Runsaasti lentokoneella matkustavasta henkilöstä saattaa tuntua turhauttavalta, että uusien EU säännösten mukaisesti nestepakkausten viemistä lentokoneen matkustamoon rajoitettu kovalla kädellä.

Syy viranomaisten huoleen avautuu kuitenkin mainiosti esimerkiksi katsomalla oheinen videoklippi. Videossa havainnollistetaan nykyaikaisen nestemäisen kaksikomponenttisen räjähdysaineen tehoa. Huomaa erityisesti, kuinka mitätön määrä räjähdysainetta tarvitaan muuttamaan täysikokoinen vesimeloni vesihöyryksi.

Mainos Tilaa nyt Tieteen Kuvalehti käsittämättömän edulliseen tutustumishintaan. Saat lisäksi kaupan päälle MP3 soittimen!

Edellinen artikkeliTatuointisetti lapsille
Seuraava artikkeliKaukosäädin liikesensorilla

45 KOMMENTIT

 1. Mikähän räjähdysaine mahtaa olla kyseessä? Ei taida ihan tiskiaineita sekoittelemalla syntyä 😉

 2. Rajoitukset ovat käytännössä hyödyttömiä kuten äskeinen esimerkki osoitti, 1l komponentti määrällä saa helposti revittyä koneen paine rungon auki ja koska osat pitää olla desin paketeissa monikomponetti aineita on helppo kuljetta. Eivät taida vielälään tarkistaa sukan sisältöä tuollaisen pommin saa helposti kuljetettua sukan varressa huomaamatta koneeseen. itse asiassa ne helpottavat pienien nestemäärien kuljetusta koska enää yhden desin kuljetus ei herätä epäilystä, ennen olisi voitu epäillä miksi nestettä on niin vähän.

  Jos joku todella haluaa pommin koneeseen sitä on mahdotonta estää, turvajärjestelyissä on aina aukkoja. Turva järjestelyt karsivat harrastelijat pois. Pääasiallinen tarkoitus noilla järjestelyillä on pelon kylväminen.

 3. Eiks tälläisten postaamienn tainnu olla laitonta ?:) eiks niiden myyrmannpi possauttajien takia?

 4. no eijjumalauta mitä propagandaa.. ei todellakaan riitä tollanen kärpäsenpaska melonin räjäyttämiseen. Jos ton koko kasan tunkis tonne ni sitte olis jo vähän lähempänä mutta siltikin määrä olis vain muutaman gramman, eikä meloni mihinkään ”höyrystyis” vaan menis korkeintaan palasiksi. Sisään tungettuna leväyttäis kyllä kivasti.

 5. kanssa vähän epäilyttää että mitenköhän on höyrystyny tuo vesimelooni, ennemminkin tipahti pois tolpan päältä.

 6. Voihan tuo kynä sisältää mitä vain.
  Hieno probaganda, ei todista mitään.

  Entä jos kynän sisällä oli esim. dynamiitin nalli. Mahtuu helposti. Tolpalle ei tosin käynyt kuinkaan, meloni vain tipahti.

 7. Joo, melkoisesti tuo määrä epäilyttää. Kyllähän pienetkin määrät voivat tehdä pahaa jälkeä, mutta pintapanoksena muutama milligramma ei paljoa tee. En kyllä pitäisi tuota paukkua sormieni välissä 🙂

  Pointti on kuitenkin selvä, ammattilaiset voivat aina halutessaan pudottaa koneen jos haluavat turvajärjestelyistä riippumatta. Idea olisi saada tekijät kiinni ennen kuin edes pääsevät kentälle.

 8. Taitaa olla, ei niin uus keksintö mutta tehokas. Punainen elohopea (RedMercury) nimellä kulkeva kaksoiskomponentti räjähde.. pirun tehokasta, mutta kohtuu epävakaata eri lämpötiloissa…

 9. Tälle kannattaa antaa yhtä paljon painoarvoa kun muullekin ”jonkun” tekemille tietoiskuille netissä. Itse en usko tähän hetkeäkään, koska kaveri käsitteli tuota ainetta niin varomattomasti alkuvaiheessa. The Registerissä oli myös juttu kaksikomponenttiräjähteiden tekemisestä, ja siinä tultiin vähän toisenlaisiin lopputuloksiin.

  http://www.theregister.co.uk/2006/08/17/flying_toilet_terror_labs/

 10. meloniko muka höyrystyi mutta tolpalle ei käynyt mitään? Kamerakin kuvasi läheltä mutta sillekkään ei käynyt mitään?
  Meloni varmaankin vaan tippui ja kuka tietää mitä kynässä oikeesti oli sisällä?

 11. mist vetoo et siinä oli vaihdettu sinne paljon enemmän sisään sitä tököttiä!!!

 12. Mitäs helvetin väliä sillä on mitä sen kynän sisällä on, meloni meni kuitenkin paskaks ja sen aiheutti räjähde joka vaikutti olleen kynän sisällä.
  Pienellä googlettamisella kuka tahansa pystyy selvittämään kuinka tehokkaita mitkäkin räjähdetyypit ja toteamaan sen että täytekynän kokoiseen tilaan mahtuu riittävänä iso paukku että sillä saa vähintään sen yleisön huomion kiinnitettyä lentokoneessa.

 13. miettikää kui kauon lanka paloi just sen verran et siel on se pisaran kokonen pomperoinen.

 14. En usko että tuo ”tökötti” mitä se teki on oikeasti niin tehokasta, ottaen huomioon sen kuinka varomattomasti hän käsitteli sitä ainetta. jos pieni pisara ”räjäytti” vesimelonin niin tuo tököttihän ois räjäyttänyt koko huoneen, en sitte tiiä kuinka iso lämpötila tarvitsee olla että se syttyisi, mutta joka tapauksessa ERITTÄIN varomatonta touhua..

  Uskosin että on feikki.. sitä paitsi eikö kynää pidetä teräaseena nykyään? ainakin joillakin lentokentillä vaaditaan kynätkin pois.

  Tosin ainahan on turvasysteemeissä on aukkoja, pistät vaikka kynsien alle tuollaista räjähdettä, kaavit sen sieltä lentokoneessa pois ja sytytät.

 15. no mihin se puhelin numero tosta mainoksen lopusta jä.. tahtoo tilata pari gallonaa 😀

 16. Eikä siinä vielä kaikki kaupanpäälle saat vielä toisen samanlaisen kaverille kanssa.

 17. Eikä siinäkään vielä kaikki tilaamalla litran saat myös teko ohjeet ydin aseita varten

 18. Hohhoijaa.. No kertokaapa sitten miksi joku tekisi tuollaisesta aiheesta ”propagandavideon”? Mitä siitä kukaan hyötyisi? Mikä tuon uskomisessa on niin vaikeaa?

 19. hym no jaa eiks yleensä noin voimakkaat räjähteet räjähä jo niinku ihan pienestäkin lämmöstä?

 20. yöeläin btw joo ja sit ku sitä on sun kynsien alla seuraavan kerran ku lyöt kätes johonkin niin saattaa tuntuu xD

 21. Suurinpiirtein jokainen euroopan unionia vihaava henkilö(LUE:jokainen suomalainen jolla järkee päässä), alkaa väsäämään pommia itselleen. Luultavasti kohta räjähtää xD

 22. Tuo minnekkään höyrysty vaan lentää ***tuun tosta. Höyrystyy…aika vähän höyryä noinkin isosta kohteesta.

 23. Ette oikein taida tieätää räjähdys aineesta mitään! 125g Dynamiitti pötkössä on ainostaan 10% nitroglyceriiniä, eli 12,5 gramma muut prosentit ovat aineet etää saataisi pötkön kiinteäksi ja käsiteltäväksi.Sitäpaitsi Dynamiittin paloaika on hemmetin hidas. Eli ei se ole miteenkään mahdotonta noin pieni määrä ainetta räjyttäisi melonin.

 24. joo-o… jos nuo räjähtämis nopeudet mitkä siin video pätkäs näytettiin on totta niin aika voimakkaasta aineesta on kyse. ja mitä nara:n linkkiin tulee niin on niitä muitakin räjähteitä.. esim c-4 ei ole ainoa muovi räjähde vaan löytyy penoa, semtexiä, rdx ym.
  ja mitä käsittelyyn tulee niin kun ne komponentit on erillään niin ne on varrattomia(jos kattotte videon tarkkaan niin sekin seikka selviää) ja tietääkseni nitroglyseriini on vieläkin kaikista herkin pamahtaan puhtaassa muodossa ja tuosta videossa ollesta puuttuu ne komponentit jotka tekee normaalin sotilas räjähteen vaarattomaks ilman lämpöä ja painetta samanaikaisesti tapahtuville sytytys tavoille.

  ja mitä meloniin tulee niin pieninä palasina se maassa on ei se höyrysty… sana vapourize tekee vaan tietämättömille paremman tehon.

 25. ihan hyvä vinkki tuo kyny juttu jos joku haluaisi tappaa porukkaa koneessa 😀

 26. video on selvästi amatöörien kuvaama. pistää siis miettimään, keitä he ovat, mistä ovat räjähdettä saaneet ja miksi he ovat tällaisen videon tehneet? motiivi on miettimisen arvoinen.
  mielenkiintoinen juttu joka tapauksessa, 5 tähteä!

 27. toi oli nitroo alussa varmaan jotain taikinaa mutta kynä oli täynnä dynämiittii tai vähän nitroo eikä meloni höyrysty tippu vaan

 28. ja minä oon sitte jeesus! miksi kiistellä tosi asioista?? armeijas opitte sitte 😉 pienikin paukku tiivistettynä, voimakkuus kasvaa melkoisesti. miettikääpä apulanta pommia 😀

 29. niin, ja miettikääpä tuota videon sisältämää sytytyslankaa… kuinka paljon se savuaa palaessa? saati sitten kun se räjähtää…:D

 30. Feikki ja perustelut:

  – Videossa panos sijoitetaan irti melonista eikä sen sisään jolloin
  painevaikutus pääsee karkaamaan ns. harakoille.

  -Videossa kerrotaan palonopeudeksi 4300-6500m/s ja tämä on ihan
  normipaukkujen tasolla

  -Videossa ainetta n. tulitikun rikkipään verran, arviolta alle gramma, samaa luokkaa kuin nallissa

  -Nallin palonopeus on suurinpiirtein tuo 6500m/s enkä usko että
  videossa nähdyn ihmeaineen kaasuntuottokaan voi olla radikaalisti
  suurempi

  -Nalli ei moksauta melonia mitenkään noin rajusti, ei vaikka sen laittaisi melonin sisään.

  Vaan uskoa saa mitä tahtoo, joidenkin mielestä kuussa ei ole käyty mutta silti jumala olisi olemassa..

 31. Ei teistä varmaan kuinkaan moni ole nähnyt ees dynamiitin nallia. tässä videossa on suunnilleen saman verran nitroa kun dynamiitin nallissa. Nalli räjäyttää kevyesti meloonin tuhannenpillunpäreiksi!

 32. ainetta oli kyseessä noin 0.05 grammaa ja kyseessä on feikki video koska moisia aineksia ei löydy maapallolta kyseisillä tehoilla. lähimpänä kyseistä ”binaari” räjähdettä on kuitenkin FIXOR joka koostuu nirtoetaanista ja fyysisestä herkistäjästä. edes fysiikan lakien mukaa 0.05 grammaa ei voi luoda tarpeeksi suurta painetta räjäyttääkseen melonin. olen kyllä tutkinut reilu 4 vuotta räjähde tekniikkaa ja tiedän että moinen sonta on keksitty, mutta melonin olen räjäyttänyt 4 grammalla TATP:llä. Jo järki sanoo, että edes 100 grammaa mustaa ruutia ei riitä räjäyttämään melonia, mutta paineistettuna (putkipommi jne) jo 10 grammaa ruutia tuhoaa melonin. en osaa tarkemmin kuvastaa asiaa, voitte toki vastata minulle sähköpostiini nikopoika17@gmail.com ja kertoa mikäli olen väärässä ja mikä räjähde on kyseessä, koska olen hieman väsynyt ja joku saattoi jäädä pois muistista. EI EDES IDIOOTEIN ARMEIJAN PIONEERI/PANOSTAJA KÄYTÄ ILOTULITTEISTA SAATAVAA 5CM MITTAISTA AIKATULILANKAA SYTYTTÄESSÄÄN RÄJÄHTEEN OLI KYSEESSÄ VAIKKA 0.0000000000001 GRAMMAA!

Comments are closed.