pneumaattiset kengät

Neuvostoliiton sotavoimille työskennellyt keksijä nimeltään Viktor Gordeyev on keksinyt nämä kaasuvoimalla toimivat pneumaattiset juoksukengät. Valitettavasti innovaatio oli vuoteen 1994 asti Venäjän armeija salaista sotateknologiaa. Kun Viktor viimein sai vuonna 1994 oikeudet itse kehittämiinsä hyppykenkiin, ei sopivaa sijoittajaa enää valitettavasti löytynyt.

Kengät ovat siis varustettu pienillä kaasusäiliöillä, joissa riittää energiaa noin 20 kilometrin juoksumatkalle. Kenkien käyttäjän pitäisi ilman erityisen hyvää fyysistä saavuttaa noin 40km/h juoksunopeus.

Videota kengistä ja niiden käytöstä löytyy alla olevan linkin takaa

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliKirkasvalolamppu lippalakin lippaan
Seuraava artikkeliOlemmeko mikroskooppisen pieniä, vai äärimmäisen suuria?

1 KOMMENTTI

 1. Maita vienyt ja olis vienyt enemmänkin jos olisi kansalla ollut munaa vähemmän 60 v sitten.. Vihaan myös venäläisiä. Onneksi ne on joissain asioissa niin tyhmiä että kaatuvat omaan nokkeluuteensa.

 2. Joskus tuli dokumentti televisiosta myös vastaavan tyylisistä ”juoksikengistä”. Ne oli myös suunniteltu venähän armeijalle ja olivat ilmeisesti ihan pitempiaikaisessa testissäkin. Niillä tais muistaakseni päästä vielä lujempaakin, ainakin jos oli treenannut käyttöä. Niiden toiminta perustui osaksi pieniin polttomoottoreihin eli vähän erilainen tekniikka.

 3. En nyt tiedä kaatuvatko ryssät omaan nokkeluuteensa vai suomalaiset omaan tyhmyyteensä. Enää venäläisten ei tarvitse sotia, sillä mehän otamme heidät maahamme jopa asumaan. Eteläsuomen rekkaliikenteestä on 70% venäläistä ja niitä asuu täällä jo aivan liikaa. Enää heidän ei tarvitse sotia vallatakseen maan. Nyt ne siittävät maan itselleen.

 4. ryssät on ryssiä vaikka voissa paistais.. Sota tulee. Se on vain ajan kysymys. Ei ehkä 10 vuoden sisällä mutta 200 vuoden sisällä. Ja sitä on toivottavasti ole näkemässä..

 5. Todella rakentavaa ja älykästä keskustelua. Kyllä maailman tulaveisuus on hyvällä mallilla kun luotamme sen teidän käsiinne.

 6. venäläistä tekniikkaa ei kyllä voita mikään länsimaan tekniikka. jos järki loppuu niin lisätään rautaa

 7. voi helvetti hyvät ihmiset valveutukaa vähän ja ottakaa selvää vaikka siitä että venäjä on maailman isoin maa ja sotilasbudjetti pienempi kuin ranskalla (ja vähän yli 1/10 USA:n vuosittaisesta). Sillä ei paljon sotia aloiteta. Hyvä jos rajoja turvataan eikä sitäkään.
  Ja suomessa syntyvät ”venäläiset” ovat suomen kansalaisia eivätkä venäjän. Sama asia kuin se että englanninkielen osaaminen ja isot korvat tekisivät britiksi tai hampurilaiset amerikkalaiseksi.
  Ehkä suomeen muuttamisessa on kuitenkin taustalla paremman elämän hakeminen eikä satoja vuosia kestävä salainen asuttamissuunnitelma jolla vallataan pieni suomenmaan 😀

 8. Venäläiset on muuten iha mukavaa porukkaa mut täys idiootit ja kusipäät pääsee johtajiksi