biolock_deadbolt.jpg

Kuka enää tarvitsee avaimia, kun on sormenjäljet. BioLock on tuonut tavallisten ihmisten markkinoille yksinkertaisen sormenjälkeä vilauttamalla aukevan lukon. Lukko on näppärästi integroitu ovenkahvaan. Järjestelmään voidaan tallentaa 50 eri sormenjälkeä. Suositellaan käytettäväksi sisä- tai ulko-ovissa, kotona tai pienissä yrityksissä. Aika näppärää kyllä olisi, jos tuollaisen saisi ulko-oveen. Voisi päteä. Tarjoushintaan $229.

Lähde: http://www.gokeyless.com

Edellinen artikkeliOnko pyöräilykypärä vaarallinen?
Seuraava artikkeliJedikoira

1 KOMMENTTI

 1. ”Ja mitenkähän hyvin tuo kestää kosteutta tai toimii -30 pakkasessa?”

  Kyllä se luultavasti kestää noita, mutta likaa jos siihen kertyy eteen, niin voi toimivuus laskea, mutta siksi kai tuossa on myös tuo avaimen reikä.

 2. Vois sormivarkaudet lisääntyä, se harmittaa vähemmän jos avain varastetaan, kuin että joutuu elämään ilman sormea.

 3. Eikös idea ollu, ettei avainta tarvita mulla ei ainakaan tuossa makken tilanteessa olisi avainta edes mukana.

 4. SP

  ”Kuinka usein annat muitten ottaa printtejä sormistas?”

  Ei taida tarvita sormia, jälki riittää..

 5. Koppis
  ”se printti on sormenjälki”

  Onhan se mutta voitko kontrolloida sitä että kuka sormenjälkiäsi monistelee. Sormenjälki tuuppaa jäämään joka paikkaan mihin kosket..

 6. parhaimmillaan sormenjälkesi saattaa löytyä ovestasi jossa kyseinen lukko on 😀

 7. No jopa oli taas keksintö. Kaikkee ne perhana keksii. Sitten kun on duunissa vahingossa vetän puukolla sormeen, tai kädet öljyisenä sipailee lukijaa, voikin sitten nukkua koirankopissa yönsä, kun lukijalaite ei tunne ja näe.

 8. Noita on myös sellasia, jotka havaitsee onko sormi elollinen, joten irtileikattu sormi tai printti sormesta ei kelpaa. Lisäksi jos ohjelmoi tuohon useamman sormen, niin tuskin joka sormessa haavaa on.

 9. 2omas
  ”Noita on myös sellasia, jotka havaitsee onko sormi elollinen, joten irtileikattu sormi tai printti sormesta ei kelpaa. Lisäksi jos ohjelmoi tuohon useamman sormen, niin tuskin joka sormessa haavaa on.”

  Tuotakin myytinmurtajat testasivat ja meni helposti läpi printatulla paperilla.

 10. Nykyään kai nuo systeemit mitkä tunnistaa sormen elollisuuden toimii samalla periaatteella kuin läppärien touchpadit, eli mittaavat sormen sähkövarausta tms. Koitapas paperin läpi käytellä touchpadia. Ei siinä siis pelkkä printti jota omalla sormella painetaan paljoa auta. Tietysti jos hinkkaat santapaperilla sormes sileeks ja teet jostain jeesusliimasta siihen uuden sormenpään sormenjälkineen niin saattas mennä läpi, mutta tuskin silloinkaan.

 11. Enpä olisi eilen päässyt sitten sisään jos tommonen ois ollu, kun onnistuin sormeeni polttamaan kunnon jäljen, jonka jälkeen ei sormenjäljestä selvää saanut. Nyt sen näkeekin jo. Vaikka ois ollu eilenkin, niin kyllä se vaan ois ollu vääristyny.

 12. Ainahan sitä voi laittaa varasormen maton alle !! nim. ”ei koskaan abloyta”