Australian pohjoisrannikolta löytyy tämä, varsin omalaatuisia piirteitä omaava mustekalalaji, joka puolustautuu uhkaavia saalistajia vastaa heittämällä peräänsä irtoavan kalvon, jonka tarkoitus on tarrautua takaa-ajajan silmille ja estää näin uhkaavan pedon pyydystysaikeet.

Mustekalojen Tremoctopus -sukuun kuuluva huopamustekala (Blanket octopus) omaa myös toisen varsin omalaatuisen, suvun jatkamiseen liittyvän piirteen. Paritellessaan urosmustekala nimittäin täyttää yhden lonkeroistaan spermallaan, jonka jälkeen uros repii lonkeron irti ja luovuttaa sen naarasmustekalalle hedelmöittymistä varten. Julmaksi riitin tekee se, että urosmustekala itse kuolee irti revityn raajan aiheuttamaan vaurioon.

Kaiken lisäksi kyseisen lajin urokset kasvavat ainoastaan noin 2,4 senttimetrin mittaisiksi, kun naaraat puolestaan saavuttavat noin kahden metrin mitan. Pituudessa lajin naaraat ovat siis yli 100 kertaa niin suuria, kuin koiraat. Painossa ero on luonnollisesti vieläkin häikäisevämpi, sillä naaras painaa noin 40.000 kertaa niin paljon, kuin uros.

Lähde: en.wikipedia.org

Edellinen artikkeliLas Vegasin legendaarinen Stardust kasino räjäytettiin
Seuraava artikkeliSohvaperunan paratiisi