Tulevaisuuden Tamagohi virtuaaliystävä

Moni muistaa varmasti vielä yhdeksänkymmentäluvun hittilelun nimeltään Tamacotchi. Myös virtuaalilemmikeiksi kutsusutut piippaavat japanilaiset avaimenperät pitivät sisällään nestekidenäytöllä ilmeilevät hahmon, josta voitiin pitää huolta painelemalla avaimenperään sijoitettuja nappuloita.

Japanilaiset leluvalmistajat ovat jälleen kaivaneet virtuaalilemmikkikonsepti esille ja suunnitelleet laitteen, jota voitaisiin kenties kutsua seuraavan tulevaisuuden Tamagotchiksi. Laite. POD niminen lelukonsepti rakentuu interaktiivisen 3D näytön ympärille, jolle voidaan heijastaa kolmiulotteinen virtuaalihahmo. Virtuaalihahmo saadaan ilmestymään näytölle tätä varten suunnitellulta “CODEC Cell” kortilta, jolle hahmon tiedot ja ulkoasu on tallennettu.

Hahmo, joka tuotteen mallikuvassa on tietysti koulutyttö, on katseltavissa laitteen avulla kolmiulotteisena, ilman erillisiä apulaitteita. Tämän lisäksi hahmo reagoi ja vastailee puheeseen, sekä aistii kosketukset. Hahmolle voidaan siis jutella, tätä voidaan kutitella ja esimerkiksi hahmon puhaltaminen saa tämän hameen heilumaan.

Hahmoa voidaan myös hemmotella, hankkimalla tälle Lisävarusteena saatavia Codec-kortteja, joille on ohjelmoitu esimerkiksi uusia vaatteita, lääkkeitä, ja muita virtuaalilemmikin tarvitsemia päivittäistavaroita. Hahmolle voidaan myös tarjoilla ruokaa ”asioiden lähetystason” avulle, asettamalla tasolle esimerkiksi pikanuudelipaketti, jonka viivakoodin perusteella laite siirtää aterian hahmolle.

Virtuaalikaverin kerrotaan sopivan myös hyötykäyttöön sikäli, kun se osaa lukea esimerkiksi ääneen päivittäisiä uutisia verkkosivuilta. Mikäli haluat laajentaa kieliosaamistasi, voit myös aloittaa vaikkapa uuden kielen oppimisen virtuaalisen koulutyttökaverisi kanssa. (en kyllä todellakaan oikeasti ymmärrä tuota japanilaisten koulutyttöfiksaatiota!)

Lähde: www.kilian-nakamura.com

Edellinen artikkeliLintulaji joka taitaa Moonwalkin
Seuraava artikkeliMiksi vanhempien ei tulisi ottaa lastensa harrastuksia liian vakavasti?