suihkuturbiinireppu

Sveitsistä kotoisin oleva entinen lentäjä-ässä nimeltään Yves Rossy ei ole jäänyt eläkepäivillään lepäämään laakereilleen, vaan kuluttanut aikaansa kehittelemällä tämän, varsin huiman oloisen turbiinirepun. Neljällä pienellä suihkuturbiinilla varustettu selkään kiinnitettävä siipirakennelma vauhdittaa Yvesin ilmassa jopa 200 kilometrin nopeuteen vaakalennossa.

Hiilikomposiitista valmistetut siivet kärkiväliltään noin 3 metriä. Lennot laitteella aloitetaan hyppäämällä lentokoneesta, siivet vielä tällöin taitettuna. Tähän mennessä Yves on suorittanut jo noin 30 menestyksekästä lentoa suihkurepullaan Sveitsi alppien yllä.

Mallia repulla lentämisestä löytyy alla olevalta videolta.

Lisää tietoa laitteesta löytyy Yves Rossyn kotisivuilta osoitteesta: www.jet-man.com

Edellinen artikkeliSagem H4 – maailman pienin Bluetooth headset
Seuraava artikkeliMirage hologrammigeneraattori