icache.jpg

Kaiken maailman bonuskorttien täyttäessä ratkeamispistettään lähestyvää lompakkoa, tulee aika-ajoin mieleen ajatus, että eivätkö kaikki kortit voisi millään olla yhdellä ja samalla läpykällä?

Saman kaltaista ajatusta on ilmeisesti pyöritellyt myös joku muukin, kehitellessään tätä iCache -nimistä tuotekonseptia. iCache yhdysvaltalaista alkuperää oleva luottokortin konsepti, joka lupaa korvata kaikki maksu- ja muut kortit yhdellä, hieman luottokorttia suuremmalla laitteella.

Konseptin ydin, eli iCache -niminen laite käsittää sormenjälkitunnistuksella varustetun luottokortinlukijan/kirjoittajan, sekä ohjelmoitavan, standardin luottokortin kokoisen muovikortin. Laitteen muistiin voidaan tallentaa suuri määrä lompakossa tavallisesti tilaa vieviä magneettikortteja, jotka ovat tämän muistista tarvittaessa haettavissa. Mikäli laitteen käyttäjä haluaa käyttöönsä kassalla vaikkapa Plussakortin, haetaan laitteen muistista näyttöruudulta navigoiden tänne aiemmin tallennettu Plussakortti ja varmennetaan käyttäjän henkilöllisyys laitteen sormenjälkitunnistuksella. Tämän jälkeen laite kirjoittaa mukana toimitetun muovikortin magneettinauhalle oman plussakortin sisältävän tiedon tiedon, ja plussakortti on valmis käytettäväksi.

Tulevaisuuden sovelluksia ajatellen, laite on myös valmiiksi RFID yhteensopiva, joten laitteella maksaminen onnistuu myös langatonta teknologiaa tukevilla maksupäätteillä. Kotimaassa käytössä olevien sirukorttien yhteensopivuudesta sen sijaan ei ole tietoa. Sirukortteinhan piti käsittääkseni olla magneettikortteja vaikeammin jäljennettäviä?

Lähde: www.icache.com

Edellinen artikkeliRetropuhelin vanhanaikaisella numerovalintakiekolla
Seuraava artikkeliDavid Hasselhoff ja Googlen hakutulokset