saturnhex.jpg

NASA on löytänyt Saturnus-planeetan pinnalta omituisuuden, nimittäin kuusikulmion. Tämä heksagoni on halkaisijaltaan 25000km, joten sen sisään mahtuisi lähes neljä Maata. Kuvio laskeutuu pilviin 100km alaspäin ja pyörii planeetan pohjoisnavalla.

On erikoista, että tällainen kuvio löytyy juuri Saturnuksen pinnalta, sillä planeetan ilmakehä on paksu ja ympyränmuotoiset aallot sekä lämpövirtausten luomat solumuodostelmat ovat hallitsevina kuvioina ilmakehässä. Tällaista kuviota ei ole havaittu minkään muun planeetan pinnalla.

Samainen Cassini-luotain havaitsi jo aiemmin Saturnuksen etelä-navalta ihmisen silmää muistuttavan pyörremyrskyn.

Lisätietoa asiasta kiinnostuneille löytyy osoitteesta http://www.space.com

Edellinen artikkeliCD/DVD-levyn pinnanuudistaja
Seuraava artikkeliRobotti kiipeä tikkaita ja hyppää narua

1 KOMMENTTI

  1. kai sen halkaisijan on isompi ku 25000 km jos sen sisään pitäis lähes neljä maata mahtua?

  2. Jutussa sanottiin, että melkein neljä maata. Itse en mitannut, ku on vaan 5m mittanauha ja aikaakin vaan rajattu määrä.

  3. no mutta voihan niitä Maan kokoisia palloja asetella kuusikulmion sisälle aika monella tavalla, joten kyllä sinne melkein se neljä maata menisi…

  4. luulisin että nasakaan ei ole ihan niin daijju että pakkais kuvia johonkin jpg/gif formaattiin jossa kuvan laatu muuttuu ja sitten analysoi niitä, vaan kyllä ne kuvat pakataan siten ettei kuvan laatu muutu miksikään lähtökohdasta kun se taas puretaan… ei mulla muuta.

  5. Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen Nimessä, mitä tässä ajan takaa kysymyksin, vastauksin. Helppoa, olen 4:sen mies oppivelvollisuusiässä, tarkoitan tähyän avaruuteeen, ajankohtaista. Tarkkaa, likiarvio näissä suhteissa ei ole meidän heiniä, anteeksi! Syyhyääkö viestinten olemassaolo missään, avaruusmatkailu ja salaiset kirjastot on prototyyppi. Uskon löytyä avain, miksi meidän on täällä kaipuu kirkollisista piireistä, tai sitten päämäärämmme on sinetöity, siis, jos joku nyt kysyä saattaa, menetin mahdollisuuteni juuri kirjallisesti omaan ja aitoon maassa mitä minä maassa, vastatkaa. Jumala. Pyhä. Henki. Olen samalla asialla!