kurpitsalyhty.jpgEilen koversin elämäni ensimmäisen oikean kurpitsalyhdyn.

Kovertaminen oli hauskaa hommaa – niin kuin kaikenlainen askarteleminen yleensä. Työkaluina käytin Fiskarsin vihannesveistä ja ruokalusikkaa. Koverrus onnistui varsin helposti. Ensin leikkasin kurpitsan kannen pois, jonka jälkeen koversin kurpitsan ontoksi lähinnä lusikan avulla.

Kun kurpitsa oli koverrettu ontoksi, luonnostelin kasvojen piirteet kurpitsaan vesiliukoisella tussilla. Tussilla piirrettyjen viivojen mukaan kasvonpiirteet oli helppo kovertaa kurpitsaan ja tussivärikin lähti mainiosti koverrustyön jälkeen pyyhkimällä pois. Lopuksi vaan valmiin lyhdyn sisälle kaksi tuikkukynttilää ja kurpitsa hämärään huoneeseen näkyvälle paikalle luomaan tunnelmaa.

Tänään olen ottanut missiokseni selvittää, kuinka talteen keräämästäni kurpitsan hedelmälihasta valmistetaan kurpitsapiirakkaa.

Kurpitsalyhty perustuu muuten Irlantilaiseen legendaan Jack nimisestä juoposta, joka huijasi paholaista siten, että tämä ei joutuisi helvettiin. Ironisesti Jackia ei kuitenkaan otettu myöskään Taivaaseen. Jackin kohtaloa pilkannut Paholainen heitti tätä halveksuen kytevällä hiilellä, jonka Jack asetti loistamaan ontoksi kovertamansa nauriin sisälle. Tarinan mukaan Jack kiertää edelleen maan päällä naurislyhty mukanaan etsien itselleen sopivaa lepopaikkaan. Nauris on ajan myötä vaihtunut Näyttävämmäksi kurpitsaksi, mutta lyhdyn nimi nimi Jack o’ Lantern on säilynyt tarinasta.

Lähde: en.wikipedia.org

Edellinen artikkeliStar Wars Halloweennaamareita
Seuraava artikkeliKauko-ohjattu piereskelevä nalle