Oheisella Kaliforniassa kuvatulla videolla tunnettu näyttelijä nimeltään Jack Nicholson esittelee täysin saasteetonta, vetyä polttoaineenaan käyttävää Chevrolet henkilöautoa. Vedyllä kulkeva auto tuottaa päästöinään pelkää vesihöyryä, joten sen pakokaasut eivät saastuta lainkaan. Lisäksi auton polttoaineena käytettävää vetyä voidaan tuottaa vedestä puhtaasti aurinkoenergialla. Aurinkoenergialla tuotetun vedyn kerrotaan myös olevan polttoaineena vähintäänkin puolet bensiiniä halvempaa.

Kuulostaako tutulta? Erikoiseksi asian tekee kuitenkin se, että asiasta on uutisoitu jo vuonna 1978.

Parasta pätkällä on ehkäpä Herra Nicholsonin kommentti, että ”siirtyminen pois öljyyn nojaavasta markkinataloudesta saattaisi tuoda suuria muutoksia jopa  tämänhetkiseen maailmanpolitiikkaan”! Lisäksi vesihöyrypakokaasuja näytteeksi hengittävä näyttelijä ennakoi pakokaasulla itsemurhaa yrittävien määrän romahtavan itsemurhakandidaattien saadessa höyrysaunan häkämyrkytyksen sijasta. Niin, kuinka toisenlainen maailma meillä voisikaan olla?

Kertokaa ihmeessä, jos joku tietää enemmän taustoja tälle jutulle! Itse en onnistunut löytämään autosta, tai sen kohtalosta tämän enempää tietoa. Täytyy kuitenkin toivoa, että meidän ei enää tarvitse odottaa toista 30 vuotta, ennen kuin näitä alkaa olemaan enemmän liikenteessä.

Lähde: wirelessdigest.typepad.com/hippyshopper/

Edellinen artikkeliAlumiinivene kelluu rikkiheksafluoridipilven päällä
Seuraava artikkeliMuskelipaita

1 KOMMENTTI

 1. Oleellista on, kuinka paljon niitä aurinkokennoja tarvitaan, jotta voidaan tuottaa riittävä määrä polttoainetta eli onko homma toteutettavissa järkevällä määrällä aurinkokennoja.

 2. Kaippa noi öljysheikit ostaa kaikki patentit. Ne tuskin ilahtuis ku kuulis ettei kukaan tarvitse enään öljyä.

 3. Siis kysehän ei ole siitä etteikö tarvittavaa tekniikkaa olisi olemassa, vaan siitä nimenomaan ettei öljyllä pyörivä maailma mukamas ollut valmis moiseen vallankumoukseen..

 4. Googlettakaa watercar/waterengine etc… vastaavia systeemejä löytyy paljon osa toimii paremmin osa huonommin, mutta pointti on et kaikki noi on patentoitu 60-70 luvulla ja lähes kaikki patentit on nyt vanhentuneita eli kuka tahansa voi rakentaa vastaavia laitteita, jos kiinnostusta löytyy.

 5. En itse usko siirtyvämme vetykäyttöisiin autoihin, niiden energiatalous ei ole värkevällä pohjalla. Miksi emme menisi suoraan sähköautoihin, sitä saa joka paikasta ja on vielä paljon halvempaa kuin vedyn tekeminen sähköllä.

  Autoinssi

 6. Tässä maassa vetyautojen kehitys töppää verotukseen. Sehän tuossa olisikin kätevää kun ei välttämättä tarvitsisi ostaa uutta autoa. Heittää kaasarin menemään ja laittaa kaasukraanan tilalle.

 7. Täällä Huutokoskella tehdään vetyautoa. Auto tulee toimimaan moottoriurheilun kasvojen pesulaitteena. Moottoriurheilu, vaikka meille niin rakas, kuitenkin saastuttava huvimuoto.

  Asiasta tullaan varmasti puhumaan.

  Terveisin,
  Huutokoskenherttua