NASA ja Virgin Galactic kehittävät yhdessä huippunopeaa hyperääni-matkustajakonetta

Sen Lisäksi, että Nasa suunnittelee rakettikoneen lähettämistä Marsiin, virittelee Yhdysvaltain avaruushallinto saman aikaisesti yhteistyöprojektia Virgin Galacticin kanssa, jonka tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa viisinkertaisella äänennopeudella lentävä matkustajalentokone. Noin 5600 kilometrin tuntinopeudella liikkuvan lentokoneen on suunniteltu lentävän ilmakehän ylemmissä kerroksissa, yli 30.000 metrin korkeudessa, missä ilmanvastuksen kitka ei enää ole niin suuri ongelma. Koneen sunntellaan hyödyntävän Nasan jo testaamaa Scramjet teknologiaa, joka tulee turbiinien avuksi koneen ylitettyä äänen nopeuden.

Siitä, missä vaiheessa tämän lentokoneen kanssa ollaan edetty prototyyppiasteelle, puhumattakaan säännöllisistä lennoista, ei ole vielä tietoa. Tätä ennen Virgin Galacticin tavoitteena on kuitenkin vuonna 2009 aloittaa kaupalliset avaruuslennot, lennättäen halukkaita (ja varakkaita) turisteja avaruuteen 200.000 Dollarin matkahintaan (matkavarauksia voi jo tehdä yrityksen kotisivujen kautta)

Lähde: blog.scifi.com

Edellinen artikkeliTyynypuhelin
Seuraava artikkeliTilaa itsellesi mittatilaustyönä valmistettu rakettireppu

1 KOMMENTTI

  1. eikös tuollaisessa nopeudessa muuttuisi ihminen jo atomimössöksi? 😀

  2. niinne junan suunnittelijatkin 1800-luvulla luulivat, mutta nopeus ei ole vaarallista, kiihtyvyys on.

  3. Miten tuntuukin, että jos tuo saadaan kaupalliseen käyttöön, sesonki kestää muutaman vuoden jonka jälkeen projekti ja vehje haudataan kustannussyistä. Eivät ne yliäänimatkustajakoneetkaan yleistyneet Concorden jälkeen vaikka niin hehkutettiin.

  4. Joo. Concorde taisi saada ihmiset tajuamaan, ettei aina kannata kiirehtiä. Harmittaa nämä superkoneet, kun saastuttavat ilmaa niin tolkuttomasti. Minä ainakin kävelen. Tai menen bussilla.

  5. Kaupallisesta en tiedä, mutta varmasti tuollaisiin nopeuksiin yltävät koneet kiinnostavat aseteollisuutta. Yleensähän nopeus on valttia ja käyttökohteita löytyy.

  6. Pyörällä pääsee aina paikasta toiseen, ja täysin saasteetta. Miksi haaskata tällaiseeen pskaan?