NextEngine – Edullinen kolmiulotteinen skanneri

NextEngine 3d skanneri

Edullisuus on tietysti aina suhteellista, mutta kahden ja puolen tuhannen taalan hintainen kolmiulotteinen skanneri on kyllä millä tahansa mittarilla mitattuna kelpo tarjous. Kaiken lisäksi, kun laite pystyy tarkkoihin väriskannauksiin, jollaisia on ollut aiemmin mahdollista tuottaa ainoastaan noin 10 kertaa kalliimmilla laitteilla, on kyseessä varsinainen löytö.

Tämä muropaketin kokoinen 3D skanneri nimeltään NextEngine on yrityksen itsensä mukaan tällä hetkellä maailman suosituin kolmiulotteinen skanneri. USB liittimen kautta tietokoneeseen liitettävä skanneri pystyy kertaskannauksella lukemaan noin kenkälaatikon kokoisen kappaleen pinnan. Myös suurempien kappaleiden digitointi onnistuu usean eri skannauksen tulokset yhdistämällä laitteen mukana toimitetulla ohjelmistolla. Laitteella skannatut kappaleet ovat mukana toimitetun ohjelmiston avulla suoraan vietävissä suosituimpiin 3D mallinnusohjelmiin, kuten 3D Studio Maxiin.

Vielä, kun kolmiulotteiset tulostimet putoavat hinnoissa samalle tasolle, ei enää ikinä tarvitse lähteä kauppaan, kun on aika esimerkiksi hankkia uusi hammasharja, kun uuden voi yhtä hyvin printata. Vastaavasti tulevaisuudessa, jos haluat vaikkapa samanlaisen avaimenperän, kuin ystävälläsi, niin sen kun vaan skannaat esineen ja tämän jälkeen tulostat itsellesi vastaavan kopion.

Vaikka idea käyttöesineiden tulostamisesta vielä tänä päivänä kuulostaa utopialta, niin odottakaahan vaan pari kymmentä vuotta niin näette!

Linkin jälkeen malli skannerilla digitoidusta Han Solosta sekä Jabbasta.

3D skannaus han solo jabba hut

Oheisessa kuvassa olevat hahmot on ensin skannattu NextEngine skannerilla, tämän jälkeen skannaukset on prosessoitu laitteen mukana toimitettujen ScanStudio ja RapidForm sovellusten lävitse ja sitten renderöity 3D Studio Max ohjelmistolla.

Lähde: www.nextengine.com