta kutienkin vaikuttaa
  -Näppiksenä mulla on Labtec ultra flat wireless desktop. Minkä vaan USB näppiksen pitäisi kyllä toimia
  -Skypeä tai Meseä en ole vielä koittanut asentaa.

  Vaikuttaa edelleen, että tuo Cell prosessori aiheuttaa eniten yhteensopivuusongelmia.

 11. Olisiko mahdollista mitata mitä tollainen vehje vie sähkötehoa linux-käytössä, ilman kuormitusta työpöytä näkyvissä ja sitten vaikka joku tehosyöppö kääntö tms?

 12. Jos haluat panostaa, niin omalta sähköyhtiöltäsi saat mittarin – käsittääkseni ilmaiseksi – lainaksi. Tosin se ei niinkään itseäni kiinnosta. Eiköhän Linuxillakin ole kätevintä toistaa kaikenlaiset videotiedostot VLC:llä, koska sen kanssa ei tarvitse koodekkeihin koskea. Eihän se AIVAN kaikkia tiedostoja toista, mutta en ole itse sellaisiin tosiasiassa törmännyt. http://www.videolan.org/vlc/ ja videot pyörimään. Löytyy takuuvarmasti myös jostain Ubuntun kirjastoista.

  Vähän vei uskottavuutta tuon 3d-ikkunoinnin toimimattomuus :/ Ei ilmesesti ole sitten vielä saatu tai edes haluttu saada kaikkea toimimaan. Jos joskus oikein innostut, niin ilmeisesti Yellow Dogista on PS3:lle optimoitu versio. Tiedä sitten sen toimivuudesta.

 13. Juu, täytyy varmaankin kokeilla tuota Yellow dogia seuraavaksi. Sen pitäisi käsittääkseni olla Sonyn ainakin Puolivirallisesti tukema Linux versio konsolille.

 14. Mistä lähtien kboot on ollut ”yksinkertainen DOS tila”? Kirjoittaja lienee niitä Windows-pällejä, joiden mielestä kaikki komentorivit on DOS.

 15. Onko koiralla vähän pätemisen tarve? Noh, kerrohan miten sen kbootin selität yksinkertaisesti?

 16. Tapaturma: yksinkertainen komentorivitila tai jotain muuta vastaavaa.

  Kokeiles jos joskus toimii ne 3d-”ikkunoinnit”, niin kokeile XGL:ä.
  Ja teille jotka kyselevät että ”Saako tuohon MSN-messengerin?”,niin ei tietenkään saa,kyllä sen voi ladata mutta ei se Ubuntussa toimi,tai linuxissa ylipäätänsä

 17. Tapaturma: ”yksinkertainen komentorivitila” olisi ehkä kuvaavampi selitys kuin yksinketainen DOS tila”

  Kokeiles jos joskus toimii ne 3d-”ikkunoinnit”, niin kokeile XGL:ä.
  Ja teille jotka kyselevät että ”Saako tuohon MSN-messengerin?”,niin ei tietenkään saa,kyllä sen voi ladata mutta ei se Ubuntussa toimi,tai linuxissa ylipäätänsä

 18. Kiitos paljon! Hieno juttu (alä valitä kielikommenteista… älytöntä natinaa). Saakohan langattoman yhteyden pelaamaan?

 19. Tyhmä kysymys mutta miten saan linuxin käynnistettyä sen jälkeen kun olen välissä käynnistänyt PS3:en oman käyttiksen kun käynnistyksen yhteydessä menee automaattisesti PS:n omaan selaimeen?

 20. Linuxin saa käynnistettyä jälleen menemällä pleikkarin valikossa asetuksissa kohtaan ”run other os”, eli samaan paikkaan, josta linuxin asentaminen aloitettiin.

 21. W-lan ei toiminut tuota asennettaessa. Käsittääkseni langaton verkko kuitenkin toimii Ubuntun nykyversion kanssa. Tai ainakin tuo on mahdollista saada toimimaan. Lisää tietoa Ubuntun asentamisesta pleikkarille löytyy osoitteesta http://psubuntu.com/

 22. Käheetä! Pelanneeko BD:t vlc:llä tai jollain muulla playerillä? Pitänee ostaa härveli tai kirjoittaa joulupukille niin pääsee linuxia asentamaan 😉

 23. En ymmärrä miksi täällä kysellään siitä että toimiiko mm. messenger Ubuntussa, ei tietenkään toimi, mutta siitä voittekin valittaa Microsoftille. Ubuntulle ja Linuxille yleensäkin on omat korvaavat ohjelmansa, joilla hoidetaan ”mesetys” ja muut tarpeelliset asiat. Winen avulla on mahdollista ajaa Windows-ohjelmia Linuxissa, mutta ei sekään ole täydellinen ratkaisu asiaan.

  http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi

  Tuolta kannattaa käydä aloittelijoiden hakemassa perustiedot niin alkaa moni asia ratkeamaan paljon helpomin. Pelaamisessakin saa tyytyä aika pitkälle Linuxin omiin peleihin tai sitten voi aina yrittää Windows-pelejä ajaa Winen tai Cedegan avulla. Vanhempien pelien kanssa toimivuus on parempaa, mutta uusien pelien kanssa pääsee kikkailemaan. Nämä asiat eivät tietenkään ole ongelma jos on aikaa uhrata perehtymiseen. Uskon kuitenkin että perehtyminen kannattaa aloittaa tietokoneella, sillä edelleen tuki PS3:selle on aluillaan.

  Winen kotisivu:
  http://www.winehq.org/
  Cedegan kotisivu:
  http://www.transgaming.com/

  Todella hyvä kirjoitus, joka selittää sen ettei Linux ole tosiaankaan Windows:
  http://webd.savonia-amk.fi/www/kt22440/LNW/linux_eioo_windows.html

  Kuitenkin näyttää todella mielenkiintoiselta tämä Linuxin ja PS3:sen yhteiselo ja toivottavasti tulevaisuudessa Sony alkaa tukemaan paremin Linuxia niin että saataisiin monet ongelmat ratkaistua. Olisihan tuo PS3 kiva ”kakkostietokone”, jolla voisi myös hoitaa konsolipelaamista. 🙂

 24. MSN messengeriä ei tietenkään voi Linuxiin asentaa, MUTTA kyllähän Linuxille saa instant messengereitä, jotka mahdollistavat ”mesettämisen” so. tukevat MSN protokollan, esim Pidgin, tai KDEn Kopete.

 25. Ensiksi haluaisin sanoa että, hyvin tehty asennus ohje.. pitäisi kaverille mennä ubuntu ps3:een asentamaan. Mut tuohon teidän mese ”ongelmaan” piti kommentoida, koska itselläni on ollut kubuntu pc:llä jo jonkin aikaa, amsn toimii erinomaisesti ja tukee suurta osaa tuon mikkisoftan live messengerin toiminnoista.. ja on helppo asentaa ubuntuun.. konsoli auki ja siihen vaan ”sudo apt-get install amsn” ja voila mese löyty…

 26. Puhut tuossa varmuuskopioinnista usb-tikulle tai ulkoiselle kiintarille mutta kun yritän varmuuskopioida niin ps3 pyytää vaan sopivaa laitetta varmuuskopiointiin vaikka usb-tikku ja / tai ulkoinen kiintari olisikin kiinni usb-portissa. Pitääkö niitten olla jossain tietyssä tiedostojärjestelmässä ? Minulla molemmat ntfs:nä…

 27. ”Saisko tohon usb-tvtikun? Vois kattoo ilmatteeks tv!”
  Miten niin vois kattoo ilmaiseksi?

 28. pystyykö tolla amsn:llä jutella semmosille ihmisille jotka ovat tavallisella messengerillä?

 29. MITÄ PITÄÄ TEHÄ ETTÄ SAAN KUVASUHTEEN OIKEAN KOKOISEKSI 42′ TEEVEESEENI

 30. ““Saisko tohon usb-tvtikun? Vois kattoo ilmatteeks tv!”
  Miten niin vois kattoo ilmaiseksi?”

  Koska USB-Tvtikulla voi katsoa ilmaiseksi tv:tä tietokoneella! Eikö tuossa päteä sama? Kytke tikku kiinni ja avaa ohjelma niin alkaa tv-näkymään.
  (Huom! Testattu se että näkyykö tv tietokoneessa! Meillä näkyy!)

 31. Mitähän tapahtui….koitin asentaa linuxia, mutta päädyin tilanteeseen missä ruudulla seisoo ainoastaan:
  Sendin SIGKILL to all processes.
  Please stand by while rebooting the system.
  [ 1466.084867] Synchroniziing SCSI cache for disk sda:
  [ 1466.084867] Synchroniziing SCSI cache for disk sda:

  millähän pääsis takas peli puolelle….

 32. On se kumma ku tuo linux pitää kaikkeen mahdolliseen survoa 😛

  Sitten sen asennan itsekin kun puhelimeeni (6600) sen saa.

 33. Tais mennä vähä X360 ja Pleikkari sekasin. Sony käyttää Cell:ä ja M$ PowerPC:tä..
  😉 😉

  PowerPC on kyllä kova prossa kanssa. (Ikuinen IBM/Apple/Mac uskovainen) 😀

 34. Ihan vaan tiedoksi kaikille: Suomessa pitää maksaa tv-maksua kaikista laitteista, joilla on mahdollista vastaanottaa tv-lähetyksiä. Jos sinulla on jokin laite, jolla pystyy vastaanottamaan tv-lähetyksiä, esim. tietokoneeseen tai PS3:een liitetty digiviritin, sinun pitää maksaa tv-maksu. Ilmaiseksi ei saa katsoa millään laitteella.

 35. Moi! asensin ubuntun laitteeseen enkä oo tyytyväinen. Miten saisin palautettua alkuperäisen käyttöjärjestelmän laitteeseen.

 36. Moi,

  takaisin pleikkarin omaan käyttöjärjestelmään pääsee kirjoittamlla loaderin ruutuun ”boot-game-os”

  jos tämä ei onnistu, niin toinen vaihtoehto on painaa pleikkarin hipaisukosketin-virtakytkintä 5 sekuntia pohjassa laitetta käynnistäessä.

 37. Käytän PS3 laitetta valokuvien katseluun. Kaipaisin tuhansien valokuvien katseluun satunnaistoistoa, mikä ei nyt onnistu. Musiikin puolella PS3:ssa on satunnaistoisto. Muuttaako käyttöjärjestelmän vaihtaminen toisto ominaisuuksia valokuvien katselun osalta. Onnistuuko tiedostojen toistaminen satunnaistoistolla.

 38. MITEN VITUSSA SAAN SEN VITUN KUVAS UHTEEN OIKEAKSI 42 TUUMAISEEN PLASMA-TEEVEESEENI

 39. Voit tehdä asetusten määrittämisen myös käsin. Asetusten määritysohjelma käynnistyy komennolla

  sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

  Muutosten jälkeen käynnistä graafinen ympäristö uudelleen painamalla Ctrl+Alt+Backspace .

  vittu koitappa tota

 40. Joskus näytön asetukset pitää määritellä uudestaan. Tämä tehdään tekstipohjaisella työkalulla dpkg-reconfigure. Näytön asetusten automaattinen tunnistaminen tapahtuu komennolla

  sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

  tos viel tollane

 41. Ketään asentanut tuota Ubuntu 8.10 PS3:seen?
  Itse sen tuossa latailin ja ajatus olisi yrittää asentaakin jossain vaiheessa.
  Onko ilmennyt mitään ihmeempiä ongelmia kyseisen jakelun kanssa?

 42. tuota miten tuo asennus teidosto pitäisi polttaa tolle levylle kun minä en ole onnistunut vielä saamaan tuota asennus levyä toimimaan ! siis tuo ps3 asennus tiedosto pitäisi saada toimimaan mutta en millään saa ps3 ei löydä tiedostoa levyltä.

 43. Playstation 3:lle on tulossa jossain vaiheesa PlayTV (digiviritin systeemi), mutta se toimii vain antenni (DVB-T) talouksissa.

  Tietokoneihinhan on jo saanut jonkin aikaa USB digivirittimiä ja vieläpä kaapeliverkkoon (DVB-C) liitettäviä.

  Täällä näyttää olevan ihmisiä jotka osaisivat mahdollisesti vastata minua kiinnostavaan kysymykseen.

  Kysymys kuuluukin: Jos PS3:seen asentaa linuxin voinko mahdollisesti katsoa televisiota DVB-C verkkoon tarkoitetulla USB digivirittimellä?

  Olemme piakkoin muuttamassa antenniverkosta kaapeliverkkoon, jolloin uuden digiboxin tai vastaavan laitteen hankinta on edessä.

  Olisiko tässä yksi vaihto ehto?

 44. Korjauksena tuohon Nörden kommenttiin, PS3:n Cell-prosessori koostuu POWER-arkkitehtuurin prosessorista (joka on käytännössä sama kuin PowerPC) sekä stream-prosessoreista. Eli sekä 360:ssa ja PS3:ssa on PowerPC-prossu, hyvin erilaisessa kokoonpanossa tosin.

 45. Moi minä yritin asentaa ubuntua omalle ps3 mutta se ei löydä levyä voikose johtua siitä että mulla on 8.10 versio siitä??

 46. Ei nyt kannata ihan liikaa innostua sen Winen kanssa, nimittäin Windows-ohjelmat toimivat x86-käskykannalla ja PS3:ssa on PPC. Fläshiä voi yrittää toimimaan Gnashilla, vaikka se varmaan melko hidasta onkin. Itse sain monenlaista toimimaan G4-eMacissa Debianilla. Hypervisor on saatu osin murrettua, joten jossain tulevaisuudessa häämöttää kenties 2D/3D-kiihdytys, mikä nopeuttaisi Linuxia jo paljon. Tuolle pääprosun hitaudelle normaalia PPC-koodia ajettaessa tai muistin vähyydelle ei vaan juuri mitään voi tehdä, joten ei PS3:sta koskaan tehokasta Linux-konetta valitettavasti tule.

 47. Asentelin tässä joutoaikana tuon 8.10 ubuntun ja wlan ei ainakaan itsellä toiminut. Jakelussa on kyllä jo olemassa tuki wlanille, mutta yhteyttä se ei suostunut luomaan. Yhteys on piilotettu ja wep suojauksen takana

 48. Miks ubuntu ei voisi käyttää langatonta tikkua tai ps3 omaa wlania? 🙂

 49. toi kun kirjotan kboot kohtaan ton boot-game-os nii ei auta ja mitä tarkotan kun painan päälle ja samal sitä etu nappiin ps3 menee vaan päälle ja tulee ne tekstit mun on pakko sAADA PS3 TOIMIMAAN AUTTAAKAA APUUAAAAAAAA

 50. hei osaatko lukea näitä foorumeita!?

  ”takaisin pleikkarin omaan käyttöjärjestelmään pääsee kirjoittamlla loaderin ruutuun “boot-game-os”

  jos tämä ei onnistu, niin toinen vaihtoehto on painaa pleikkarin hipaisukosketin-virtakytkintä 5 sekuntia pohjassa laitetta käynnistäessä.”

 51. Peitä Siitä V…n palsa TV:stäsi jeesusteipillä vaaksan verran kummankin puolen kuvaruutua pystysuunnaassa ja vóila 4:3.
  Ei kestä kiitellä.

 52. Onko kukaan kokeillu tolle asentaa mitään lataus ohjelmii ta musan teko ohjelmii esim FL-Studioo ku ite voisin sitten käyttä tohon PS3 :sta