robotti rakentaa talon
Miltä kuulostaisi ajatus, että lähitulevaisuudessa talosi rakentaa rakennusmiesten sijasta tarkoitusta varten suunniteltu robotti? Sen lisäksi, että rakentajana tulee olemaan robotti, talon valmistuskustannukset tulevat putoamaan yhteen viidesosaan nykyisestä ja rakennusaika jopa sadasosaan siitä, mitä omakotitalon rakentaminen tällä hetkellä maksaa. Näin tulee myös tapahtumaan, mikäli ”Contour crafting” nimisen rakennusmetodin kehittäjää, Tohtori. Behrokh Khoshnevisia on uskominen.

”Contour crafing”, eli vapaasti käännettynä ”Ääriviivarakentaminen” on rakennusmetodi, jossa talon pystyttäminen toteutetaan tietokoneen ohjaamalla robotilla. Taloa rakentaessaa robotti nimensä mukaisesti piirtää talon ääriviivat rakennuspaikalle kerroksittain, muodostaen kerroksista lopulta valmiin talon. Oheiselta videolta havainnollistuu mainiosti rakennusrobotin toiminta käytännössä.

On myös kiehtovaa ajatella, kuinka rakennusmetodin avulla olisi mahdollista päästä eroon elementtirakentamisen tuomasta muotojen tylsyydestä.

Lisää tietoa rakennusmetodista löytyy projektin kotisivuilta osoitteesta: www.contourcrafting.org

Edellinen artikkeliUtopias – Maailman kallein ja voimakkain olut?
Seuraava artikkeliOlympus SP-550 UZ – digitaalinen kompaktikamera 18x zoomilla