NovaDreamer - laite, joka auttaa näkemään selkounia

Selkouni on unitila, jossa nukkuja havaitsee olevansa unessa, mutta pystyy silti jatkamaan uneksimista. Kiehtovaksi ilmiön tekee se, että unitilassa tavalliset fysiikan tai tai sosiaaliset rajoitukset eivät päde. Parahimmillaan selkounia näkevä henkilö pystyy siis täysin kontrolloimaan tilannetta oman tahtonsa mukaan, pystyen halutessaan vaikkapa lentämään ilman apuvälineitä.

Selkounia on tutkimusten mukaan nähnyt jossakin vaiheessa jopa noin 60% ihmisistä. Selkounien näkemistä voidaan myös harjoitella eri tekniikoilla, joiden avulla yksilö pystyy helpommin tunnistamaan unitilan ja ”ottamaan kontrollin” tapahtuvasta.

Nyt selkounien näkemistä helpottamaan on myös suunniteltu oma hilavitkutin. Nova Dreamer selkounien ”katselulaite” on sensoreilla ja LED polttimoilla varustettu kasvomaski. Kun kasvoille asetun maskin sensorit havaitsevat silmikon käyttäjän olevan univaiheessa, maskin LED valot antavat nukkujalle hienovaraisen signaalin, jonka on tarkoitus viestittää siitä, että nyt ollaan unitilassa. Kun nukkuja havaitsee olevansa unessa, täytyy enää vain kyetä ottamaan ”tilanne haltuun” ilman heräämistä.

Cerebrex verkkosivujen kautta tilattavissa oleva selkounien katselulaite toimitetaan mukanaan aiheen kirjallisuutta, sekä vuoden jäsenyyden Lucidity instituuttiin. Hinta pakkauksella on 275,- Dollaria.

Mikäli ei halua investoida suurta summaa laitteeseen, mutta ilmiö kiinnostaa, voidaan selkounien näkemistä harjoitella mysö ihan kotikonstein. Esimerkiksi Täältä löytyy yhden selkounien näkijän kokemuksia.

Lähteet: Wikipedia, Cerebrex

Edellinen artikkeliBeatbot – kädetön tanssiva robotti
Seuraava artikkeliSotatankki-liirailua